Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 09:19, 10 maj 2017

wrobelki napisał(a)
Myślałam o klonie 'Globosum' u mnie, ale teraz mi się wydaję że potrzebuję czegoś o luźniejszym pokroju. Musze to jeszcze przemyśleć. Na donicowe miałam plan żeby dać czerwoną rozplenice, białą surfinię i wilca. Plany zostały zweryfikowane prezentem i teraz będą same surfinie

Czemu już Ci nie pasuje teraz Globosum, miałaś sadzić, przecież jak dobrze pamiętam to byłaś już zdecydowana?

Prezent musisz docenić...możesz jeszcze sobie sprawić nowe donice, tak jak ja
Agania 09:25, 10 maj 2017

Na dzień dobry chciałam jeszcze napisać, że od dzisiaj nie ma już zimnych zapowiedzi

chociaż rano miałam mroźny poranek
sylwia_slomc... 11:00, 10 maj 2017

Agania napisał(a)

Sylwia nie załamuj mnie, suchodrzew miał już swoją wartość w ogordzie, stworzył cudowny żywopłot, obramowanie rabaty i trafiło go i dopracuj tu ogród...będą pelargonie i suchy suchodrzew... jak w ogrodzie koceptualnym

Agatka może odbije od korzeni , moje rok temu tak odbiły
sylwia_slomc... 11:01, 10 maj 2017

Agania napisał(a)
Na dzień dobry chciałam jeszcze napisać, że od dzisiaj nie ma już zimnych zapowiedzi

U mnie było podobnie
kasiek 19:46, 13 maj 2017

O rany, to u mnie strefa ciepła... Mam nadzieję że nic Ci nie padło, bo focia choć groźna to przepiękna
21:18, 13 maj 2017
Agania napisał(a)

po tym poranku mam młode przyrosty cisow i bukszpanów brazowe ,,,i zastanawiam sie czy niskie azalie zakwitną ...bo dziwnie wygladaja i dołem juz kwiatki pokazały ..a to co bym chciala ogladac spi i ma dziwny kolor.

u wisterii stercza suche patyki nadal ...o kwitnieniu moge zapomniec w tym roku ...oby liscie ładnie wypuściła ...narazie kiepsko to widze ...oby nie trzeba było wyciąć ...bo tego nie chcemy
kerii 21:26, 13 maj 2017

Ale Ci przyszroniło, widoczek urokliwy tylko bardziej pasuje do początków grudnia a nie maja. Paskudna ta pogoda w tym roku. Pozdrawiam cieplutko z tej cieplejszej strony Krakowa
Kindzia 09:25, 15 maj 2017

Paskudnie trudna wiosna dla ogrodów...musimy się pogodzić, wyjścia nie ma

Piękne donicowe będziesz miała w tym roku!
Agania 09:49, 15 maj 2017

kasiek napisał(a)
O rany, to u mnie strefa ciepła... Mam nadzieję że nic Ci nie padło, bo focia choć groźna to przepiękna

Oj padło Kasiu, po zimie zbieram żniwo, dawno takich strat nie miałam, pięknotki już nie ma, suchodrzew straszy jak uschnięty stwór, a woda stoi, ziemia nadmiaru wody już nie przyjmuje, ciężko skosić trawnik, obrzeży nie da się powycinać, teraz zrobi się szybko ciepło, będzie burzowo i tylko patrzeć jak choroby zaczną atakować.
Agania 09:54, 15 maj 2017

eee_taam napisał(a)

po tym poranku mam młode przyrosty cisow i bukszpanów brazowe ,,,i zastanawiam sie czy niskie azalie zakwitną ...bo dziwnie wygladaja i dołem juz kwiatki pokazały ..a to co bym chciala ogladac spi i ma dziwny kolor.

u wisterii stercza suche patyki nadal ...o kwitnieniu moge zapomniec w tym roku ...oby liscie ładnie wypuściła ...narazie kiepsko to widze ...oby nie trzeba było wyciąć ...bo tego nie chcemy

Tego nie chcemy, to prawda, u mnie najbardziej ucierpiały róże New Down cała góra na pergoli do wycięcia, i pytanie czy odbije? Suche rozplenice i hacone, straciłam jednego klona, judaszowca, ligustra, azalie też niektóre padły, Dawidia chińska też ma uszkodzone liście.

Trudny start w ogrodowniczkowaniu w tym roku.