Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z ogródka na wsi 11:37, 02 kwi 2017

Do góry
ooo w zeszłym roku były takie, w tym roku kolorek trochę inny

Ogrodowe kreacje 11:34, 02 kwi 2017

Do góry

Ogrodowe kreacje 11:32, 02 kwi 2017

Do góry
No i cebulowe w kadrze

Ogrodowe kreacje 11:31, 02 kwi 2017

Do góry
Tutaj widzicie za obwódką, siedziały jeszcze do wczoraj borówki, zostały ładnie z bryłą korzeniową wykopane i będą siedziały z innymi borówkami po ich wykopaniu zostały koła w trawie i zrobiłam eksperyment darń zdjętą z miejsca pod derenie, posadziłam w miejsca tych borówek - było to jak układanie kafelków podlałam mam nadzieję, że się przyjmie dlatego widać na tym pierwszym zdjęciu taki zarys tych kółek z miejscu po borówce na trawie, ale może się rozrośnie
Ogrodowe kreacje 11:26, 02 kwi 2017

Do góry
Wczoraj był pracowity dzień - jak u większości ogrodników Zrywałam trawę, którą rok temu posiałam.... żeby posadzić obwódkę z bukszpanów i derenie, po to aby zasłonić sobie widok nieogarniętego warzywnika, przed sezonem, bo w sezonie nawet miło się na niego patrzy, ale przed hmmmm lepiej zasłonić Zeszło się cały dzień ze zrywaniem, kopaniem kompostu, sadzeniem Udało mi się jeszcze już po zmierzchu rodka jednego posadzić, bo się uparłam, żeby chociaż jeden już siedział, bo potem czasu braknie na sadzenie Dzisiaj cyknę więcej zdjęć tej obwódki no i rodka posadzonego

W Kruklandii 11:24, 02 kwi 2017

Do góry
Chyba stipa mi przezimowała
Gunnera - parzeplin 11:00, 02 kwi 2017

Do góry
ciepełko i słonko służy naszym roślinkom

Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:55, 02 kwi 2017

Do góry

Z ogródka na wsi 10:54, 02 kwi 2017

Do góry
Co nowego w ogródku- zauważyłem paki u szafirków - daje im 3-4dni i zakwitną

Tulipanki- nie wiem czy dlatego że pierwsze czy co ale wydają mi się takie piękne ( chyba przez ten kolorek- nie czerwony,nie różowy nie wiadomo jaki)

a do tego z tymi białymi bratkami
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:53, 02 kwi 2017

Do góry

Kwiaty we włosach 10:35, 02 kwi 2017

Do góry
i kłącze

wydaję mi się że puści bo widze jakieś młode pędy/ listki - nwm co to
Ogród wśród pól i wiatrów 10:34, 02 kwi 2017

Do góry
Pogoda dziś u nas fantastyczna Ciepło, słonecznie, ptaki śpiewają, wiatr tylko leciutko wieje

Zabratkowałam się Zostawiam wszystkim niedzielne pozdrowienia
Kwiaty we włosach 10:33, 02 kwi 2017

Do góry
sadzonka nr 2-nieco mniejsza ale korzeń równie dorodny

i nr 3 najmniejsza, ale korzeń zachował się w idealnym stanie jak na taką maliznę też jest spory

Kwiaty we włosach 10:31, 02 kwi 2017

Do góry
Gosia wstałem rano i poszedłem do ogrodu po łubin. Przysiąc że się Ci przyjmie nie mogę Mam trzy sadzonki i jedno kłącze. Prześle je ( mi tak jak mówiłem i tak są nie potrzebne ) a może akurat się ci uda i coś z nich będzie

sadzonka nr1-największa ale i największy miała korzeń ( wiesz łubin ma system palowy więc wykopać było trudno ) toteż został lekko uszkodzony ale tkanki się trzymają więc się zagoi/zrośnie

sorki że zdjęcie niewyraźne

o a to jest to miejsce gdzie go trochę skaleczyłem ( miejsce w którym rósł - żwir, gruz i trochę ziemi- ciężko więc było go wydobyć )
Ogród wśród pól i wiatrów 10:29, 02 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ja myślałam,że Ty mi tu jakiś sposób zapodasz i nie będę musiała plewic do końca sezonu,a Ty piszesz,że nie ogarniasz

Co Ty mówisz ptaszki zamieszkały??? O kurcze no to GRATULACJE, może przyciągnął ich ten kolor rezydencji . Mój jeszcze nie powieszony, bo jednak na hakuro było za nisko i ściągnełam. Mam jeszcze jeden zawieszony taki zwykły drewniany i ostatnio widziałam,że jakiś ptaszek próbowal tam wejść, ale nie zmieścił się, bo w tym dziurka jest mniejsza

O kurcze jakie piękne piwonie kupiłaś!!! Mogę prosić na prv informacje o miejsce i cenę

Paula, co do piwonii wszystko wiesz Ciekawe czy udało Ci się je kupić
Na chwasty to chyba nikt nie ma sposobu, niestety! Ale jak coś wymyślisz, to daj znać

Kosy na 100% zagnieździły się w budce, codziennie patrzymy jak znoszą źdźbła, potem "nurkują" w korze wzdłuż choin, albo coś sobie wydłubują z trawnika. Właśnie się trochę martwię, jak mam trawnik nawieźć
Jak rozsypię te granulki, a one je chwycą nim deszcz rozpuści .. to co będzie??

Zobacz co mam Zgapiłam od Ciebie

Posadziłam je przy wjeździe do domu, na skraju brzozowej rabaty

Ogród wśród pól i wiatrów 10:20, 02 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Mam Montanę ( chyba to on ) od ub. sezonu. Teraz ma sporo listków i bardzo czekam na więcej

Ewusia, podziwiałam go w ubiegłym roku w wielu ogrodach, tak więc jak mi się rzucił w oczy w lidlu to zgarnęłam Pewnie w tym roku kwiatka nie zobaczę, ale jak się przyjmie i coś przyrośnie to będę zadowolona

Pozdrawiam z magnolią dzisiejszą Jak dobrze pójdzie to może przed końcem dnia pąki otworzy
Kwiaty we włosach 10:17, 02 kwi 2017

Do góry
Zoja i Mirella dziękuję za odwiedziny.

Aniaa jeszcze nie wszystkie paczki przyszły, jeszcze 2 no i clematisy Twoje.
Dzisiaj muszę te bzy posadzić , bo następny tydzień odpada, inna praca.
Wysadzę dziś do gruntu hosty,bodziszki, sasankę i cebule, bo mam jeszcze.Nie wiem co z irysami od Ciebie są takie duże w doniczce.Miałam brązowe rozchodniki, są w korze i wysadzę je bo ich tam nie widać, nie mogę ich znaleźć, może zmarzły.Gdzie posadziłaś ten ładny bez?

Zrobiłam dziś kilka fotek.
Klonik kupiony na ODR przetrzymał zimę

tulipanki prawie wszystkie mają pąki

sasanki

irysy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies