Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 11:34, 06 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Odwiedziłam ogród Ewy Bacowej, fotki znajdziesz u mnie kilka dni temu wstawiałam. Zauroczyła mnie rabata rozchodnikowa. Rosły rozchodniki koloru blady róż, taki zupełnie pastelowy i tworzyły plamę. Porządek zaburzyły dwa rozchodniki w kolorze bordowym i dwie matrony. Do tego rozplenice. Fajnie to wyglądało. Teraz piszę z telefonu, potem ci fotkę zalinkuję, jak nie znajdziesz.

Dziękuję Iwonko
ren133 11:40, 06 sie 2015

szemusia napisał(a)

Czytam, że eMa już zdążyłaś pasją zarazić Świetnie - jest się kim wyręczyć w cięższych pracach

W sprawie rozchodnika nie pomogę. Mam inną odmianę. Ale rozchodniki to łatwe w uprawie roślinki, więc jeśli jest ładny, to nie ma się co zastanawiać - tylko brać

Trzeba to nazwać po imieniu - zaraził się mocno ... nawet ostatnio wymyślił dodatkową rabatę przy tarasie (chcemy zgapić od Any), chce dokupić cisy żeby cytuję " stworzyć piętro i tło dla roślin" a ostatnio przerabiał zraszacze przy rabacie różanej bo ... ją poszerzałam

Fajnie jest mieć taką pomoc
ren133 11:41, 06 sie 2015

Margarete napisał(a)

Nie wiem jak zachowuje sie konkretnie ta odmiana ale wiem od naszej różanej ANitki i od innych tu na O że te ciemne rozchodniki nie zawsze i nie wszędzie chca ładnie rosnąc.....mimo tej wiedzy w ub roku tez kupiłam sobie w Wojsławicach tego ciemnegowięc dobrze cię rozumiem...

ren133 11:44, 06 sie 2015

Margarete napisał(a)

Nie tylko ty, ja tez tak mam, wracam do domu po pracy i nawet jeśc mi sie nie chce, nie mówiąc juz o przygotowniu jedzenia.........leże na lezaku albo łaże bez sensu i czas przecieka mi miedzy palcami...potem podlewanie i tyle

Ja tam działam troszeczkę w ogrodzie ... ale w takim opóźnionym tempie
Ale jeśli chodzi o zdjęcia to mam totalnego lenia
Marzy mi się jakiś wyjazd ...
Iwk4 11:55, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

Trzeba to nazwać po imieniu - zaraził się mocno ... nawet ostatnio wymyślił dodatkową rabatę przy tarasie (chcemy zgapić od Any), chce dokupić cisy żeby cytuję " stworzyć piętro i tło dla roślin" a ostatnio przerabiał zraszacze przy rabacie różanej bo ... ją poszerzałam

Fajnie jest mieć taką pomoc

I wspólną pasję. Koniecznie go chwal głośno. Spodoba mu się i zmotywuje
ren133 11:59, 06 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

I wspólną pasję. Koniecznie go chwal głośno. Spodoba mu się i zmotywuje

Tak robię Iwonko
ana_art 12:07, 06 sie 2015

a którą rabatę chcecie zgapić?
swojego też chwalę jak coś zrobi zrreszto każdy się cieszy jak ktoś go doceni...
ren133 12:17, 06 sie 2015

ana_art napisał(a)
a którą rabatę chcecie zgapić?
swojego też chwalę jak coś zrobi zrreszto każdy się cieszy jak ktoś go doceni...

Ze stożkami przed ławeczką Jak będę bliżej realizacji ... wkleję zdjęcia i będziemy dumać

PS Ławeczkę też potrzebuję kupić ... marzy mi się prosta biała przed domem mam miejsce ... a przy niej postawię sobie donicę z moją nową różą Queen of Sweden
polinka 12:25, 06 sie 2015

Reniu, byłam i macham
rozark 13:07, 06 sie 2015

ren133 napisał(a)

Ja już mam pastellę na rabacie
Jakiś rabat mi dali

to ją pokaż ciekawa jestem budowy krzewu
zadowolona jesteś?