Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 21:16, 17 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/134/1344287/original.JPG[/img]

GADAJ zaraz gdzieś go kupowała
Sezon 2017 u Hanusi 21:11, 17 mar 2017

Do góry
Izuś, na razie tylko ranniki i ciemierniki, no i przebiśniegi. A teraz przylaszczki zaczynają kwitnienie. Iryski żyłkowane miałam w ubiegłym roku, ale mi jakoś cebulki pogniły. I teraz nie mam, Ciekawe co znajdę w ogrodzie we wtorek?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 17 mar 2017

Do góry
A ja dzisiaj kupiłam sobie w końcu ulubione kwiatuchy do donic

Daleki od ideału..... 21:06, 17 mar 2017

Do góry
Marysia znalazłam zdjęcie na którym widać stożek cisa, tak intensywny kolor mają też młode przyrosty.

Zakątek z fioletową ławeczką 21:06, 17 mar 2017

Do góry
Aniaaadziś miałam robić porządek w ogrodzie. Przyjechaliśmy z miasta, zrobiłam obiad i już wychodziliśmy ....a tu zaczyna padać Karol uciekł do domu, a ja chociaż bratki posadziłam. Dokupiłam jeszcze róże, chyba taką herbacianą, no i szklarenkę do wysiewu nasion. Ziemi mi brakło i nasion nie siałam. A te bratki to zeszłoroczne, ale kupiłam podobne a o jakim zdjęciu piszesz?

Dominiko bratkowo zrobiło się dziś posadziłam w sumie do donic 16szt.

Ula witaj u mnie.W tym roku trawa będzie napowietrzona, zobaczymy czy to coś da. Ławeczka też czeka na swoje miejsce na przystankowej. Teraz stoi na tarasie

Sylwia bratki z tamtego roku. Dziś dopiero kupiłam i wsadziłam do donic. Mus fotki porobić. Moja magnolia jeszcze w donicy, szukam dla niej miejsca. A jak już wymyśliłam, to okazało się, ze idą tam kable od prądu I znowu nie wiem gdzie ją wsadzić, a tu jeszcze 9 róż mam do wsadzenia.

Gonia ach, ta dzisiejsza pogoda...popsuła mi plany. Jutro też ma padać, będę szyła kurki albo prasować. Wczoraj jak byłam po mamę, to widziałam altanę. Fajna, podoba mi się. Niech się ciepło zrobi, to będziemy tam kawkę pić Dziś byłam farby wybrać i kupiłam też do mebli we wiatrołapie. W niedzielę wpadnę do Ciebie po obiedzie U Ani też już byłam

Ranczo Edy 21:03, 17 mar 2017

Do góry
babka napisał(a)
No nie !! jest szansa, że w naszym klimacie dojrzeją i będą słodkie ??

tak tak ja eksperymentowałam z teściem dał mi nasionka i wyrosły w doniczce a ja podzieliłam się z tatą i wsadził do gruntu ja za długo trzymałam w doniczce i dopiero jak wsadziłam do ziemi super się rozrastał nie tak mocno jak dynia czy ogórki delikatniej ,lubi dużo wody i słońca ciepłą jesienią jeszcze niedobitki miałam na ogrodzie Zrywa się jak najbardziej ciemne zielone to będą super dojrzałe słodkie i czerwone w środku

miałam pod przykryciem bo jak pikowałam bałam się dużą roślinę przenosiłam że mi zwiędnie chroniło przed gradem i takimi tam pogodowymi no i suszą bo lubi dużo wody I jak chcemy większe to musimy obrywać kwiatki zostawić parę on bardzo dużo ich puszcza
W oflisowym ogrodzie 21:02, 17 mar 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)

Pięknie im w kamieniu fajne foty robisz
Hirutkowy raj:)) 21:02, 17 mar 2017

Do góry
Krys napisał(a)
Pochwalę się dzisiaj kupiłam sobie za kaskę imieninową super sprzęcik
Jest super,cięcie nim to sama przyjemność

Prezentuje się świetnie!!!
Następnym razem jak będę u Ciebie pozwolisz mi przetestować?
Słoneczny Ogród 20:58, 17 mar 2017

Do góry
Nowalijka witam Cię serdecznie. Cieszy mnie to, że Ci się podobają moje roślinki
Zapraszam w każdej wolnej chwili, będzie mi bardzo miło

Ela no właśnie ja też tak mówię, chęci do roboty mam, ale mogłoby być trochę cieplej. Dziś deszcz mnie przegonił. A roboty dużo, tak jak i wszędzie.
Szkoda tego świerka, a tak mi się podoba, jest ciekawy- oryginalny.

Dominika jakie masz trawy? Co jeszcze masz zaplanowane do zrobienia?

Basia Dziękuję. Nakręcam się jeszcze bardziej niż zwykle na kwiaty i musiałam kupić tego ciemiernika

Gosia No właśnie mobilizujemy się nawzajem. Mam sporo nasion ale niektóre zakwitną dopiero na drugi rok i gdzie tu to trzymać, dwa lata w doniczce? Nie da rady. Boję się, że gdy wsadzę do gruntu to potem wygrabię i zmarnuję. Powojniki u mnie 3 szt szlag trafił.

Patrycja Dzięki. Lampki solarne takie świece to nowy nabytek z promocji z JYS..

Dla miłych gości, mój wczorajszy gość, który się pokazał pierwszy raz po zimie. pięknie śpiewa i pięknie wygląda, ach ten róż....
Makolągwa

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:57, 17 mar 2017

Do góry
Patrycjo pokazuję zdjęcia truskawek po zimie. Ja już dzisiaj skończyłam z truskawkami, w przyszłym tygodniu zaczynam maliny.
przed plewieniem krzaczki wyglądają mniej więcej tak:

a po plewieniu tak:
Kwiaty we włosach 20:56, 17 mar 2017

Do góry
Basia ja sieję co mi wpadnie w ręce, potem będę się zastanawiać. Mam swoje ulubione roślinki i na nich też na pewno się skupię.

Donia a gdzie kupiłaś różę? Co Wy teraz robicie? Kupiłaś więcej bratków?

Wstawiam zdjęcia z ubiegłych lat, bo u mnie na rabatach tylko liście tulipanów.

Ranczo Edy 20:51, 17 mar 2017

Do góry
Kochane pamiętacie o arbuzach ?
teraz jest właśnie sezon na sianie w domciu podaje Wam jaki typ kupiłam będę siać jak tylko ziemia mi się ogrzeje później jak wzejdzie to od razu do gruntu jak będzie ciepło

A taki był do chrupania w minionym sezonie

Ranczo Edy 20:42, 17 mar 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Kwiatów u Ciebie mnóstwo, nawet ranniki masz:

Yolcia witaj tak zaczęło się na całego ranników będę miała za rok jeszcze więcej z Hanusiowego nasionka jak się uchowają co roku miałam jednego lub tylko jeden kwitł bo jak kwitną to są widoczne i pomału mi się rozmnożyły

O tu jest łan Hanusiowy jeszcze wychodziły nie byłam teraz zobaczyć jak się mają

Mój 4 arowy azyl... 20:35, 17 mar 2017

Do góry
Pierwsza przylaszczka, ale pączków trochę już widać

Krokusy z kwitnieniem nadal się ociągają. Dokładnie dwa lata temu były w pełni kwitnienia!

A przebiśniegi jakby stanęły w miejscu, słońca im trzeba!

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz... 20:29, 17 mar 2017

Do góry
Gosiu a to mój zestaw podobny do Twojego sekatora, tylko mój już rok w użytku jest w zeszłym roku na dzień kobiet zamiast kwiatka sobie życzyłam

Mój 4 arowy azyl... 20:29, 17 mar 2017

Do góry
Dzisiejsza wiosna u mnie

Iryski żyłkowane (Reticulata)

Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:29, 17 mar 2017

Do góry
Wiosna 2017

Ogród Małej Mi 2017 20:26, 17 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
alez śliczności pokazujesz mmmm

Post dalej już nie ma tak pięknie

Moje małe wielkie marzenie 20:26, 17 mar 2017

Do góry
U mnie dzisiaj rano było tak,

termometr wskazywał w nocy -4, mam nadzieję, że nie zaszkodziła taka temperatura czosnkom i tulipankom
Ogród Małej Mi 2017 20:25, 17 mar 2017

Do góry
Reszta obraz nędzy i rozpaczy... nie wiem kiedy uprzątnę chociaż z grubsza ogród..
To jeden fragment..

Jutro znów zapowiadają deszcz .. brzydka ta wiosna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies