Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Mój przyszły ogród 13:12, 10 gru 2015

Do góry
Iwcia napisał(a)
Wianek swiąteczny na bogato
cukierkowy, aż ma się ochotę go zjeść w całości bosko Iwonko trawy powiązałaś świątecznie
Mój przyszły ogród 13:03, 10 gru 2015

Do góry
Wianek swiąteczny na bogato
Mały ogród Kasi 12:22, 10 gru 2015

Do góry
A na czym szyszkowy wianek robilas.super wyszedl
Lawendowy zawrót głowy 12:18, 10 gru 2015

Do góry
Wianek ......nie urywa ....nie ma co oglądać ....wolalam nowe drzwi i delikatny jak u Marzenki
Lawendowy zawrót głowy 12:16, 10 gru 2015

Do góry
Będziemy oglądać wianek czekamy grzecznie
Lawendowy zawrót głowy 12:12, 10 gru 2015

Do góry
Moje są fest tragiczne....wspominalam juz kiedyś ....z daleka jako tsko wyglądają ale deweloper poszedl w oszczędności i samo domknięcie ich jest wyczynem . U nas są straszne wiatry i jak otwieram drzwi to mi je wyrywa wiec chce otwierane do środka. O estetyce dziewczyny juz nie wspomne. Wianek zrobilam wielki co by je zaslonic
Mały ogród Kasi 11:44, 10 gru 2015

Do góry
Rankiem późnym- dziś wyjątkowa okazja do spojrzenia na ogród w świetle

Nawigatorskie wianki szyszkowe ściągnęły mnie sprzed komputera i zmusiły do działania. Oto efekt- 2 wianki pod tytułem "low costs":

Nowy wianek na drzwi wejściowe- szyszkowy i z ogonem - zgodnie z najnowszym ogrodowiskowym trendem

Pszczelarnia 10:39, 10 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewa, płytko oddycham, bo obornik widzę świeżutki rozsypałaś

Ale wianek z szyszek świetny!

Sebuś, oddychaj głęboko (warto, bo koło mnie jest przecież "stacja klimatyczna", co przed wojnem Kurortem się nazywała). Nic nie zakłóci Twojego powonienia w moim ogrodzie. Obornik jest leżakowany od lutego i już nie fermentuje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:27, 10 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie usuwam dekoracje, storczyki, wazony, oczyszczam dom. Będzie mało ale konsekwentnie.

Bukiet eustomy pod lustrem, śnieżnobiałej, wianki zielone na oknie, tylko zielone i biała wstążka, jeden wianek na drzwiach, jeden na balustradzie w domu i choinka.

No i stół pozostał, donice są, dodatki są, ale chęci brak. Idę się przewietrzyć na słońce

Danuś, limonkowy jest bombowy. Ja już po porannym spacerze - od razu człowiekowi lepiej!

PS Zielona Marta subtelnie pisze, trafnie oddając rzeczywistość.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:22, 10 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jakoś mi jeszcze święta nie pasują...za wcześnie.

Danusiu Ten wianek jest uroczy

PS A mogłabyś zdradzić z czego on jest zrobiony?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:19, 10 gru 2015

Do góry
Nigdy nie miałam światełek na dworze. Jedynymi kompozycjami były i są gałązki świerków, które Sąsiad ścinał czyszcząc ogród oraz gałązki róży, która jako pozostałość po uprawie zdziczała i rośnie hurtowo za moją działką. Na drzwiach wianek /"zabójczy w swej prostocie", jak sama napisałaś/ i raczej subtelne dekoracje. Tak więc może nie powinnam się wypowiadać ale co tam.

Myślę, Danuś, że zawsze jesteś zgodna ze światowymi trendami. Nie masz małych Dzieci, z którymi trzeba pielęgnować tradycję wspólnie przygotowywanych ozdób. Nie masz potrzeby rozświetlania wszystkiego dokoła, bo już to przerobiłaś. Nie masz ciśnienia, by zmajstrować cudowny wianek, bo przygotowałaś już ich tyle, że... zwyczajnie czas na zmianę

Kupiłaś ciemierniki, przygotowałaś biały i limonkowy wianek, zawiesiłaś zielone na oknach, przyozdobisz balustradę, udekorujesz stół i ubierzesz choinkę. Hmmm... moja Droga... to i tak sporo

Uściski słoneczne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:18, 10 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zauważyłam, że:

Im dłużej prowadzę Ogrodowisko, tym mniejsze mam chęci zdobnicze w sensie ilości zamieszczania elementów. Wprost przeciwnie do Was.

Tzn chodzi o to, że robię owszem, ale zbyt dużo wszystkiego mnie razi, wolę jeden wianek i jedną choinkę i nic więcej.

Girlanda mnie razi, wszelkie ozdoby inne też. Chociaż dobrze dobrane, dobrze niby ustawione, ale nie, za dużo...

Kiedyś miałam rozświetlone wszystkie drzewa, nawet te na ulicy, teraz będę miała chyba jedynie balustradę, nawet kul bukszpanowych nie ubiorę w światełka, przejadło mi się.

Wianka na balustradzie nie będzie, na furtce też nie będzie.

Stół czeka na donice, a jakoś mi niespieszno do dekoracji. Starzeję się?

No to ja też muszę powiedzieć, że się starzeję ... bo mam tylko jeden wianek na drzwi i tak mi się podoba ... jeśli coś dodam to wianek z jemioły malutki ... Danusiu po prostu minimalizm Cię dopadł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:02, 10 gru 2015

Do góry
Właśnie usuwam dekoracje, storczyki, wazony, oczyszczam dom. Będzie mało ale konsekwentnie.

Bukiet eustomy pod lustrem, śnieżnobiałej, wianki zielone na oknie, tylko zielone i biała wstążka, jeden wianek na drzwiach, jeden na balustradzie w domu i choinka.

No i stół pozostał, donice są, dodatki są, ale chęci brak. Idę się przewietrzyć na słońce
Pszczelarnia 10:00, 10 gru 2015

Do góry
Ewa, płytko oddycham, bo obornik widzę świeżutki rozsypałaś

Ale wianek z szyszek świetny!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:58, 10 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zauważyłam, że:

Im dłużej prowadzę Ogrodowisko, tym mniejsze mam chęci zdobnicze w sensie ilości zamieszczania elementów. Wprost przeciwnie do Was.

Nie, absolutnie Po prostu w tym roku tak u Ciebie ma być Na super bogato było, subtelnie nie znaczy mniej pięknie . Sama nas uczysz, że często mniej znaczy więcej Ściskam ciepło.
PS. Ten wianek z tymi limkami bomba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:00, 10 gru 2015

Do góry
Zauważyłam, że:

Tzn chodzi o to, że robię owszem, ale zbyt dużo wszystkiego mnie razi, wolę jeden wianek i jedną choinkę i nic więcej.

Girlanda mnie razi, wszelkie ozdoby inne też. Chociaż dobrze dobrane, dobrze niby ustawione, ale nie, za dużo...

Kiedyś miałam rozświetlone wszystkie drzewa, nawet te na ulicy, teraz będę miała chyba jedynie balustradę, nawet kul bukszpanowych nie ubiorę w światełka, przejadło mi się.

Wianka na balustradzie nie będzie, na furtce też nie będzie.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:19, 09 gru 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Dzięki, chociaz do Twoich wianków mojemu daleka droga. Ale jak troszke jeszcze potrenuję, może coś sensownego wyjdzie
w moich planach weekendowych - kolejny wianek. Obmyślam koncepcję kolorystyczną, ale chyba pozostanę przy lawendowo-srebrnej, bo ma wisieć na zewnątrz i pasować do reszty ozdób.

Twoje cudowne zielone kokardki widziałam i się pozachwycałam

no patrz to się inspirujemy sobą wzajemnie, bo ja sobie zapisałam w ulubionych Twoje trawki w kokardkach, lubię blady róż
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:53, 09 gru 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
o jeżu Jana jaki piękny wianek zrobiłas normalnie mam ochotę wywalic swoje twory.A te kolory bombek ach....wiem nie byłam, nie mam.Gdybyście mnie jednak ujrzały w sobotę po moim peelingu kwasami, to byście mnie przegonily cobym odczuć estetycznych nie psula

Kasiu, Kasiu, dzięki za miłe słowo. Ja dopiero rozpoczęłam przygodę z "robótkami ręcznymi" aka ozdobianie wianków, i chwilowo mnie to cieszy, bo nie ma w tym nic trudnego i za dużo czasu nie zajmuje. Tylko należało kupić trochę dekoracji, podkład i pistolet do klejenia i można było "tworzyć" heh.
Prawdziwą sztuką, raczej, jest to co robisz Ty - rysujesz, tworzysz witraże, tabliczki en grisaille (spodobała mi się nazwa, jak widzisz ); a Twoje wieńce są pełne naturalnego uroku i klimatu domowych Świąt i właśnie na tym polega ich niepowtarzalny czar.

Giełdy, zarówno Ty, jak i Karabela, żałuj Peeling przynajmniej przyniósł oczekiwane efekty?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:39, 09 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękny wianek i kokardki dla trawek!

Dzięki, chociaz do Twoich wianków mojemu daleka droga. Ale jak troszke jeszcze potrenuję, może coś sensownego wyjdzie
w moich planach weekendowych - kolejny wianek. Obmyślam koncepcję kolorystyczną, ale chyba pozostanę przy lawendowo-srebrnej, bo ma wisieć na zewnątrz i pasować do reszty ozdób.

Twoje cudowne zielone kokardki widziałam i się pozachwycałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies