Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz pierwszy ogród :) 14:47, 19 mar 2017

Do góry
Nasz pierwszy ogród :) 14:45, 19 mar 2017

Do góry
tak, tam gdzie biała kartka do trawa. Działka 14 arów. Swierki serbskie tak by w sporym oknie w salonie było zielono a nie dom sasiadów. Mówimy o pierwszym domu z prawej.
Nasz przydomowy ogródek 14:45, 19 mar 2017

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Zbyszku...ach, te plamy kolorów...cudo.
Bawarka 14:36, 19 mar 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

dzisiaj wszystkie krokusy sa w paczkach, bardzo pada deszcz i jest zimno

piwonie otwieraja swoje kielki

Ale super prześliczne deszczowe fotki buuziolki tulipek zachwyca
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:32, 19 mar 2017

Do góry
Dziewczyny moja wsiowa kuchnia się urzeczywistnia

zostaje mi dylemat czy pas fliz pod dużym kredensem podnieść do góry czy zostawić jak pod oprawą okna?

Jeszcze mam dylemat nad uchwytami, chyba wybiorę metalowe... w miedzi lub czarne kute, może jakaś sugestia...?
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:23, 19 mar 2017

Do góry
Ewa jeżeli są przebłyski to nie jest tak groźnie gorzej jak nie widać gdzie stawiasz nogę wówczas są 3 wyjścia
1) idziesz dalej w ciemno - masakra wariant dla samobójców
2) szukasz osłoniętego miejsca i sprawdzasz w plecaku czy masz wszystko niezbędne do przeczekania gorzej w okresie z minusową temperaturą
3) "telefon do przyjaciela" czyli TOPR

Przycinanie - cięcie tui 14:16, 19 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Drugie zdjęcie, przytnij poziomo na wysokości siatki. To im dobrze zrobi. W pionie też przytnij. Na zielonym, nie do gołego. Słabo jednak odbijają z gołego patyka. Ja mam takie doświadczenie. A od dołu jak już się ogołocą, to nigdy nie odbudują "dołów" i trzeba podsadzać czymś.

Pierwsze zdjęcie - utnij poziomo górę, sporo obniż. Pionowo lekko. Ja bym tak doradziła. Borykam się ze swoimi tujami.

Bardzo dziękuję - z opóźnieniem przez chorobę - za odpowiedź Pani Danusi i Pani Alinie - zrobione
Rozumiem, że co roku na wiosnę tak przycinać - góra i boki? Proszę jeszcze o radę - kiedy spryskać Pinivitem? Te moje tuje mają dużo szyszek - doczytałam, że dlatego, że im się źle dzieje, a ja myślałam, że taki ich urok Początkująca ogrodniczka jestem Nie mają maty, ale tych kilkuletnich nie zasilam ani nie podlewam - to może być przyczyną szyszkowania?

Mam jeszcze pytania odnośnie innych krzewów, ale postaram się tematycznie wstawić, nie wiem tylko gdzie zapytać o te na zdjęciach. Nie przycinane wcale, ten złoty marny bardzo, bo posadzony w mało korzystnym miejscu -silne wiatry - proszę o radę co z nim zrobić? Czy jakoś przyciąć? I jak przycinać te na kolejnych zdjęciach? Jeden rośnie na skarpie więc muszę ograniczyć w miarę wzrost, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać...

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Ogrodników
Działka wkoło Lubczyka :) 14:12, 19 mar 2017

Do góry
Też popikowałam swoje roślinki
werbena patagońska

Proso

Tylko petunie coś tak kiepsko rosną
...uDany ogród 14:12, 19 mar 2017

Do góry
Kasiu, Aguś jego stan stale się pogarsza, to jedyna nadzieja na poprawę, bo o powrocie do pełni zdrowia nie ma mowy
Dziękuję za dobre myśli!

Na podwórku zimno, w kominku aż huczy
Obiadek sobie pyrka na piecu, a ja buszuję w necie w poszukiwaniu inspiracji do nowego domu.
Potem wyskoczymy do marketu po odżywki i może uda mi się jeszcze dzisiaj podsypać rośliny w ogrodzie. Deszcz ładnie rozpuści i niech się dzieje
Gdyby nie sarny byłby to imponujący rok pod względem kwitnienia .
Bzy są obsypane, kaliny tylko czekają.
Mam taką odmianę lilaka, który nigdy nie kwitł. Rośnie w ogrodzie z 8 lat. To miniatura ma około 80 cm, a liście jak u bazylii. Myślałam, że on nie wykształca kwiatów, a tu niespodzianka ma pączki kwiatowe.
Chyba te przenosiny do nowego ogrodu wyjdą nam na dobre
Ozdobne wiśnie, tawuły wczesne już zaczynają pokazywać liście i pąki kwiatowe. Ciekawe, czy tawuła śliwolistna mi zakwitnie? Bardzo ją lubię.
Żylistek Nikko się obudził. Zaraz rozkwitną czeremchy. Mam 3 odmiany, chcę dokupić Schuberta. Lubię ich zapach i te roje pszczół
Nie mam ręki do azalii i rododendronów, ale zeszłoroczne zakupy mają pąki i żyją. Chyba dokupię kolejne
Uwielbiam te drobnokwiatowe.
Azalodendron, ma obmarznięte liście, czy wypuści nowe? Czy to koniec?
Szkoda by go było...

Azurki ładnie przezimowały, muszę jednego dokupić, bo mam dwa jeden od razu się nie przyją. Tak samo jak Billy Novinka

Kocham ten czas

Obecne widoczki, zaczynam wyjmować ozdóbki. Moje ulubione ceglane kule

Brakuje już tylko zieleni

Podwórkowa rehabilitacja 13:57, 19 mar 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Miłej soboty i niedzieli Wam życzę i zmykam do przyjaciół na imieniny
Taki widok miałam przed chwilą z okna. Krótka to była chwila ale niesamowite kolory uwieczniłam.

Piękna tęcza i podwójna na dodatek.
Ogródek Ewy 13:55, 19 mar 2017

Do góry

Front domu i nie tylko 13:48, 19 mar 2017

Do góry
Praktykujecie nasadzenia nieparzyste pozdrawiam i życzę miłej niedzieli mimo tej pogody za oknem udało mi się jeszcze zrobić zdj z innej perspektywy to wrzucam

Coś takiego udało mi się stworzyc przepraszam ale nie mam zdolności plastycznych

Nasz pierwszy ogród :) 13:40, 19 mar 2017

Do góry
Bardzo prosze o opinie na temat projektu mojego ogrodu.
Ogródkowe perypetie:) 13:28, 19 mar 2017

Do góry
aaa i bym zapomniała.. mam ławkę, wyczyszczona, trochę trwało czeka na malowanie.. i bardzo mi się podoba

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:22, 19 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
u Ciebie naprawdę jest cieplej jednak, pieknie Ci wszystko rozkwita

Tylko w przydomowym Aguś na dużym ogrodzie jeszcze nic, a nic
No może z wyjątkiem tawliny jarzębolistnej
Na tej wczorajszej rabacie leśnej

Ogród na piasku i z wielkim murem 13:21, 19 mar 2017

Do góry
Łapki były nie związane, więc i to się przykleiło

Mój własny kawałek klepiska 13:11, 19 mar 2017

Do góry
20 km od domu, 400 metrów wyżej a wy mówicie że macie śnieg

Ogródkowe perypetie:) 13:05, 19 mar 2017

Do góry
a na koniec mój widok co rano.. sąsiadów pety, które mam wszędzie u siebie, w końcu na wsi mieszkają nie.. (takie tłumaczenie)

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:04, 19 mar 2017

Do góry
Wstępnie kuchenne porównanie jak było jak jest

Kuchnia już stoi i wisi, ale brakuje elektryki, oświetlenia, frontu do zmywarki, uchwytów, spiżarnia jeszcze w polu
i co najgorsze nie wiedziałam, że młynek do odpadów jest taki duży, nie mam pojemnika na segregację śmieci po zlewem,
brakło miejsca
Ogródkowe perypetie:) 13:02, 19 mar 2017

Do góry
teraz tak wygląda ten mój pas, który chcę podzielić

i druga strona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies