Przed ulewami udało mi się przesadzić jeszcze trzcinniki spod lasu na żółta a wokół nich wsadziłam 37 mieczyków - kupiłam na przecenie w obi po 2 zł za paczkę
i takiego kwiatka - znalazłam tylko jednego - zobaczymy co to za jeden
Na koniec zdjęcie klona - widać już które gałęzie nie mają listków
diagnoza jeszcze nie postawiona czekam na ogrodowego z dużym sekatorem, ciachniemy największa gałąź i zobaczymy co będzie na przekroju........
Tak myślę, co z tymi tulipanam, ktorym tylko liście wyrosły i leżą. Ile je masz w tym miejscu bez wykopywania? Jak kwitły w zeszłym roku?
Z tego co pamiętam z uprawy tulipanów u mojego wujostwa, to mogą być zbyt małe cebule i poszło wszystko w liście, albo im za mokro było. Nie mam już niestety kogo zapytać.
Fajny pomysł na podsadzenie borówek. U mnie pod nimi goło.
to ich trzeci sezon, ale rok temu tez nie wyszły.
siedzą w koszykach, w donicy pod oknem kuchni, więc nie jest im za mokro
jak za rok nie wyjdą - mam nadzieję że się podzieliły i są za małe jeszcze żeby kwitnąć - to je wyciagnę i zobaczę o co chodzi
Jestem z siebie dumna za ten pomysł
bo pierwiosnków mam sporo a na rabatach fajnie wyglądały wiosną, a potem straszyły liśćmi - więc borówki to idealne miejsce dla nich, potem będą ochrona przed siejącymi się mleczami
Kasiu kurde irysy rosną jak na drożdżach , mają coraz większe liście więc to już ostatni dzwonek żeby je wysyłać, planuję wykopki w niedzielę i w poniedziałek zamawiam kuriera
mam nadzieję że pogoda pozwoli mi na robotę
Przedwczoraj dostałam cynk od Agaty - dzięęęęęęęęęęki że w O rzucili Vertigo
wczoraj pojechałam i kupiłam sobie 3 sztuki i koleżance 2 bo miała wczoraj urodziny a ja nie miałam pomysłu na prezent
Robię sobie zakaz jeżdżenia do O
wczoraj miałam chwilkę i stanęłam znowu przy przecenionych cebulach
kupiłam dalie na żółtą i sama nie wiem jak je upchnę bo na wsadzenie czeka kilkanaście wiaderek
ostatnio wpadłam na pomysł że dalie pójdą właśnie na żółtą
mam w kolorach białych i bordowych więc będą fajnym akcentem
Jeszcze niedawno nie wiedziałam co będzie na żółtej a tu z każdym tygodniem robi się coraz ciaśniej
ale może w końcu w tym roku wsadzę wszystko tak że już zostanie i nie będę przekopywać?
wczoraj podzieliłam i przesadziłam - znowu 4 byliny na żółtej - co roku są w innych miejscach hahahahah - moja mama już się puka w głowę
jak już wszystko posadzę to pokażę - bo na razie dalej stan opłakany
wczoraj wsadzając byliny wykopywałam niechcący dopiero co wsadzone mieczyki - znak że robi się ciasno
--------------
na żółtej nie mam jako takiej obwódki ale wpadłam na to co zrobić
mam tam 2 koszyki cebuleczek które zaraz będą kwitły na biało a w tej chwili mają fajne ozdobne liście, potem są do ucięcia jak wszystkie cebulowe i zostają mi 2 puste kółka, jak już przekwitną wyciągnę je z koszyka i zrobię obwódkę z irysami które kupiłam wczoraj - jak przekwitną zakryją je hosty - taki niecny plan