Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:38, 09 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
Jestem zchwycona twoimi cudnymi kolorami w ogrodzie. Tulipki te pełne bajecznie wyglądają. I ta niezapomoninajka w takiej ilości i w takim połączeniu roślin bardzo efektownie wyglądają; )
Dziękuję Kiedyś Szefowa pokazywała zdjęcia chyba z Anglii z niezapominajkami w roli głównej i tam było napisane, że w takiej ilości robią wrażenie. Wtedy pomyślałam, że i u mnie też będzie wkrótce tak niebiesko.

Dorota123 13:49, 09 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Dorotka Pięknie.
Dziękuję Bożenko, zastanawiam się czy mróz dzisiejszej nocy nie narozrabia nam w ogródkach, część roślin ponakrywam. Czeka się na te kwiatki cały rok, a wystarczy jeden wiosenny psikus i po kwitnieniu.

Dorota123 13:52, 09 maj 2017

CIEKAWA JESTEM, czy na Ogrodowisku ma ktoś więcej niezapominajek niż w moim małym ogródeczku.
Dorota123 14:01, 09 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo, bardzo fajne. Niezapominajki i szafirki. I prymulki tak fajnie rozsadzane.
Zapisuję sobie do skopiowania.
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się moja kompozycja, to oznacza, że w dobrym kierunku zmierzam, a płomienne tulipany specjalnie tam wsadziłam, żeby dobrze współgrały z trzmielinową lamówką.

14:04, 09 maj 2017
Dorota123 napisał(a)
CIEKAWA JESTEM, czy na Ogrodowisku ma ktoś więcej niezapominajek niż w moim małym ogródeczku.

Kasia z niespodzianek i złudzeń tez ma duzo i jeszcze wziela i nadzieliła ..tak wiec cale lany bedzie miec w przyszłym roku

ja nie mam ...nawet nie wiem dlaczego ...no i .... chwilowo nie planuje mieć
GorAna 14:07, 09 maj 2017

Dorotko, pięknie rabatki prezentują się z niezapominajkami
Muszę je posiać u siebie, choć na jednej rabacie.
Pozdrawiam
Pszczelarnia 16:31, 09 maj 2017

To jeszcze dopytam: nie przeszkadzają Ci potem samosiewy niezapominajek na rabatach?
Zwłaszcza jak jest ich bardzo dużo? Mnie się one potem zawsze jak chwast wydają.

Tak, nie ma drugiego takiego ogrodu z niezapominajkami w roli głównej na O. Tak wiosennego w kolorach i obsadzeniach.
Bogdzia 23:25, 09 maj 2017

Ewa ma racje , bardzo kwitnacy masz ogród piekny jak bombonierka dopracowany.
Dorota123 08:23, 11 maj 2017

eee_taam napisał(a)

Kasia z niespodzianek i złudzeń tez ma duzo i jeszcze wziela i nadzieliła ..tak wiec cale lany bedzie miec w przyszłym roku

ja nie mam ...nawet nie wiem dlaczego ...no i .... chwilowo nie planuje mieć
Zaraz zobaczę u Kasi. Niezapominajki są dwuletnie. To co wysiało się w ubiegłym roku teraz kwitnie. Raczej te podzielone w tym roku nie zakwitną w przyszłym.
Altana jeszcze nie używana w tym roku, krzesła nie poznoszone. Ciągle pogoda nie sprzyja posiadówkom.

Dorota123 08:34, 11 maj 2017

GorAna napisał(a)
Dorotko, pięknie rabatki prezentują się z niezapominajkami
Muszę je posiać u siebie, choć na jednej rabacie.
Pozdrawiam
Cieszę się, że właścicielce tak pięknego ogrodu spodobało się u mnie. Ja uwielbiam całe łany niezapominajek, marzy mi się staw (co jest nierealne i nie wykonalne) obsadzony niezapominajkami i lililwcami.
Pozdrawiam.