Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - Azyl Amatora 19:34, 19 kwi 2017

Do góry
Serduszka

Bergenia a w tle Bodziszek i siewki czosnku. Co zrobić z tymi siewkami? Ile czasu potrzebują żeby zakwitnąć?
Mój Eden 19:34, 19 kwi 2017

Do góry
JustynaZ napisał(a)

Ta fotka to hit
Ale nie zazdroszczę tego widoku.
Pszczelarnia 19:33, 19 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ireno, jedno jest pewne: moje cisy nie pochodzą z Holandii.

Co do powojnika: tabliczka była taka, więc jednak nie montana. Tak płożył się okrywowo po ziemi:

Sorki Ewa, że wrzucam ci swoje foto.. ale mam go.. kwitnie jako pierwszy.. i jest najmniej wymagający ze wszystkich moich powojników, w dodatku kwitnie na północnej rabacie .. pod drzewami..i zawsze obficie.. był gratisem do zakupów.. Pani pytała się jaki dać, powiedziałam taki któego na pewno polubię.. Co patrzę na niego to się uśmiecham

To stare foto , chyba jego 3 sezon.. ale nie mam czasu na szukanie..

Malutki pod lasem 19:32, 19 kwi 2017

Do góry
U mnie było tak, teraz już tylko lepiej musi być.

Ogrodowe kreacje 19:30, 19 kwi 2017

Do góry

Ogrodowe kreacje 19:29, 19 kwi 2017

Do góry

Kiedyś będzie kolorowo... 19:26, 19 kwi 2017

Do góry
Dzień dobry,bardzo,ale to bardzo dziękuję za wskazówki,przeczytałam.
Choć jedynie na moje usprawiedliwienie powiem tak-ten ogród powstawał w czasach gdzie jedyną atrakcją i już rewelacją było jak miało się tuję,a i kosztowało swoje.
z Magnolie,która teraz jest takim okazem,prosiłam o zamówienie,bo koszt był taki jak dziś dobre okazy dla kolekcjonerów.
Pamiętam jeździłam przyczepką po te tuje aż do Kurowa -tylko jakieś 150 km w jedną stronę,bo tam było najtaniej i jak na tamte czasy to rewelacja.
Te moje tuje marnioty(jak delikatnie zostały nazwane bez jakiegoś urazu-bo to fakt)mają już jakieś 16lat.
Na tamte czasy jak wspomniałam)jak ja go tworzyłam-to kto myślał o ogrodzie jak dziś,że to ma być częścią integralna z domem ,myślenie całościowe.
nikt mi wtedy nie podpowiedział,kobieto mieszkasz pod lasem połóż kratkę(a czy coś takiego było?)bo kret za kretem będzie ganiała.i tak było miałam ich ogromna ilość.doprowadzały mnie do łez ,gdzie miałam pełno kwiatów,krzaczków , trawnik -cudo,równo.no i z tym się też musiałam uporać doprowadzając mojego męża do już białej gorączki -bo na dzień dobry- usłyszał udało mi się upolować kreta-nie pytajcie się jak i ile.sporo mam ich na sumieniu.
wszystko poszło folią
I czytałam publikację,które mi się udało dostać i tak kawałek po kawałku usuwam trawnik i nanoszę zmiany,a ponieważ mam lekką rezygnację,choć mąż,teraz mnie wspiera i dodaję otuchy(już kup te rośliny,żebyś była tylko szczęśliwa. ale może własnie dlatego chce zrobić tak,żeby było dobrze,ale już nie wiem jak.
no dobrze a teraz plan i zdjęcia,zrobiłam jak umiałam numerki -to zdjęcia

numer 1

numer2

numer 3

Ogrodowe kreacje 19:26, 19 kwi 2017

Do góry

Ogrodowe kreacje 19:25, 19 kwi 2017

Do góry
Taka zimnica, że aż wychodzić się nie chce !!! ale dawno zdjęć nie wklejałam, więc wylazłam w kwitnieniu w sumie nic się nie zmieniło, bo zimno blokuje następne kwiaty...

Co się stało kwiatom ... 19:24, 19 kwi 2017

Do góry
Kasia, zwykle przycinałam tylko przemarznięte pędy, teraz przycięłam drastycznie, zobaczymy czy zakwitnie.
Ewa, Kłosowiec bardzo mnie zaciekawił, chcę go zaprosić na moją nową rabatę, wśród traw będzie mu raczej dobrze.
Iwonka,nie wiem czy kwiaty eden rose będę oglądała w tym sezonie,Twoja ma 1,20 sporo urosła i jeszcze podskoczy.
Ewa dzięki ,poczytałam i polubiłam, teraz chcę go upolować
Ania, na rabacie rosną teraz trzy wiśnie osobliwe Umbraculifera,wiąz, miskanty Morning Light, i to co miałam czyli bukszpany, przy pergoli róża i wiciokrzew pomorski, runianki, żurawki,epimedia,rabata wymaga dopracowania, jak trawy urosną to myślę że będzie ładnie.

Kasia, dobrze że Kiku to Kiku.Eden zaczyna prawie od początku, drastycznie została skrócona.
Ewelinka,
Wiąz

Na skraju lasu... 19:24, 19 kwi 2017

Do góry
Witam serdecznie.
Przez wiele lat prowadziłam wątki na innych forach, nigdy nie były to jednak tematy ogrodowe.
Tym wątkiem postanowiłam to zmienić. Mieszkam w woj. małopolskim, od dłuższego czasu, jak w tytule..."na skraju lasu "(a dokładniej po drugiej stronie ulicy ).

Uwielbiam kwiaty...kiedyś ogród prowadziłam w wiejskim stylu, teraz jednak obrałam inny kierunek, co oznacza kolejne zmiany...
Zapraszam

Beskidzkie marzenie 19:22, 19 kwi 2017

Do góry

Ogród z uśmiechem 19:22, 19 kwi 2017

Do góry
Tulipanowiec, grujecznik, klon palmowy Chyba będą duuuże klopoty

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:20, 19 kwi 2017

Do góry
Kasiu, w najbliższą sobotę nie pojadę. Może za tydzień? Wszystko zależy od tego czy znajdę gdzieś smargady...Jak będę się wybierać napiszę do Ciebie na pw.

Aniu, z lasu kochana

Izuś, Małgoś. nie ma co pokazywaćW ogrodzie aktualnie wystawa wiaderek i agrowłóknin

Ogród z uśmiechem 19:18, 19 kwi 2017

Do góry
Pokażę to, czego nie chciałabym ani widzieć ani pokazywać. tak wyglądają niektóre z roślin po nocnych mrozu rozmowach

Czosnki i rododendrony:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:16, 19 kwi 2017

Do góry
Iwonko,Joanko,Tessiu, Mirko, bardzo dziękuję za życzenia

Święta, tradycyjnie jak co roku spędziliśmy szwendając się po górkach.

Pszczelarnia 19:16, 19 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Dzięki za relację z Arboretum.
Zaskoczył mnie powojnik montana, jakiś inny?
Z tymi cisami faktycznie problem, mam u siebie tez 2 takie, czyżby to samo? U Kulasa je kupowałam, więc nie z Holandii raczej.

Ireno, jedno jest pewne: moje cisy nie pochodzą z Holandii.

Co do powojnika: tabliczka była taka, więc jednak nie montana. Tak płożył się okrywowo po ziemi:

Ogrodowy song 19:15, 19 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Miłorzęby dopiero dzisiaj owinęłam agro, tylko czy to coś da..oby, oby.Szkoda by by było.

Ewuniu nie martw się o miłorzęby pomimo tego że młode liście przymarzną to szybko się zbierają ponownie bez szkody. U mnie co roku tak się dzieje.
Pozdrawiam,
Ps mnie też zasypało
Podwórkowa rehabilitacja 19:15, 19 kwi 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Prąd już jest i woda wszędzie też. Tej kranowej ma nie być w nocy.
Wszystko powoli zmierza ku normalności.
Urokliwie bergenia wystaje ze śniegu
Mimo tylu niedogodności fotki piękne
Ogród w Puszczykowie 19:11, 19 kwi 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies