Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:04, 11 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wyjaśnienie co do wianka, zrobiony jest z kostropatych gałązek i zielonego bluszczyku kurdybanka i na końcach są styropianowe, pokryte opalizującą farbą kuleczki różnej wielkości.

Danusiu chroń proszę ten wianek przed mrozem, miałam taki kilka lat temu w czerwonym kolorze, kuleczki popękały, farba odpadła i czar prysł
Nosek do góry Nasza Kochana Szefowo!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:06, 10 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie usuwam dekoracje, storczyki, wazony, oczyszczam dom. Będzie mało ale konsekwentnie.

Bukiet eustomy pod lustrem, śnieżnobiałej, wianki zielone na oknie, tylko zielone i biała wstążka, jeden wianek na drzwiach, jeden na balustradzie w domu i choinka.

No i stół pozostał, donice są, dodatki są, ale chęci brak. Idę się przewietrzyć na słońce

Danusiu świadomie lub nie ciągle jesteś na bieżąco - wbijasz się w ostatnio bardzo na topie temat - minimalizmu
I nawet nie o sam ogród a o szerszy kontekst chodzi. Myślę, że dzieje się źle na świecie ale dawniej też tak było tylko dzień i noc nie ryczał nam o tym telewizor. Dzieje się też duużo dobrego ale tego się nie pokazuje bo to mało "chodliwy" temat jest. No, może teraz przed świętami zobaczymy kilka optymistycznych historii związanych z pomaganiem bliźnim
Wracając do tematu minimalizmu, który od dłuższego czasu zgłębiam, wynika chyba w głównej mierze z tego, że ludziom przejadł się konsumpcyjny tryb życia. Rzeczy materialnych mamy dużo więcej niż faktycznie potrzebujemy i przygniatają nas one nie tylko fizycznie ale i psychicznie. Polecam mnóstwo ciekawych blogów. Nie chcę reklamować, każdy wygoogla coś ciekawego.
Tak czy inaczej zredukowałam juz swój stan posiadania jeśli chodzi o ubrania, książki, nietrafione zakupy lub prezenty. Mimo, że pogoda nie nastraja optymistycznie - czuję się lekko na duchu.
Oddałam dużo ale i jeszcze mnóstwo rzeczy czeka na oddanie. Uwaga! redukowanie uzależnia
Telewizor omijam szerokim łukiem. I dzieciom też ograniczam. Negatywne treści od rana do wieczora na prawdę mogą dołować. Ale lubimy za to programy "daleko od miasta" czy kilka innych na domoplus. Generalnie walczę z męzem o pozbycie się tv z domu - póki co niezbyt gorliwie bo żal by mi się było rozstać z programami mieszkaniowo-ogrodniczymi
chyba się jeszcze nigdy tak nie rozpisałam na forum a Danusia ujęła to jednym zdaniem - "mniej znaczy więcej" I kropka
pozdrawiam

ps. nigdy nie lubiłam ubierać choinki. nie wiem czemu przecież choinki są fajne od trzech lat nie miałam żadnej bo dzieci były małe o choinka duża, bombki szklane itd. W tym roku chyba mi się już nie upiecze... no chyba zeby tak jeszcze jeden rok....
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:36, 10 gru 2015

Do góry
Piękny wianek!
Pszczelarnia 21:25, 10 gru 2015

Do góry
Ogród Wasz bajeczny, choć w ogóle nieświąteczny i nieadwentowy.
Choinka wełniana - skandynawska w wyrazie, podoba mi się pomysł.
No tak, wianek który zrobiłaś, urodę ma nieco kontrowersyjną. Ale może aparat kłamie? Moim zdaniem jest za chudy, trzeba dokręcić więcej pędów.
Wianek z orzechów włoskich zrobiłam dwa lata temu na słomianym podkładzie - szybko i prosto.
Ten wianek z szyszek śliczny, myślałam już o takim, tyle że mam drzwi w kolorze szyszek, więc nie wyprodukowałam. Za to widziałam kiedyś koszyk z szyszek - na zdjęciu tylko, ale świetny był. Ciekawe czy sklejone szyszki tak mocno by się siebie trzymały.

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:46, 10 gru 2015

Do góry
Piękny wianek, jak powiesisz to jeszcze raz zarzuć fotki.
Typografia ogrodu 20:20, 10 gru 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
doszła do mnie przesyłka z wiankiem - jest BOOOOOOOOSKI
Dziękuję

To ja dziekuje.ciesze sie ze sie podoba.jeden wianek swiateczny mi sie ostal i nie wiem czemu bo bardzo go lubie.
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:11, 10 gru 2015

Do góry
no mi też się bardzo podoba
ale to nie moja robota, choć szkoda - to wianek dzieła Nawigatorki
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:02, 10 gru 2015

Do góry
śliczny wianek
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:20, 10 gru 2015

Do góry
iwka napisał(a)
wianek pokazuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o matko już przeczytałaś ??????

dopiero skończyłam się nim zachwycać,zaraz zrobię fotki...
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:18, 10 gru 2015

Do góry
wianek pokazuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moja bajka 18:27, 10 gru 2015

Do góry
Wianek w bardzo minimalistycznym wydaniu . "Podkład" znalazłam latem na placu zabaw, pewnie dzieciaki uwiły . Bluszczu mam pod dostatkiem w ogródku . Zawiesiłam na furtce, jak "dostanie nóg" to nie będzie żal .
Mój przyszły ogród 13:17, 10 gru 2015

Do góry
wianek świetny, ja jakoś na swojego pomysłu nie mam, powyciągałam wszystkie stare bombki i a to kolor blee, a to podkład nie taki

a czapki mikołajowe gdzie?
Mój przyszły ogród 13:12, 10 gru 2015

Do góry
Iwcia napisał(a)
Wianek swiąteczny na bogato
cukierkowy, aż ma się ochotę go zjeść w całości bosko Iwonko trawy powiązałaś świątecznie
Mój przyszły ogród 13:03, 10 gru 2015

Do góry
Wianek swiąteczny na bogato
Mały ogród Kasi 12:22, 10 gru 2015

Do góry
A na czym szyszkowy wianek robilas.super wyszedl
Lawendowy zawrót głowy 12:18, 10 gru 2015

Do góry
Wianek ......nie urywa ....nie ma co oglądać ....wolalam nowe drzwi i delikatny jak u Marzenki
Lawendowy zawrót głowy 12:16, 10 gru 2015

Do góry
Będziemy oglądać wianek czekamy grzecznie
Lawendowy zawrót głowy 12:12, 10 gru 2015

Do góry
Moje są fest tragiczne....wspominalam juz kiedyś ....z daleka jako tsko wyglądają ale deweloper poszedl w oszczędności i samo domknięcie ich jest wyczynem . U nas są straszne wiatry i jak otwieram drzwi to mi je wyrywa wiec chce otwierane do środka. O estetyce dziewczyny juz nie wspomne. Wianek zrobilam wielki co by je zaslonic
Mały ogród Kasi 11:44, 10 gru 2015

Do góry
Rankiem późnym- dziś wyjątkowa okazja do spojrzenia na ogród w świetle

Nawigatorskie wianki szyszkowe ściągnęły mnie sprzed komputera i zmusiły do działania. Oto efekt- 2 wianki pod tytułem "low costs":

Nowy wianek na drzwi wejściowe- szyszkowy i z ogonem - zgodnie z najnowszym ogrodowiskowym trendem

Pszczelarnia 10:39, 10 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewa, płytko oddycham, bo obornik widzę świeżutki rozsypałaś

Ale wianek z szyszek świetny!

Sebuś, oddychaj głęboko (warto, bo koło mnie jest przecież "stacja klimatyczna", co przed wojnem Kurortem się nazywała). Nic nie zakłóci Twojego powonienia w moim ogrodzie. Obornik jest leżakowany od lutego i już nie fermentuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies