Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 18:16, 13 mar 2017

Do góry
Mo_nira napisał(a)
Tu mieszkałam

o raju to naprawdę rzut beretem,byśmy sobie mogły machać
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 18:15, 13 mar 2017

Do góry

Witam. Bardzo proszę o poradę, bo dopiero zaczynam swoją przygodę z ogrodem. W maju zeszłego roku założyliśmy z mężem trawnik 600 m2 (był naprawdę łady)regularnie go nawoziliśmy, był też nawóz jesienny teraz po zimie widać na nim suche placki. Kiedy się im przyglądam widać, że wyrastają spod nich nowe pojedyńcze źdźbła. Nie bardzo wiem co teraz zrobić, bo jest sporo suchej trawki, a wyczytałam ze wertykulacje i aeracje przeprowadza się na trawniku co najmniej 2 letnim.Czy wystarczy go przegrabić czy może są jakieś sprzęty które mi w tym pomogą, bo troszkę będzie ciężko zwykłymi grabkami przegrabić 600m2. I czy jest jakiś nawóz do trawników który by pani poleciła. Pozdrawiam

Ogród z łezką II 18:14, 13 mar 2017

Do góry
Kasieńko daję moje hortki te młodziutkie,doradz czy przyciąc i na ile ?czy lepiej zostawić,
...uDany ogród 18:13, 13 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Niestety.. scyzoryk się otwiera w kieszeni, jak widzę co się dzieje, dziś w KRK kolejne dwa wielkie padły.. a co tam.. zabetonujmy miasto niech wygląda jak Europejskie na Ruczaju!!
Wiwat minister Sz.

Koszmar.

Ale zdjęcie w czerwieni cudne..

Dokładnie, ludzie chyba chcą wybetonować cały kraj. To przykre, że nie mamy szacunku do Natury
To się jeszcze zemści!
Dziękuję za miłe słowo

...uDany ogród 18:11, 13 mar 2017

Do góry
Sylwuś bezmyślni to mało powiedziane, to jakiś narodowy amok. Już nie mogę na to patrzeć
Wlot, aż za przyszły most wyłożyliśmy gumą do oczek żeby mi kamienie do mulistego dna nie weszły. M ją podociskał kamieniami i ładny strumyczek się zrobił. Dzisiaj dosadziłam tawulców pogiętych po dwóch stronach. Chcę całe brzegi obsadzić żeby wreszcie przestały mi tam przerastać chwasty.
Ptaków mamy bardzo dużo, w piątek zawiesiłam budki lęgowe, a dzisiaj już są zamieszkałe
Łódka to moje wielkie marzenie. Jak pierwszy raz zobaczyłam staw od razu mi przyszła do głowy. Będzie dobrym dopełnieniem
Ławka betonowa ma ściągać wzrok i właśnie dlatego będzie biała. To dość ciemny zakątek i chcę go rozjaśnić. Może kiedyś tam będzie jaśniej, jak rośliny się rozrosną. To biały zakątek, wszystko co tam rośnie kwitnie na biało
Brzozy jeszcze chudziutkie, ale już ja je podkarmię

Ogród z łezką II 18:06, 13 mar 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasieńko Marcysia bardzo podobna do Ciebie- te oczy i uśmiech. Mnie coś podkusiło i już tydzień temu przycięłam połowę róż i odkopczykowałam. Zupełnie zapomniałam że mam czekać na forsycję kwitnącą. I teraz mam nadzieję że nie będzie u nas mrozu. Ale ciełam zupełnie zielone pędy mimo takiego mrozu w zimie. Pomponella i Q. of Sweeden w ogóle nie zmarzły. Buziaki
Czekam na więcej pięknych zdjęć - będę porównywać ze zdjęciami Irenki - Żartuję

Kopce się wcześniej ściąga, tnie się jak forsycje kwitną. Może im nic nie będzie. My się szykujemy teraz w weekend rozkopcować. U mnie jedna już stara róża mi się nie podoba...jakaś taka ciemna za bardzo...Zresztą nie wszystkie róże już się obudziły. Zobaczymy...
Sobotnia Marcysia

Ogrodowy song 18:05, 13 mar 2017

Do góry
Zakochałam się w fiolecie

Kompost przesiany.

Agnieszko dziękuję całe i zdrowe.

Do raju daleko - u Ewy 18:00, 13 mar 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dostałam takie śliczne różyczki

Ewcia wsadź je do gruntu, spokojnie sobie poradzi .
Ogrodowy song 18:00, 13 mar 2017

Do góry

Nawet zawilec "wynurzył" się z czeluści ziemi.

Ogrodowy song 17:56, 13 mar 2017

Do góry
Wiosenne przebudzenie. Dzisiejsza pogoda wprost zapraszała na ogródkowe prace i kawkowanie..bo jakże by inaczej

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:54, 13 mar 2017

Do góry
Oto rzeczony rabata
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=12
Nr 6
Ogród z łezką II 17:53, 13 mar 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu przymierzam się do zakupu jeżyny bezkolcowej. Czy możesz napisać jaką masz odmianę i jeżeli masz zdjęcia to pokazać jak ją prowadzisz. Czytałam, że pędy dzielisz na dwie strony

Nie wiem jaka odmiana. Kupowałam jeżynę bezkolcową i tyle
Mam zdjęcia. W zeszłym roku była puszczona na lewą stronę, tz. owocowała na lewej, a nowe rosły na prawą stronę. Jesienią te owocujące były wycięte i teraz mam świeże zdjęcie jak to wygląda. Widać dobrze, bo maliny jeszcze w ziemi:0

lipiec 2016
Przy prawym drzewku, na ziemi, widać takie niebieskie (to ograniczenie malin wkopane). Od tego momentu na lewo, na siatce jest prowadzona jeżyna.

to zdjęcie z soboty
Dokładnie tu widać blachę ograniczającą maliny (z drugiej strony jest niebieska) i jeżynę puszczoną tym razem na prawo. To będzie owocować a nowe pędy będę w tym roku uwiązywać na lewą stronę znowu.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:52, 13 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
WycZytałam wszystkie radości i smuteczki. Tak taka odsłona wkurza ale to też kwestia przyzwyczajenia. Jak się zazieleni to zapomnisz.
Pięknie Ci ta ściana wyszła z matą - to tam był hamak? i kompost ? czyli ogród z gumy a nie mówiłam teraz czekam na kolejną ścianę

Te ciemierniki masz cudne. Jeszcze miesiąc i będzie zielono.
Widzę że warzywka też sobie radzą a jak szybką przysłaniasz to mają dobrze.

pozdrawiam

Hamak? Nie tam był kompostownik.

Jak zdjęłam kratki to pokazał się brzydki beton

Maty zasłoniły ogrodzenie, na kratach będzie bluszcz i hortensje
Moja bajka 17:33, 13 mar 2017

Do góry
Powolutku powstaje mój ogrodowy kwietnik. Belki polakierowane i pobielone. Sówka przyklejona już na amen. Teraz jeszcze muszę to do kupy poskręcać (robota dla ema ) i czekać aż kaskady kwiatów zaczną z niego spływać
Ogródkowe perypetie:) 17:31, 13 mar 2017

Do góry
Przygarniesz kropka?
Moja bajka 17:30, 13 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Kasia zrób takie ślimaczki do siebie
tobie wyjdą, cudne

Aguś espeszyl for Ju . Może być?

ja mam takiego, zrobiony zimą 2014r

od wiosny 2015r mieszka w ogrodzie i ma się dobrze poza tym, że jeden czułek mu się odłamał
Ukojenie 17:08, 13 mar 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Na poprawe nastroju w ten pochmurny dzien:
- nieudana bransoletka i kiciulek:

...zeby nie bylo on tak lubi to nie znecanie sie nad zwierzaczkiem
powinnam mu z niej zrobić obróżkę

moje koty też lubią jak z nimi różne przebieranki wydziwiam tylko dlaczego jestem pogryziona ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:03, 13 mar 2017

Do góry
Wymyśliłam coś takiego z podpowiedziami , ciemny kolor to bukszpan a jasny kosodrzewina pumilio a w śród nich trawki Tylko co z tą studnia , czym ją zasłonić?
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:54, 13 mar 2017

Do góry
Buszowałam wczoraj po OB, potrzebowałam kupić ziemię.
Wiadomo, wróciłam nie tylko z tym co potrzebne.
M.in. to:

Sprawdziłam, dobrze się spisuje w cięciu bukszpanów, cena niewygórowana 138 zl,
Ma akumulator ładowany prądem.
Działa bez zarzutu

Koniec męczarni z cięciem bukszpanów nożyczkami
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:45, 13 mar 2017

Do góry
Bardzo miła przesyłka dzisiaj do mnie dotarła (swoją droga poczta "idzie"7 dni z Krakowa do W-wy

Oto ona:

Wszyscy wiedzą, kto takie słodkie torebusie przeszywa na maszynie ?
No właśnie, forumowa koleżanka Gosia " target="_blank" rel="nofollow">www.ogrodowisko.pl/watek/5974-ogrod-od-nasionka-z-widokiem-na-lanckorone

Gosiu, dziękuję serdecznie. Dostałam obiecany aminek egipski i dodatkowo 3 torebeczki pomidorów oraz agastache, czyli kłosowiec fenkułowy

Gosienko dzięki serdeczne, chciałabym się zrewanżować, ale z nasionek to Ty chyba masz wszystko? A może jednak coś by się jeszcze u Ciebie zmieściło ?
Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies