Dzisiaj wieloryb zyskał wspomniane fioletowe szałwie i dodatkowo ptasie łapki przed lilakiem zdjęć jeszcze nie mam bo zrobiło się już ciemno, ale jutro zrobię i wrzucę
Tymczasem w ogrodzie
Jeśli masz tylko dół z wodą gruntową i już obserwujesz w nim żaby, toż to nie mogą być żaby zielone.!!!!
Żaba, żabie nie równa.
To "dzikie zwierzę", cały czas mówimy o żabach zielonych, wolność rozumie poprzez czysta wodę- bez chemii, w małych zbiornikach, stawach i mokradłach, z roślinnością wodną, gdzie może się schronić i rozmnażać.
Takie warunki im zapewniam. Dół z wodą gruntową, to nie ich środowisko.
Żabki zielone miałam przez dziesięć lat.
Na łańcuchu ich nie trzymałam (co widać na zdjęciu).
Miały warunki do życia i rozmnażania.
Jakie? W skrócie-wodę i roślinność, resztę przeczytaj w google.
I tak przez dziesięć lat żyliśmy w symbiozie. Obie strony miały korzyść.
Gdyby nie zbyt dłuuuuga modernizacja oczka, z powodu zdarzeń losowych, to byłyby dalej.
Ups. Trudny temat dla ogrodowiska.
Popełniłam błąd wchodząc w ten wątek.
Niedawno była dyskusja na temat zejścia z tarasu, które po przedłużeniu rabaty kończyło się w połowie rabaty.
Kostka była, tylko pan złota rączka zajęty. I moje dziecię w ramach nauki i przygotowań do matury zaproponował, że położy nam tę kostkę, twierdząc, że umie to zrobić. Zostawiliśmy go z tym problem, nie mieliśmy nic do stracenia. Dostał do pomocy młodszego brata, by kostkę donosił. Ja robiłam obiad i co chwilę wychodziłam na taras, zerkać, czy dobrze mu idzie. Na koniec zostałam zawołana, by zaakceptować pracę. mamy położoną kostkę. Chodniczek skończony
Dumna jestem z mojego synka
Z prawej strony chodniczka dosiałam trawę.
Goździki kupione dawno i nie można wysadzić zimno, nie wiem czy one zimujące?
dalie niskie, wysokie słabo wychodzą z ziemi.
Tak wygląda sałata w robionych doniczkach torfowych. dostałam cały platon rozsady.
Już przerośnięta, dziś zabrakło mi dnia by posadzić na parapecie w mnożarce.
eee_taam - kupiłam białe późne,bo mi się w ubiegłym roku Exotic nie zgrały z QUEEN OF NIGHT.
W tym sezonie,Exotic już przekwitły. Królowa nocy po jednym marnym kwiatuszku miejscami,a późne białe dopiero wylazły z liści
W nowym sezonie wszystko do reorganizacji
Przed wyjazdem do Amsterdamu,popędziłam do ogrodu botanicznego we Wrocławiu.
Róża Chopin była ścięta bardzo wysoko,ok 1m.
Ja zawsze ciachałam nisko,jak wszystkie wielkokwiatowe,ale może własnie Chopiny tak trzeba wysoko,żeby w drugim kwitnieniu nie bujały na 2m?
Z córki zrobiłam miarkę,ona ma 172cm,więc Chopiny były prawdopodobnie cięta dopiero na wysokości 1m
To prawda, pierwszy raz widzialan gniazdo drozda i jego turkusowe ładne jaja
Kazali wybrać sobie 3 powojniki.Wybrałam :arię Curię Słodkowską, Kaisera i Mazury .
Dzisiaj przyszły od nich powojniki. Rekompensata, niby, bo tak za zdjęcia piwonii zapłacić.
I przysłali mi : Jana Pawła ,Kiri Te Kanawa( tego i tego już mam) i Mazury ... ;:188
Czyli, co w duszy mają człowieka, i tak robią co chcą. wysłali takie, co najwięcej mieli, czy co ?
Ależ firma ten oczrjk Będę to podkreślać. Firma co nie liczy się z innymi! Dalej robią jak chcą.Do kitu!!
Olu trza było pisać, że ta odmiana też Cię interesuję mam ją od zeszłej wiosny, ładnie się rozrosła i co najważniejsze przeżyła zimę
Beni Kaze
czerwiec
wrzesień
Co ważne, stanowisko: pełne słońce
Foty jutro usunę
Pięknie,cudownie,idealnie...Z tym żwirkiem o wiele lepiej.A co to za piękne tulipki w kwadratowych donicach?Ile ich tam siedzi?Muszę jakieś białe tulipki posadzić na jesieni do donic,żebym miała przed dom,bo komunia młodszej w przyszłym roku.Twoje wyglądają obłednie