Skurczył się, bo słyszę, że teraz wszystkim lepiej, szkoda, że nie dla prowadzących swoją działalność.. mam ochotę pieprznąć wszystkim i wyjechać gdzie oczy poniosą.. Ogród mnie jeszcze tu trzyma.. i Muminki.
Piwonia koperkowa już w pąkach:
Irena, te rozgrzebane 100 miejsc to nic innego jak za wielki ogród i za pracochłonny (dużo bylin) jak na 2 ręce pań które już nie są osiemnastkami.. U nas przejście z jednego końca w drugi zajmuje tyle czasu, że inni w tym czasie zdążą opielić swoja rabatę. W naszych ogrodach jest zawsze co robić... mamy podobny styl , podobną wielkość i podobne problemy Nawet wiek mamy podobny
Ciągle mamy nadzieję na ogarnięcie rozgardiaszu, ale z naszą rewolucyjną natura jest to trudne.. bo pomysłów mamy 100 na minutę Zawsze mówię, że my jak siostry
Szafirki startują Miejscówkę im znalazłam fajną To było dobre posunięcie z tą rabatą i z przeniesieniem cebulek.. Co prawda tam gdzie były też dalej są Nie da się wybrać wszystkich cebuleczek
i jeszcze widok na pierwsze nasadzenia parapetowe. Zastanawiam się czy po bokach dac różowe czy białe pelargonie????
i przesadzona Uetersen. Ma mały korzeń podżarty przez opuchlakiZ tylu zaczynaja zielenic się hortensje
duże donice obsadzone. Dwie mniejsze miały zostać bez zmian, ale nijak nie pasują teraz te nasadzenia, więc jak zbiorę siły to będę przesadzać trawki i bluszcz
Chyba rozchodniki wsadzę do jeszcze jednej białej skrzynki i postawię obok tej, która teraz stoi
New Dawn ładnie rozwinęła listki:0)
Agata co do lotosów to niewiem czy wogóle wypuszczą dużo kłączy padło sam nie wiem co będzie.
A dziś ciocia do mnie zawitała ze skrzynką roślin dla mnie
To kilka fot jeszcze dam
Bogusia dobrze że zwróciłaś uwagę na moją pomyłkę,ta brunerra to od ciebie ona tak za tydzień będzie piękna ,miałam jeszcze taką o zielonych liściach ale jak podzieliłam to mi się zmarnowałam .
moja stipa, siana 26 stycznia, przesadzona, nawożona
a tu stipa miała być z werbeną i do dziś nie ejstem pewna czy to pokrzywka czy owa werbena
przy okazji tu widać jak marnie wyglądaja doniczki papierowe. Myślę, że dlatego tak źle się w nich rośnie stipie