poczekaj z róża ,moze zakwitnie,roża Chopin to to nie jest,jak bede nastepnym razem u siebie sfocę Ci moją Chopinową ,tylko nie zdenerwuj się hi hi
a co do cegieł,zbuduj domek miniaturowy dla psa czy kotka,i pomaluj na ceglany kolor albo ceglaną dużą donicę
Dokładnie, co to za koszt 3-powojników dla takiej firmy .Pestka.
ale tak firma powinna bardziej dbać o swój wizerunek, nieprawdaż ???
Dziękuję za wskazówki , i sugestię. Wzięłam pod uwagę.
I tak spróbuję na nowo zrobić .
Dokładnie, dla mnie trochę to żenujące,że tak firma tak postępuję .Cóż ludzie różni są
I tak, chociaż powojniki po tym incydencie zostaną ( jak przyśle, bo ja już róznie patrzę )
Magnolia Ann- czyli moja imienniczka.I to było decydujące,że ją kupiłam.
I to,że to krzaczasta magnolia,A nie wysokie drzewo docelowo.
Czyli idealna do mniejszych ogrodów
Hanusia jak tam zdrówko Ja dziś po deszczu latałam już mnie bierze że nie mogę podziabać i dziś wyleciałam i z taczką latałam z ziemią dzień się ciepło zaczął chmury wisiały no i jak spadły to chłodniej się zrobiło i zanim pozbierałam graty to już wiesz zmokła kura ale za to zadowolona haa
A fotka to co to za kwiatuszek bo podobny to mojej zdobyczy ostatniej czy to smagliczka? ale chyba inne liście nic o niej nie wiem miałam wsadzić dziś ale tak się rozganiałam że nie zdążyłam...
Aniu, dziękuję za porady liliowe. Mam już w ogrodzie lilie. Uwielbiam je. Pierwsze lilie miały być białe, a mają kolor brzoskwiniowy. Posadziłam je na rabacie bylinowej razem z krwawnikiem terakota i rudbekiami Ładnie się rozrastają...
Fotka z lipca:
Planowałam białe z hortensjami, ale oglądałam na fotkach takie zestawienia i się zlewają kolorem.
Nie wiem, czy ktoś był zadowolony z kompozycji lilii z hortensjami? Jeśli nie, to co innego komponować?
Może z różami i floksami? Z tą myślą kupiłam różowe. A białe bym chciała przy tarasie posadzić ...
Korzenie nie do końca zmieściły się w donicach - są trochę zagięte. Ne wiem czy je teraz wykopać i poprzycinać, pewnie jak już się rozbujają ze wzrostem to nie będzie to dobry czas. Chwilowo stoją u mnie w ogrodzie i wyglądają tak:
Donicę zamówiłam taką http://allegro.pl/drewniana-donica-120x30x28-i6767609158.html
Tylko o indywidualnych wymiarach 120x40x39 Super sprawą jest to, że w cenie robią dowolny napis/dedykację.
Zastanawiam się jeszcze czy na dół dać keramzyt czy tylko wszędzie porządną ziemię.
A odn clematisów to od zeszłego roku Mama ma je na balkonie i mają sie bardzo dobrze. Chcę je posadzić pomiędzy tymi 2 różyczkami w donicy Skubane już mają piękne pąki a na zimę niczym nie były osłonięte.
Dziewczynki i chłopaki ja mam i co roku kupuję jak mi się skończą o takie zobaczcie na Ślimora poprzedniego sezonu kosztował niecałe 15 zł przepraszam za brzydkie etykietki ziemią upaćkałam sypię jak jest mokro bo wtedy ich najwięcej i widać gdzie chodzą ....
Asiu, śliczne te trzmielinki. Były na targach po 35 zł. Ładniutkie, równiutkie, ale M ich nie kocha. Wolał tulipanowca rok temu, więc koncepcja moja padła i na trzmieliny skończyło się miejsce. Będę wzdychać do tych forumowych.
Czytałam u Ani Małej Mi, ze jedna po zimie jej padła. Ma 3 sztuki, a raczej już tylko dwie. Kłopot teraz, bo trzeciej tak samo dużej nie dokupi ...