Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:17, 25 kwi 2017

Do góry
Basiu zobacz swoim okiem na moją mutantkę,dlaczego ma takie schylone liście?
Małymi kroczkami do celu... 20:15, 25 kwi 2017

Do góry
A na koniec dzisiejszy zakup ( oczywiście nie planowałam, ale ze względu na duuuza przecene wzięłam )

Mój ogród pod górkę... 20:12, 25 kwi 2017

Do góry
Asia, Ola, Sebek i Justynka - Mazan nie pozostawił złudzeń
A z tego co wiem u Marty brzoza padła.

Tak wygląda kolejna

A takie coś mam na buku

Małymi kroczkami do celu... 20:12, 25 kwi 2017

Do góry
Przetacznik zaczyna kwitnąc...

Z ogródka na wsi 20:11, 25 kwi 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Róża ( rzekomo pnąca odmiana Chopin - ale mnie oszukali z nawą odmiany, no ale skoro Chopin nie jest pnąca to te pędy czym są ? To są dziczki?)poszła na cegły. Właśnie co mogę zrobić z białymi cegłami? Bo nie mam na nie pomysłu, a opchnąć nie mogę?

Aaa a to duża kępa floksa. Po przesadzeniu mi wyłysiała. Jak przez ten sezon się nie zregeneruję to na jesień ja dziele. Ale ma pąki

No i na koniec narcyzy Ja wiem że one miały być miniaturowe, no ale w tym roku to z tą wielkością rzeczywiście nie poszalały.

poczekaj z róża ,moze zakwitnie,roża Chopin to to nie jest,jak bede nastepnym razem u siebie sfocę Ci moją Chopinową ,tylko nie zdenerwuj się hi hi
a co do cegieł,zbuduj domek miniaturowy dla psa czy kotka,i pomaluj na ceglany kolor albo ceglaną dużą donicę
Małymi kroczkami do celu... 20:10, 25 kwi 2017

Do góry
Szafirki dają czadu, strasznie się rozsiały...

Moja działka na Dębowym Lesie 20:10, 25 kwi 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

bardzo dobrze
niech coś zrekompensują dla zasady chociażby
co to dla nich za koszt 3 powojniki
nieźle to sobie wykombinowałaś

Dokładnie, co to za koszt 3-powojników dla takiej firmy .Pestka.
ale tak firma powinna bardziej dbać o swój wizerunek, nieprawdaż ???
Malgosik napisał(a)

mi się ten podpis najbardziej podoba
chociaż po kropce można dać spację
albo usunąć spację po słowie Anna?

Dziękuję za wskazówki , i sugestię. Wzięłam pod uwagę.
I tak spróbuję na nowo zrobić .
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przykre, ale dobrze, że przynajmniej clematisy z tego będą.

Dokładnie, dla mnie trochę to żenujące,że tak firma tak postępuję .Cóż ludzie różni są
I tak, chociaż powojniki po tym incydencie zostaną ( jak przyśle, bo ja już róznie patrzę )

Magnolia Ann- czyli moja imienniczka.I to było decydujące,że ją kupiłam.
I to,że to krzaczasta magnolia,A nie wysokie drzewo docelowo.
Czyli idealna do mniejszych ogrodów
Sezon 2017 u Hanusi 20:10, 25 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Radziu, siatka drobna ocynk, ale już czas ją malować, bo zaczęła od góry rdzewieć. Tylko kiedy? Wszystko jest pilniejsze.

Hanusia jak tam zdrówko Ja dziś po deszczu latałam już mnie bierze że nie mogę podziabać i dziś wyleciałam i z taczką latałam z ziemią dzień się ciepło zaczął chmury wisiały no i jak spadły to chłodniej się zrobiło i zanim pozbierałam graty to już wiesz zmokła kura ale za to zadowolona haa
A fotka to co to za kwiatuszek bo podobny to mojej zdobyczy ostatniej czy to smagliczka? ale chyba inne liście nic o niej nie wiem miałam wsadzić dziś ale tak się rozganiałam że nie zdążyłam...
Małymi kroczkami do celu... 20:09, 25 kwi 2017

Do góry
Klon palmowy na szczęście nie ucierpiał podczas przymrozków,deren, rozchodniki...
Małymi kroczkami do celu... 20:06, 25 kwi 2017

Do góry
Zawciąg, przekwitnieta sasanka wygląda cudnie

Małymi kroczkami do celu... 20:05, 25 kwi 2017

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 20:04, 25 kwi 2017

Do góry
Dzisiejszy spacer po ogrodzie, pogoda była piękna, niestety malutka rozdrażniona po szpitalu i nie pozwoliła mi nic zrobić...

Jedyne tulipany, które w tym roku zakwitły u mnie..

Bawarka 20:02, 25 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

widzieliscie kieds lopatke wieksza od domu ?

Jerunie taka by mi się przydała !!!!!!!! CUDO
Ogródek Iwony II 19:59, 25 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
... I lilie drzewiaste.Suuper wybór. Ja mam dużo drzewiastych.To wytrzymałe lilie. Tylko pamiętaj po przekwicie kwiatów obrywaj cześć pokwiatową aby nie wysilaly się.
A jak cała przekwitnie to zetnij nisko.
Szybciej cebule tak się rozmnażają.

Aniu, dziękuję za porady liliowe. Mam już w ogrodzie lilie. Uwielbiam je. Pierwsze lilie miały być białe, a mają kolor brzoskwiniowy. Posadziłam je na rabacie bylinowej razem z krwawnikiem terakota i rudbekiami Ładnie się rozrastają...
Fotka z lipca:

Planowałam białe z hortensjami, ale oglądałam na fotkach takie zestawienia i się zlewają kolorem.

Nie wiem, czy ktoś był zadowolony z kompozycji lilii z hortensjami? Jeśli nie, to co innego komponować?
Może z różami i floksami? Z tą myślą kupiłam różowe. A białe bym chciała przy tarasie posadzić ...
Róże na balkonie 19:57, 25 kwi 2017

Do góry
Korzenie nie do końca zmieściły się w donicach - są trochę zagięte. Ne wiem czy je teraz wykopać i poprzycinać, pewnie jak już się rozbujają ze wzrostem to nie będzie to dobry czas. Chwilowo stoją u mnie w ogrodzie i wyglądają tak:

Donicę zamówiłam taką http://allegro.pl/drewniana-donica-120x30x28-i6767609158.html
Tylko o indywidualnych wymiarach 120x40x39 Super sprawą jest to, że w cenie robią dowolny napis/dedykację.

Zastanawiam się jeszcze czy na dół dać keramzyt czy tylko wszędzie porządną ziemię.

A odn clematisów to od zeszłego roku Mama ma je na balkonie i mają sie bardzo dobrze. Chcę je posadzić pomiędzy tymi 2 różyczkami w donicy Skubane już mają piękne pąki a na zimę niczym nie były osłonięte.
Ogród Ani :) 19:55, 25 kwi 2017

Do góry
anbu napisał(a)

cudny

wyglada trochę jak ślima z profilu
Ranczo Edy 19:55, 25 kwi 2017

Do góry
Dziewczynki i chłopaki ja mam i co roku kupuję jak mi się skończą o takie zobaczcie na Ślimora poprzedniego sezonu kosztował niecałe 15 zł przepraszam za brzydkie etykietki ziemią upaćkałam sypię jak jest mokro bo wtedy ich najwięcej i widać gdzie chodzą ....

Doświadczalnia bylinowo-różana 19:53, 25 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Geum chiloense Bell Bank - bardzo mi się

uroczy

jak dop ciebie zajrzalam to az popatrzyłam an daty czy to aktualne zdjecia czy zeszłoroczne bo ta zieleń zbiła mnei po oczach cudnie
Działeczka Asi :) 19:52, 25 kwi 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Pochwalę się nowym zakupem
Nowe trzmielinki, wśród różyczek, których jeszcze nie widać

Asiu, śliczne te trzmielinki. Były na targach po 35 zł. Ładniutkie, równiutkie, ale M ich nie kocha. Wolał tulipanowca rok temu, więc koncepcja moja padła i na trzmieliny skończyło się miejsce. Będę wzdychać do tych forumowych.

Czytałam u Ani Małej Mi, ze jedna po zimie jej padła. Ma 3 sztuki, a raczej już tylko dwie. Kłopot teraz, bo trzeciej tak samo dużej nie dokupi ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies