Fotki moze beda sie powtarzac bo wrocilam do miejsca ktore ostatnio Wam pokazywalam. Postanowilam ze wejde na te skale obrosnieta mchem i zobacze co tam jest. Widzialam tez w niej kilka wglebien, one tez mnie zaciekawily.
Witaj Wiolka
Pierwszy raz kupowałam carexa, Pan sprzedający mówił że to carex (to uwierzyłam), ale jak zajrzałam do wątku o rozpoznawaniu traw to ona rzeczywiście na kłosówkę miękką wygląda.
Dzisiaj byłam w ogrodniczym i kupiłam Carex Ice Dance i zupełnie inaczej wygląda niż ta co wcześniej kupiłam (jest większa i ma sztywniejsze listki)
w tym tygodniu dwie zaby spotkalam w kotłowni ...niestety obie przy moich butach ...pisk i wrzask na cały dom ...nie miałabym odwagi takiej hodowli sobie zafunowac zwłaszcza ze mam tego niemilstwa cale stada w stawie za droga i cale lato rere kumkum rere kumkum słysze
Staram się nie wtrącać w czyichś wątkach, bo każdy ma swoją wizję ogrodu, ale wydaje mi się, że rama lustra pasowałaby tam w kolorze oczka wodnego. Można by też zasłonić spust rynnowy może matą taką jak masz na płocie , kosz wiklinowy wtedy będzie tam ładnie się komponować. Tą wiązkę białych patyków dałabym na ziemię poziomo pod oczkiem wodnym tylko wcześniej pomalowałabym tą samą farbą co ramę lustra ( myślę o kolorze szaro-grafitowym) listwę pod oczkiem. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako wymądrzanie, to taka moja sugestia, a Ty Kasieńko zrób tak jak Tobie się podoba.