Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

20:35, 05 maj 2017
Katkak napisał(a)
w drugim mini oczku są inni mieszkańcy

w tym tygodniu dwie zaby spotkalam w kotłowni ...niestety obie przy moich butach ...pisk i wrzask na cały dom ...nie miałabym odwagi takiej hodowli sobie zafunowac zwłaszcza ze mam tego niemilstwa cale stada w stawie za droga i cale lato rere kumkum rere kumkum słysze
malgorzata_s... 20:35, 05 maj 2017

Ja dlatego właśnie z kaliny zrezygnowałam, nie potrafiłam się mszyc z niej pozbyć.
Roślinki pod parasolem tylko u Ciebie
Katkak 20:40, 05 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Staram się nie wtrącać w czyichś wątkach, bo każdy ma swoją wizję ogrodu, ale wydaje mi się, że rama lustra pasowałaby tam w kolorze oczka wodnego. Można by też zasłonić spust rynnowy może matą taką jak masz na płocie , kosz wiklinowy wtedy będzie tam ładnie się komponować. Tą wiązkę białych patyków dałabym na ziemię poziomo pod oczkiem wodnym tylko wcześniej pomalowałabym tą samą farbą co ramę lustra ( myślę o kolorze szaro-grafitowym) listwę pod oczkiem. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako wymądrzanie, to taka moja sugestia, a Ty Kasieńko zrób tak jak Tobie się podoba.

Dorcia lustro już przemalowane kolejny raz. Też uznałam, że ciemne będzie lepsze i tak przemalowałam, tylko, że nie wyschło do końca i wieczorna ulewa zmyła wszystko. Teraz wystawię jak już porządnie wyschnie .
Katkak 20:41, 05 maj 2017

eee_taam napisał(a)

w tym tygodniu dwie zaby spotkalam w kotłowni ...niestety obie przy moich butach ...pisk i wrzask na cały dom ...nie miałabym odwagi takiej hodowli sobie zafunowac zwłaszcza ze mam tego niemilstwa cale stada w stawie za droga i cale lato rere kumkum rere kumkum słysze

Justyś ja właśnie bardzo liczę na te koncerty . Najwyżej sąsiedzi mnie eksmitują .
Katkak 20:42, 05 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja dlatego właśnie z kaliny zrezygnowałam, nie potrafiłam się mszyc z niej pozbyć.
Roślinki pod parasolem tylko u Ciebie

Gosia też mnie wkurza przez te mszyce, ale jak kwitnie to jej wybaczam .
20:49, 05 maj 2017
Katkak napisał(a)

Justyś ja właśnie bardzo liczę na te koncerty . Najwyżej sąsiedzi mnie eksmitują .

sasiedzi cie nie eksmituja bo nie wiem czy taka mala ilość da ci koncert o którym myslisz ...musisz koniecznie przyjechac ...i wieczorowa pora posłuchac tego żegotu choc on przyjazny dla ucha ludzkiego jest ...specjalnie mnie nie męczy ...gorzej widok tych wielkich ropuch obrzydzenie mam do nich duze

PS. kaliny pryskam na mszyce wtedy co roze i mam spokój ...jasminowce tez mszyca lubi
Katkak 21:08, 05 maj 2017

eee_taam napisał(a)

sasiedzi cie nie eksmituja bo nie wiem czy taka mala ilość da ci koncert o którym myslisz ...musisz koniecznie przyjechac ...i wieczorowa pora posłuchac tego żegotu choc on przyjazny dla ucha ludzkiego jest ...specjalnie mnie nie męczy ...gorzej widok tych wielkich ropuch obrzydzenie mam do nich duze

PS. kaliny pryskam na mszyce wtedy co roze i mam spokój ...jasminowce tez mszyca lubi

Czzyli kiedy pryskasz Justyś? A mnie nie brzydzą. Choć kiedyś przy plewieniu coś się poruszyło, a tu takie ropuszysko. Wzięła mnie z zaskoczenia i prawie zawałem przypłaciłam .
Katkak 21:17, 05 maj 2017

fiołków nasiało mi się w czort, ale takie fajne, żarówiaste mam tylko tu

przesadziłam je na brzeg rabaty

te paprocie, które całą zimę oko cieszyły ciachnęłam nisko, bu już przyfatygowane były. Bałam się, że już po nich, ale ufff, opuszczają się

Katkak 21:24, 05 maj 2017

Katkak 21:28, 05 maj 2017

no jak nie kochać???

obiela zaczęła pokaz