Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:07, 06 sie 2015

Do góry
a którą rabatę chcecie zgapić?
swojego też chwalę jak coś zrobi zrreszto każdy się cieszy jak ktoś go doceni...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 06 sie 2015

Do góry
Hogata napisał(a)

Jak wysoka jest konstrukcja altany? I czy jak palicie ognisko to czy dym nie opala drewna?
2,2-2,3 chyba jeśli się nie mylę, póki co nic się nie dzieje, ale nie robimy wielkich ognisk raczej
Tutaj ostatnie dopalające się. Zazwyczaj jest kilka kawałków drzewa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:33, 06 sie 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Ana a pinky winky z jaką żurawką byś połączyła?
a to zależy co jest wkoło u mnie pinki ma bardzo podobny kolor co Vanilka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:32, 06 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Jak wysoka jest konstrukcja altany? I czy jak palicie ognisko to czy dym nie opala drewna?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:12, 06 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Anetko czy już opatentowałaś rozchodniki pod hortensją? Moje hortensje obwisły, mają jeden sezon, denerwuje mnie to. Podwiązałam je ale nie wygląda to estetycznie, pozwolisz, że zgapię Twój pomysł? W końcu trzeba korzystać z dobrych wzorców.... A ile masz tam rozchodników i w jakiej odl sadziłaś je przed hortensjami?
hahahahah Vanilki maja to do siebie, ze niestety nie są sztywne jak limki czy pinki, a już szczególnie młode. Moje mam od 2011 a i tak je wiąże by nie legły na trawniku. Po pierwszych ulewnych deszczach bez wiązania wyglądają tak (zauważ, że rozchodniki tam są )

ja wszystko robię na oko, a że miejsca mam mało to posadzone pewnie za blisko i za gęsto
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:03, 06 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ależ te pomidorowe kolory są piękne i jeszcze wygrały w konkursie wertykalnym. Upał - majaczę, się cieszę.

lubię Twoje majaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:59, 06 sie 2015

Do góry
siaaska napisał(a)
Zaglądam po długiej nieobecności i wciąż zachwycam się Twoim ogrodem Kosmosy czekoladowe pachną czekoladą czy tylko kolor maja taki? Tak czy siak super wyglądają
Ciurkadełko pewnie przyjemnie szumi... u nas też jak puszczę sobie nad suchym stumykiem wodę z węża... Może uda się je dokończyć w przyszłym roku... Chyba się nie doczekam

Pachną ale to subtelny zapach z bliska, no chyba że jest ich dużo i gorąco to wtedy wyczuwalnie

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana
A jaką żurawkę masz przy rozchodnikach ... no wiesz tych z nagrodzonego zdjęcia?
Southern Comfort

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana
A jaką żurawkę masz przy rozchodnikach ... no wiesz tych z nagrodzonego zdjęcia?
Southern Comfort
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:56, 06 sie 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)
Witaj Aniu, ja także posadziłam u siebie pod hortkami rozchodniki, świetnie się sprawdzają jako podpory i ta gra kolorów. Gratuluję wygranej w konkursie, jesteś prekursorem tego zestawienia i miło, że ktoś to zauważył i docenił a teraz wielu się inspiruje, włącznie ze mną. Bardzo podoba mi się Twoje ciurkadełko, wykonane własnoręcznie przez M cieszy zapewne ogromnie. Pozdrawiam

wykonane własnoręcznie to duże nadużycie , ale... Donica kupiona gotowa, pompka kupiona gotowa, trzeba było tylko otwór zrobić, zamontować i podłączyć do prądu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:54, 06 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
W ciurkadełko będziesz lala srodek z chlorem? Bo roslin w nim nie masz? U mnie taki środek zabił żabe.... I zaszkodził lili, teraz zakupiłam za rada Ensaty produkt nieszkodliwy dla żywych organizmów.
Ja sobie z zielona woda nie moge poradzic....

Jaki to środek? Co prawda ja nie planuje tam nic, ale zawsze warto wiedzieć. Póki co Piotr wsypał tabletkę basenową (nie wiem jaka ale chlorem nie pachnie bo ja mam uczulenie na chlory wiec wyczuje z daleka)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:52, 06 sie 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ana spóźnione, ale szczere gratulacje wygranej w konkursie! Wcale mnie nie dziwi, że wygrałaś. To zestawienie roślin, jak i wiele innych jest absolutnie boskie, ale Ty to wiesz.
Ciurkadełko idealnie pasuje do Twojego ogrodu! Tylko czekałam, aż popłynie w nim woda
dzięki, długo szukałam odpowiedniej donicy, tzn widziałam dawno ale ceny mnie z nóg zwalały, szukałam okazji i znalazłam Nie będę ukrywała, że mi się podoba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:50, 06 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Ja wcześniej też planowałam posadzić rozchodniki przy hortensjach a jeszcze nie widziałam zdjęcia konkursowego a teraz jak je zobaczyłam to na pewno posadzę rozchodniki z hortensjami wygląda to świetnie

akurat to zestawienie jest u mnie od trzech lat i co roku je pokazuję. Wiem że w wielu ogrodach też już jest ta kombinacja conajmniej od roku. Lew widząc moje zdjęcie w konkursie odrazu wiedziała skąd ono i przyszła na wątek powiedzieć że widzi je
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 06 sie 2015

Do góry
Anias napisał(a)

Madzenko a jaki to srodek?

Ana zajrzysz do mnie? Nie wiem ile moge wcisnac hortek..
ile się da
Ogród piękny mieć... 09:46, 06 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Moim zdaniem zdecydowanie za ciasno na kolejne hortensje.
jeśli to ma być soliter to nie, ale jeśli zwarta ściana to tak, ba ja nawet wsadziłabym 4szt jedną z lewej i 3 z prawej tak by drzewo było między nimi(wyrastał z) ale nie widzę szerszej perspektywy i nie wiem co jest obok
Ogród piękny mieć... 09:39, 06 sie 2015

Do góry
miałam kiedys takie zestawienie różnych hortensji i nie wyglądało to dobrze... jeśli chcesz to dosadż z jednej i drugiej strony taki sam rodzaj. U mnie Pinki ma grubo ponad metr wysokości. Trudno doradzić co posadzić przed, patrząc na taki mały wycinek. Pokaż większa perspektywę
Pszczelarnia 09:20, 06 sie 2015

Do góry
a mnie ciekawią te krzesła, stały sobie u tego Pana na straganie czy zagadał do Ciebie że takie ma?
Pszczelarnia 07:31, 06 sie 2015

Do góry
lubię bardzo jak piszesz o pszczołach i to w taki sposób Wracam wtedy do czasów gdy mój dziadek miał kilkadziesiąt uli, do dziś pamiętam okadzanie, ramki kapiące miodem, kręcenie miodu, ten zapach... mniam i 'wysysanie' miodu prosto z plastra a potem jego żucie by zachować smak... ach, te czasy już nie wrócą...
Ule są przepiękne, chciałam wybrać który kwiat mi się najbardziej podoba ale nie potrafie... bajka..
Na nowe lilie nie mam już miejsca, myślałam o tych które mam ale faktycznie z jarzmianką będą na różnych wysokościach
Pszczelarnia 23:44, 05 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Konrad mówi że się zakochał... jak nie kochać takiego ogrodu????
Lilie i jarzmianka (skopiuje!!!) tyle kwiecia... ależ tam musi być bajeczny zapach... ech...

Konrad ma więcej takich ogrodowych miłości.

Aneto, tylko trzeba dobrać lilie niższe. A te nie pachną. Tak mi się wydaje. Trzeba poszukać dobrze.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:59, 05 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie wiem jaką odmianę ale ciemnego rozchodnika widziałam w górach przy hotelu, fajnie wyglądał, nawet ostatnio się zastanawiałam czy takiego nie posadzić przy cisach i rozplenicach Tylko u nas nie było takiego...

Dzięki Ana
Muszę sobie poczytać o tych bordowych rozchodnikach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies