Tak, kwitną.
Malowałam jeszcze skrzynki warzywne, ale te na mahoń, tak jak były. I balustrady przy ganku.
A na szaro listewki do pergoli.
Zbyszek zrobił mi pergolę do New Dawn
I doszła kolejna część pergoli na płocie. Listewki się skończyły. Znowu trzeba gromadzić. Najlepiej, jak nic nie kazać robić Samo się wtedy robi. Zażegnywał się Zbyszek, ze dostanę tylko jedno przęsło jeszcze, bo on musi sobie z sąsiadem przez płot pogadać. Teraz sam zrobił trzy części. Nie pytam się, bo się rozmyśli
Kupiłam kułeczka do skrzynek. Takich po warzywach. Pomaluję na szaro, dostaną pod spód sklejkę dla wzmocnienia i kółka, wyściełam folią i będą osłonkami dla sezonowych roślin
Ola to jest pinus mugo mughus, nigdy jej nie miałam, nie miałam doświadczenia i nie znam się na nich, będę Ciebie pytać co i jak.
Teraz po tym deszczu u mnie wszystko jest soczyście zielone, deszcz dziś pada cały dzień,nic nie można zrobić, ale też jest potrzebny, tylko szkoda,że tak zimno.Jak jest u Ciebie Ola?
Ogólne zarysy rabat
Klonik na pierwszym planie, coś lichy
conica ma mnóstwo przyrostów, tylko szkoda,że taka podatna na przędziorki, bynajmniej u mnie
Coś ostatnio lubię robić zdjęcia makro Bo jak tak się przyjrzeć z bliska to dopiero każdy pączek, kwiatek, listeczek... jest cudem natury
A my często w tym wiecznym pędzie nie zauważamy tego...
Przydałby się lepszy sprzęt... no ale cóż...
Tulipany Pallada ciemnopurpurowe (a właściwie ciemna wiśnia) Tobie zostawiam
Niestety mój aparat ma problem z oddaniem tej pięknej czerwieni
Czosnki żółte niskie.
w tym roku nie sadzę aksamitek na obwódki, a smagliczki jeszcze nie wysiałam.
wiecie od tych nazw roślin w głowie się miesza i za nic nie mogę przypomnieć sobie co rośnie z czosnkami tu są różowe a bywają i białe.
W tym samym półkolu martagony, mam nadzieją że będą większe jak w ubiegłym roku.
Rozpoznany przez szefową Wielosił biały z niego zebrałam nasionka, już za duża karpa bym przesadziła, to w starym ogrodzie.
Szafirki pod ekranem bukowym.
Niesamowity jest - jedyne co mu może szkodzić to przesuszenie - w zeszłym roku w donicy kilka razy mi przysychał ale odbijał po każdym podlaniu, tu znalazłam ciekawy artykuł: Wojna o wielosił
mi też już się ona podoba, chociaż nie w pełni wykończona.
Ech to czekanie,,ćwiczenie w cierpliwości
I twoją przyjdę zobaczyć.
Fakt, wyjątkowe te jaja drozda.Takie turkusiki
piwonia drzewiasta w pazurkach.Skoszona w lecie przez ema podczas koszenia b trawy,żyje i odbiła z korzonka
Na bylinowej żonkile. I tulipany. Tylko tulipanki miały być inne. Kolorem pasują. Koncepcją nie. Miały być podwójne.
Nie są. Szkoda
Z daleka jednak ładnie je widać...