Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

frezja 15:21, 10 maj 2017

alis napisał(a)
Tak Ewciu, jak dorwę cisy to zamieszkają na rabacie cienistej, póki co intensywnie przeszukuję szkółki okoliczne. Ostatecznie bukszpan też byłby dobry, Toszka mówiła, że taki na nóżce dobrze się u niej miewa i nie choruje.
A jaki pomysł masz na rabatkę północną?

Nie mam jeszcze sprecyzowanego. To ma być taka sąsiedzka wspólna...a wiesz, jak to ze spółkami sam mech zamiast trawy..źle to wygląda
alis 13:48, 11 maj 2017

Oooo, wspólnoty sąsiedzkiej ciekawa jestem

alis 14:07, 11 maj 2017

Jaka jest cena miłorzębu szczepionego na pniu? Wczoraj widziałam w CO szczepionego tak gdzieś na 1,50 za 169 zł, nie miał jeszcze żadnego listka, czy taka cena to norma?
anna_t 15:04, 11 maj 2017

piekne wiosenne fotki
ja stosuję RT i PW co tydzień, piatek jednow w sobote drugie. przyznam ze jest to trochę męczące ale uparłam się, zobaczymy jaka bedzie skuteczność. to lato ma być deszczowe więc tym bardziej środki eko będą wystawione na próbę
ślimory ohydztwo! mam fobie na ich punkcie, na szczęście nie znalazłam u siebie jeszcze ani jednego. siedzą pewnie wszystkie przy pobliskiej rzeczce

pozdrawiam
inka74 20:50, 11 maj 2017

Ala zależy jakiego miłorzębu - w sensie odmiany. Mariken jest droższy niż zwykły bo ta odmiana bardzo wolno rośnie.
paulina_ns 21:16, 11 maj 2017

alis napisał(a)
Dziewczyny mam inwazję tego paskudztwa głównie na czosnkach, hortensjach i szałwii, po dzisiejszym deszczu wyszły, czy HT pomoże? Jutro lecę po niebieskie kuleczki do ogrodniczego.

Alicja dzisiaj jak plewilam te cholerstwo wpadło mi za rękaw kurtki, też mam tego pełno...

A poza tym pięknie masz! Tulipany śliczne, rabaty czysciutkie to co lubię
alis 21:58, 11 maj 2017

anna_t napisał(a)
piekne wiosenne fotki
ja stosuję RT i PW co tydzień, piatek jednow w sobote drugie. przyznam ze jest to trochę męczące ale uparłam się, zobaczymy jaka bedzie skuteczność. to lato ma być deszczowe więc tym bardziej środki eko będą wystawione na próbę
ślimory ohydztwo! mam fobie na ich punkcie, na szczęście nie znalazłam u siebie jeszcze ani jednego. siedzą pewnie wszystkie przy pobliskiej rzeczce

pozdrawiam

Aniu dziękuję
Ja zaczęłam stosować HT, muszę dorobić jeszcze OW albo PW.
Myślę, że te naturalne nawozy czy opryski są skuteczne, w ubiegłym sezonie podlewałam większość roślin gnojówką bananową i naprawdę wszystko pięknie rosło i obficie kwitły bylinki. Używałam oprócz tego nawozów, ale mam przekonanie, że gnojówka też miała w jakimś stopniu swój wpływ na wzrost roślin.
Te wszystkie zabiegi na pewno wymagają mnóstwo pracy i wysiłku, ale my to lubimy, nieprawdaż

Na ślimory wywaliłam prawie pół kg granulek, byłam w szoku kiedy zobaczyłam te oślizłe potworki po kilka sztuk na każdym czosnku, tulipanku nawet hortensje zaczęły żreć Mam nadzieję już ich nie ujrzeć

Ciesz się Aniu, że nie masz ich u siebie
alis 22:30, 11 maj 2017

inka74 napisał(a)
Ala zależy jakiego miłorzębu - w sensie odmiany. Mariken jest droższy niż zwykły bo ta odmiana bardzo wolno rośnie.

Na etykiecie widniało tylko Miłorząb, nic więcej, no i cenaAle widać było, że szczepiony był.
alis 22:34, 11 maj 2017

Dziękuję Paulinko za odwiedziny
No to przeżycie miałaś pewnie z tym ślimarem, com
Też żerują u Ciebie na czym się da? Ja mam z jednej strony za sąsiedztwo chwastowisko, istny atlas przyrody, myślę, że trochę to zasługa takiego sąsiedztwa.
frezja 22:49, 11 maj 2017

alis napisał(a)

Aniu dziękuję
Ja zaczęłam stosować HT, muszę dorobić jeszcze OW albo PW.

U mnie wreszcie mogłam zrobić dzisiaj wieczorem oprysk OW.