Kupiłam dzisiaj drzewa Duże, nieszczepione, w atrakcyjnej cenie. Czuję się spełniona zakupowo Zdjęcia podglądowe z telefonu.
Od lewej: 2x Acer pseudoplatanus "Nizetii"
2x Acer freemanii Autumn Fantasy
Klon jawor ma super listki
Nie wiem jeszcze w jakiej konfiguracji posadzę te drzewa.
Wiem natomiast, że mam już jednego klona freemanii (tylko odmianę Jefersed) i jestem bardzo zadowolona.
Ostatnie po prawej to parocja "Burgundy". I jeszcze bodziszka Biokovo przytargałam.
Nie pytajcie jak się zapakowałam do Corsy... ciut się spociłam... Ale mam... Mąż niestety musiał zostać w domu z dziećmi.
O widzisz,,, jaki to teraz świat .A niech to .
Dziękuję ci bardzo za te rady.Sprawdzę to .
Tulipanki pomału się rozwijają, bo zimno .Ale i tak fajnie wyglądają
Ja też cieszę sie,że gril powstaję i w końcu będzie taras uporządkowany.
W planach był kilka lat.A dopiero teraz się ów plan realizuje, przez ręce mojego męża.Wprawdzie pierwszy raz robi takie coś.Jak i innych dużo rzeczy czy do do domu , czy działki
no widzisz, rżónie mozna popaść z tymi swoimi zdjęciami.Smutne,że inne bezkarnie je kradną.
Tak, dzialkę powiekszyliśmy.Kilka dni temu juz notarialie,Już będzie nie 6,8 a tylko 23.( dwie j dokupiliśmy) i teraz tworzyć spory areał.
Te drzewa i krzaki z tułu, to są moje nowe działki.
Aż przeraża mnie, kiedy to uporządkujemy.
To same nijaki krzaczory ;(
Moje też piwonie są w większości w bordowych pazurkach , czy listkach.
Ale te z pączkami to stara odmiana piwonii majowej Rubra Plena.Ona kwitnie jako pierwsza
Tak areał z niecałych 7 a powiększony została do 23 a
Kiedy wysiewałaś aminka że taki duży? Moje są takie malutkie pyćki i do tego jeszcze wszystkie siewki jakaś choroba mi wzięła dlatego dzisiaj wylądowały w ogródku ale poprzykrywałem je folia. Może tam im będzie lepiej