Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

sylwia_slomc... 09:00, 19 kwi 2017

u mnie padało w nocy i od rana, za oknem biało rośliny przybite
Kindzia 09:54, 19 kwi 2017

Gdybym nawet była na miejscu, to też bym pewnie ze szmatami po ogrodzie nie latała...może tylko bym magnolię satisfaction otuliła, bo taka maleńka i przy tarasie bezpośrednio...

Przynajmniej nie mrozi, przynajmniej na razie...
Milka 11:33, 19 kwi 2017

Muminki słodziutkie, jak podrosną, tata musi uważać, moga mu w aucie namieszać
agata19762 11:49, 19 kwi 2017

Pogoda fatalna. Też nie okrywam roślin zresztą drugi dzień jesteśmy w szpitalu w Prokocimiu.
Co ma być to będzie.

Chłopaki słodziaki.
Kazimierz będzie miał pomocników przy majsterkowaniu w samochodzie.

Pozdrawiam cieplutko
ren133 15:23, 19 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Dadzą radę, moje rosną przy ścianie zachodniej, to też ni maja słońca dużo.. może dlatego tak cisną do góry bo szukają słoneczka. Liście maja też piękne wiec niech gonią w górę.. po mrozie były przezroczyste i leżały.. ich najbardziej było mi żal ..

Piwonia to Coral Sunset, w pąku pomarańczowo-różowa (świeci kolorem po oczach), potem taka zmienna, przechodzi w kremowy na koniec.. Kwiaty ogromne ma.
To foty tego samego krzewu...

Dziękuję Ci Aniu
Śliczny kolor a jak długo kwitnie?
Kacha123 15:39, 19 kwi 2017

Aniu, masz zdrowe podejście do ogrodu, ale chyba to przychodzi z czasem. Mnie jeszcze żal każdej rośliny, ale wiem, że z pogodą nie wygram. Może jak już będę mieć większy staż ogrodowy, to nabiorę rozumu do głowy
Piwonie Ci takie duże już urosły, że szok!

Muminki przecudne!
Mój starszy kiedyś nasypał teściowi piasku pod klapkę od wlewu - dobrze, że korek był szczelny - hihihi!
Mala_Mi 19:43, 19 kwi 2017

ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci Aniu
Śliczny kolor a jak długo kwitnie?

Jak piwonie... na tyle długo by się zachwycić i na tyle krótko by się smucić.. dużo zależy od pogody. Jak chłodniej to dłużej..

A to piwonia od Pani co mi napisała list po Mai w ogrodzie.. na adres Rzeszów Ogród Małej Mi. List doszedł, a prezent od Pani (wysłany już później) w postaci własnoręcznie ukorzenionej sadzonki ma się dobrze i ma dużó paków... Wygląda dobrze po ochłodzeniu... i byle nie było takiego śniegu jak w Częstochowie i okolicach. tam jest masakra.. nie narzekam, na mój przymrozek.. Ponad pół metra śniegu w mieście... to wszytko połamało.. Do dupy z taką wiosną

Kasya 19:45, 19 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)

Jak piwonie... na tyle długo by się zachwycić i na tyle krótko by się smucić.. dużo zależy od pogody. Jak chłodniej to dłużej..

A to piwonia od Pani co mi napisała list po Mai w ogrodzie.. na adres Rzeszów Ogród Małej Mi. List doszedł,....

dobre
musisz byc znana w calym wojewodztwie
Bogdzia 19:49, 19 kwi 2017

Chłopaków obejrzalam i jak są razem to rozróżniam , nadal nie rozróżniam jak są osobno , w kazdym razie super dzieci, nie umiem patrzec na nich bez usmiechu. Do auta jednak bym nie wpuszczała, w kazdym razie nie wczesniej niz za 10 lat.
violka171 19:51, 19 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)
Mój dylemat został rozwiązany.. w radiu wypowiadali się sadownicy.. powiedzieli, że to nie był przymrozek, to był mróz, bo na wysokosci 2 metrów było -5. I niestety 90% strat jest w sadach.
Na magnolie nie patrzę, bo całe brązowe, wczoraj jeszcze jakoś niektóre pąki wyglądały, dziś wyglądają paskudnie. Natomiast ciągle pada deszcz... tylko do południa sypało śniegiem z deszczem..

Bogdzia.. Muminki do odróżnienia, jeden chudy, a młodszy bardziej pucuś .. oj Muminka mi przysłoniło logo.. Lewy Muminek, a prawy Duduś.

FOTO W AUCIE ... kluczyki włożone, biegi zmieniają.. czekać aż odpalą i pojadą..

Muminki urocze mmmmmmm
u mnie tez był dziś mróz oby drzewka owocowe po tyłku nie dostały