Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:52, 05 maj 2017

elka_ napisał(a)

Wszystko u Ciebie kwitnące, kolorowe, chyba przeniosę się w Twój klimat

Irenko, czy mahonię czymś pryskasz? Moja nie ma tak błyszczących liści i czasami widzę, że coś ją łapie, bo liście brązowieją i gałązki łysieją, czy przycinasz ją i kiedy?

Elu dziękuję, pogoda w sumie fatalna, ale roślinom chyba odpowiada.
Co do mahonii, nic nie robię, ma dobre miejsce, ale i u mnie też się zdarza brązowy liść. Tnę ją po kwitnieniu, bo dość inwazyjna u mnie i produkuje dużo siewek, kilka już rozlokowałam w lasku

Milka 12:00, 05 maj 2017

Rosa napisał(a)
Oj co ja tu czytam, zmartwiłaś mnie bardzo. Ira poproś neuro o skierowanie do CKR Konstancin z dopiskiem cito. Długo się czeka, ale naprawdę warto. Na drugą wizytę weź tablet i pokaż mu swój ogród . I niech Ci wytłumaczy jak możesz się oszczędzać i mieć wszystko wypielone. Przecież my nadajemy się do tego, by tylko leżeć i pachnieć, ale czy to realne, czy byśmy wytrzymały?
Trzymaj się Irenko i proszę trochę zwolnij tempo, oszczędzaj się i nie dźwigaj.
ściskam mocno

Sama o sobie myślę, jak o okazie zdrowia, a tu takie niespodzianki
Mam na cito, do dobrego magika na 03/2018 rehabilitację też w takim terminie, ale załatwili mi szybciej, na czerwiec tego roku, mam ograniczone możliwości rehabilitacji, niestety.
Ostatnio mało robię, bo ganiam po duchołapach, ciut wyjazdowa byłam , no i z moim Leosiem roboty, co niemiara Sonia mu guza nabiła, wielkości kurzego jaja, cały pysk spuchł, wyglądał jak świnka
Co do odpoczynku, nie bardzo umiemowsiki mam czy co?

sasanka od Ciebie kwitnie, innym przekwitłe kwiatki obcięłam, może jeszcze będą kolejne
Milka 12:02, 05 maj 2017

Ewa777 napisał(a)
Czekam u siebie na taki tulipanowy szał
U Cibie tak pięknie, zielono

Ewa, u mnie też się dopiero rozkręca, różne terminy kwitnienia, no i pogoda jest, jaka jest
Zielony mam chodnik, ale jak oprysk robic, jak leje?
Kanty do roboty, cięcie nie dokończone, cóż, jest, jak jest w tym roku
Milka 12:12, 05 maj 2017

Basilikum
Z lekarzami, jak zaczniesz, końca nie ma
u mnie szykuje się do kwitnienia Yellow River, powoli rozkręca Black Tulip, Genia w pełni, i 2 inne
a Susan chyba juz miesiąc kwitnie

iwk4
Iwonko, pod Susan oprócz szafirków są bordowe żurawki, ścięłam do ziemi aby odmłodzić, teraz już są listki, a potem zamiast szafirków wyłażą rozwary w 3 kolorach, biały, róż i niebieski, już zaczęły; Dzięki za dobre życzenia, a co do wysyłki, no jakoś mi się teraz nijak nie składa, ale jak obiecałam, słowa dotrzymam, poczekaj jeszcze ciut

Sylwia
dzięki i abyś też nie musiała latać, ja już mam wielką rozpiskę, co gdzie i jak, bo się gubię

Dorota123

Dorotko serdecznie dziękuję tak, nasz klimat jednak najfajnieszy w Polscenie mam żadnych strat w ogrodzie.
powojniki już szaleją

tu montana Mayleen

Milka 12:21, 05 maj 2017

Jana
dziękuję słoneczka u nas, jak na lekarstwo, za to deszczu pod dostatkiem

chciałam zgrać tulipany z głogownikiem Red Robin i udało się

Hania
dzięki serdeczne za tuliski
Niestety nie mylą się, to ja tylko myślę o sobie, jak o zdrowej
A ogród pomaga w każdej dziedzinie, choć ostatnio mam lenia
ale aż tak leniwa nie jestem, bo jednak posadziłam żywopłot z tyłu domu, 45 cisów Brzeg, 5 kalin szorstkolistnych, 5 hortensji i 1 różę, potem kostrzewy sztuk 5 i jeden cis kolumnowy, sama i teraz musi być przerwa

Gobasia
Bo ja mahonie po kwitnieniu mocno tnępolecam ten sposób

uwielbiam wyspę berberysową o tej porze
Milka 12:29, 05 maj 2017

eee_taam
a to dobre mam roślin sporo, różnistych, tej akurat nie

Kindzia
no od roku już się problem zaczął, ale że aż tak, na razie nie myślę za bardzo, tylko ta groźba udaru mnie przeraziła
dla ciebie Satysfaktion

a na pierwszej wyspie kiedyś nasiona rozplenic nasypałam, zapomniałam, a one patrz rosną
dokupiłam jeszcze 3 magnolie Leonard Messel, jedna już rośnie, za łukami szpaler będzie, wiśnie japońskie w innym miejscu dam, jak już się zdecyduję które

chell

To mama miała ciut słońca i deszczu

i odszczekuję wszystko złe, co o Geni pisałam, normalnie piękna się zrobiła, wina wiosny...kolejne lata będę coraz ciekawsze, bo magnolie coraz starsze.

abiko 12:31, 05 maj 2017

Irenko faktycznie u Ciebie żadnych strat po zimie nie widać

Ależ ja lubię berberysy I co, że mają kolce
Muszę sobie dokupić Orange sunrise i Beskid, bo zachorowałam na te kolory. Pasowałyby ci do głogownika
Milka 12:44, 05 maj 2017

yolka
Jolu dziękuję majówka deszczowa była, ale w miarę ciepło.
soczyście jest, chwasty się plenią, ale na każdym kroku coś kwitnie, pełno przed nami, orliki zaczęły, rodki też...kolejne
2 razy juz było koszenie

Agata
Kochana, ty najlepiej wiesz, jak u nas się leczy, jakie terminy, zanim zdiagnozują minie rok, zanim rehabilitacja, rok i tak leci kabarecik, grunt to za dużo o tym nie myśleć buź

Viola
każdy ma coś tam w gwiazdach zapisane, liczę że u mnie pozytywniedzięki

Kasia73
dzięki Kasiu, mam nadzieję, że patyki rosną; moje Leoś cit nadgryzł, trawy ozdobne ID wyszarpał z donicwsadziłam siewki brązowej, ciekawe na jak długo
Milka 13:06, 05 maj 2017

abiko napisał(a)
Irenko faktycznie u Ciebie żadnych strat po zimie nie widać

Ależ ja lubię berberysy I co, że mają kolce
Muszę sobie dokupić Orange sunrise i Beskid, bo zachorowałam na te kolory. Pasowałyby ci do głogownika

Nie widać, bo nie było
Już tam nic nie wcisnę
Osobiście nie cierpię ich zapachu

kwitnące Elaty

sylwia_slomc... 13:20, 05 maj 2017

Wpadam do Cię z życzeniami zdrooowia, spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych, by Cię otaczali tylko ludzie pełni miłości i radości jak Ty bo świat będzie piękniejszy. A w ogrodzie pogody jakiej sobie zażyczysz, bujnego wzrostu roślin pożądanych i skąpego chwastów I Żyj nam dłuuuuugo i jeszcze dłużej