Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród to moja bajka 19:46, 16 mar 2017

Do góry
Ale kilka bratków już posadziłam.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:39, 16 mar 2017

Do góry
orzech wg wskazowek pana ogrodnika owinelismy juta i oblepilismy glina

Kalina - posadzilam tak, ze ja widac z okien jadalni i sypialni (z kuchni tez troche)

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:37, 16 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Rok temu miałam 8 szt. krokusów. Sebek zapowiedział, że w tym roku będzie 16 szt. Dzisiaj po wycięciu Silver Sceptre ukazało się ciut więcej

O, wielkie dzięki za pokazanie jak ciąć silvery. Moje są w całkiem dobrym stanie. To też ciąć?
Moja bajka 19:35, 16 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Bardzo, ale to bardzo cieszy mnie ten zakątek. Wciąż go dopieszczam . Dziś zawiesiłam latarenkę

nie mogę się doczekać aż oczko będzie gotowe i kwiaty będzie można sadzić

Kasiu cudny się ten kącik już zrobił, a jak jeszcze dojdą roślinki będzie miodzio
Mój zielony świat 19:34, 16 mar 2017

Do góry
Botaniczne

Kwitnie lepieżnik japoński

Wrzosiec i zapowiedź magnoliowego piękna

Serdecznie
Moja bajka 19:32, 16 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

U mnie strasznie nierówne te tuje. Niektóre naprawdę wysokie, a inne dużo mniejsze. Teraz chyba na zagęszczeniu ich się skupię. Oczko kombinuję ciut inaczej niż Ty.
O, w taki sposób:

woda będzie tylko w tej donicy, która stoi w środku. Wokół będzie ziemia i posadzone roślinki

Fajny pomysł Już jestem ciekawa efektu
woda się nie będzie nagrzewać za mocno bo ziemia ochroni
Widzę, że już działasz
Ogród w remoncie 19:31, 16 mar 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

B-brzoza
D-dereń
Kółeczka przy altanie-świerki conika

Asia
W tym jednym miejscu jest tyle rożnorodnych drzew że ciężko coś podpowiedziec ... na pewno fajne jak dla mnie sa te conici ładne stożki z nic są ... ale reszta i brzoza i dereń i świerk i inne jeszcze ... Ty zamierzasz częśc przesadzić, pozbyć się czegoś?

Jaka jest średnica tego koła?
Mój zielony świat 19:31, 16 mar 2017

Do góry
Dalej cieszą rokusiki botaniczne

Wrzosowisko ładne cały rok

Wielkokwiatowy wśród bylinowych
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:25, 16 mar 2017

Do góry
No i jeszcze rabatka - Wyplewiona i posprzątana przez Karolcię. Mój kochany skrzat.

Startują rozchodniki

Mój zielony świat 19:25, 16 mar 2017

Do góry
Kolejne wiosenne kwitnienia

Ciemiernik Double Pink

Irys żyłkowany Katharine Hodgkin

Mój zielony świat 19:22, 16 mar 2017

Do góry
Vita, u Grochowskich trawkowy raj. A jak jeszcze nowy szpulkowy ogród się rozrośnie to dopiero będzie. Jesienna fajna. Podoba mi się u innych, u mnie jakoś nie zachwyca. Może stanowisko jej zmienię.

Mira, przebiśniegi są najlepsze jeśli chodzi o długość kwitnienia. Pierwsze zaczęły i dalej są w formie. Prace w ogrodzie postępują powoli. Po walce z obornikiem, zakwasy mam wszędzie.
Krzewy, byliny i trawy już przecięłam (oprócz perovski - chcę zrobić sadzonki, i stipy - na nią jeszcze czas). Mama urzęduje w warzywniku. Oprysk miedzianem zrobił ogrodnik (za 5dych spalinową machiną opryskał cały ogród). Czeka mnie ciąg dalszy obornika i ściółkowania rabat zrębkami. Potem aeracja i wertykulacja trawnika. Parę roślin do przesadzania, parę do rozsadzenia. I tak powoli do przodu.

Irenko, winnik koniecznie do niebieskiego kącika, będzie tam idealnie pasował

I jak tu przestać karmnić, jak takie pięknoty wciąż przylatują?

Szczygieł

Dzwoniec

Modraszka
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:20, 16 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Jejku... a u mnie codziennie więcej lub mniej pada... takie błoto, że wejść się nie daje.

to dmuchaj na południe - ja widzę w prognozach że i u mnie ma być deszcz ale nie ma - za to oczywiście ma być w sobotę jak mamy tyle planów brr

deszcz potrzebny bo mam niski poziom wód

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:19, 16 mar 2017

Do góry
No i HIT DNIA

PAczka od Cudownej Osoby, a w niej

KORONKOWE PRYMULE

Dziękuję Gosieńko

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:18, 16 mar 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Piszesz i liściach na rabatach- ja nigdy ich nie sprzątam, trochę tylko zruszę żeby nie tworzyły zbitej warstwy . Tworzą ściółkę naturalną, oczywiście jak mam kompost to nim też wyścielam rabaty ale jakoś zawsze mam go za mało, starcza tylko do kopczyków róż i do nowych nasadzeń.
Nawet jak strzygę iglaki to wszystko co spadnie zostawiam pod nimi. Dzięki temu chwasty dużo łatwiej opanować, a po latach tworzy się wspaniała naturalna ściółka
Liście zgrabiam tylko z trawnika jesienią.

Bardzo Ci dziękuję za ten wpis. Chodziło mi o to żeby uświadomić sobie że nie można tak sprzątać bo musi ściółka pozostać. Kompost wędruje u mnie na rabaty i to mi zajmuje dużo czasu.
Z liśći też tak robiłam. Teraz wycinałam wszelkie byliny - masa tego a z niektórych po zmieleniu fajny materiał poszedł na kompost

Tu kawałek rabaty bylinowej - teraz jest naga choć posadzone narcyzy wybijają i już wkrótce będzie ładnie - to nie jest dobry pomysł narcyzy na rabacie bylinowej - ale tak sobie wymyśliłam.
Teraz dumam czy tej donicy z tej rabaty nie zabiorę - wsadzę bratki a potem zabiorę - ale co w to miejsce wsadzę nie wiem

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:12, 16 mar 2017

Do góry
Teraz abstrakcja. "Kubizmy" i "picassy" (tak mówi mój kolega z pracowni ) są w trakcie realizacji: kolejne barwienia, woskowanie i prasowanie na koniec. Mój syn widzi tu nawet motywy roślinne?!?!? Czyli pasuje do wątku : "roślinne inspiracje" . Rozmiar: 128cm x 73cm
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:09, 16 mar 2017

Do góry
Synkowie pojechali po mebelki i wrócili z piekną donicą

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:08, 16 mar 2017

Do góry
Dzisiaj pochwalę się zakupami i nie tylko

Jakiś czas temu wyczaiłam fajny komplecik do posiedzenia. i to za niewielkie pieniądze. Szukałam długo czegoś pod moją kutą pergolę. Już w tym roku mam nadzieje na róże na niej no i kawunia będzie tam smakowała wyśmienicie.

Moja bajka 19:08, 16 mar 2017

Do góry
te tasiemki na słoikach zmienię na inne

drugi domek dla owadów będzie z zasuszonej czarnuszki
Moja bajka 19:06, 16 mar 2017

Do góry

pelargonia "matka" . Z niej pobierałam sadzonki na nowe pelaśki. Będzie z niej coś jeszcze? Czy raczej już nie?

skrzyneczki dostały wczoraj folię do środka i nawet posiałam już szczypiorek i rukiew wodną.

Droga do spełnienia 19:06, 16 mar 2017

Do góry
pobralam ziemię bezpośrednio spod Rodka i

wyszło mi takie cos

sama nie wiem 6?? 7?? jakaś taka kup...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies