Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 23:38, 10 gru 2015

Ostatnie sadzenie tulipanów
Wyjaśnienie co do wianka, zrobiony jest z kostropatych gałązek i zielonego bluszczyku kurdybanka i na końcach są styropianowe, pokryte opalizującą farbą kuleczki różnej wielkości.

Instagram Ogrodowiska
hanka_andrus 23:39, 10 gru 2015

Danusiu, przeżywam okres rozstań i powrotów dzieciaków, co roku po kilka razy. Jedni wyjeżdżają inni wracają. Stół wigilijny raz jest na 20 osób innym razem cztery -sześć. Taka kolej rzeczy Raz na jakiś czas ogłaszam zjazd obowiązkowy i tak jest dobrze, Jeżeli sytuacje się komplikują nie zamartwiam się. Nadrabiamy w innej porze, czasami na inne święta.
Takie życie. Nasze dzieci już dziećmi nie są, i są uwikłane w różne sytuacje życiowe. Pogłębiać frustrację z tego powodu nie ma po co. Wyobrażam jak im jest smutno, i staram się nie panikować.
Będzie dobrze, najwyżej pogadacie przez telefon do późna w nocy!

Życzę mimo wszystko, żeby się udało i rodzina była w komplecie.
Gardenarium 23:40, 10 gru 2015

Sprzątanie podczas słonecznego dnia Odkurzyłam cały taras i poprzestawiałam donice, przybyła jedna duża, którą miałam w zapasie z tyłu domu.

Instagram Ogrodowiska
hanka_andrus 23:44, 10 gru 2015

Wzięłaś się za robotę to dobrze! Praca energie przywraca!
Ściskam!
Gardenarium 23:47, 10 gru 2015

Mróz idzie, przestraszyłam się, więc szybka reakcja. Jutro kolejne zmiany na tarasie, będę ograniczać.

Instagram Ogrodowiska
Peppermint 00:04, 11 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

Wyjaśnienie co do wianka, zrobiony jest z kostropatych gałązek i zielonego bluszczyku kurdybanka i na końcach są styropianowe, pokryte opalizującą farbą kuleczki różnej wielkości.

Danusiu chroń proszę ten wianek przed mrozem, miałam taki kilka lat temu w czerwonym kolorze, kuleczki popękały, farba odpadła i czar prysł
Nosek do góry Nasza Kochana Szefowo!
Basilikum 06:36, 11 gru 2015

Piekne zmiany, wyglada tak czyto i uporzadkowanie. Nie pokaze Wam swojego tarasu, wymaga gruntownego remontu.
TV tez nie ogladam. Od lat tak wyszlo. Czasami wlaczymy jakies DVD czasami ogladne film na YouTube. Wczoraj np. "Moja lewa stopa" - polecam.
Macie racje wiadomosci zawsze byly zle. Zawsze byly wojny, glod.... Dzis to tyylko lepiej naglasniane jest. Zurnalisci jak pijawki szukaja sensacyjnego tematu.

Lepiej popracowac w ogrodzie i widze, ze Ci to wyszlo na zdrowie. Juz jestem ciekawa tulipanowych kompozycji.
Mary 07:31, 11 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Ostatnie sadzenie tulipanów

Danusiu. Czy ja dobrze widzę, że sadzisz tulipany w kolorze niebieskim?
09:18, 11 gru 2015
Gardenarium napisał(a)

Jest lepiej

A ponadto zawsze powinnas sobie w chwilach nostalgii pomyśleć,że Twój Ogród jest przecież na liście najpiekniejszych Ogrodów Świata (określany jako Small-Formal jak to czytałam co stawia Cię dla mnie na równi ze wszystkimi najwybitniejszymi,którzy zapisali się w historii tworzenia ogrodów...

Ważni projektanci XX i XXI wieku:
Russel Page,Norah Lindsay,Nancy Lancaster,Karl Foerster...Danuta Młożniak

Mając tak wybitne osiągniecie za sobą spokojnie możesz usiąść z herbatką na tarasie i z satysfakcją spogladać na otaczajace Cię dzieło,mając Świadomość,że zrealizowałaś swe cele a nawet więcej ,a przecież wiele jeszcze możesz osiągnąć

Niedługo Twój Ogród rozbłysnie barwami mnóstwa tulipanów,krokusów i wszystkiego,co tam nasadziłaś,żeby radośnie powitac wiosnę.

Moze gdyby nie zima,nie cenilibyśmy tak bardzo tego wiosennego przebudzenia przyrody?
Miłego dnia

nusia 11:03, 11 gru 2015

Dzień dobry!
Ja tu zupełnie nowa... choć cichym obserwatorem jestem od dawna i pozwalam sobie na ten krok na przód,bo powód jest ważny...

Wczoraj w sieci znalazłam te słowa:

FAŁSZ:"Gdy wszystko się poukłada,to w końcu będę szczęśliwa"
PRAWDA: "Gdy zacznę być szczęśliwa,to wszystko się poukłada"

Cieszmy się tym, co mamy i nie martwmy się tym, na co nie mamy najmniejszego wpływu... Może być gorzej... Choć zakładam,że będzie lepiej!

I przypomina mi się pewna przypowieść:
"Mosze skarżył się rabinowi na warunki panujące w jego domu: - Rebe, jaki u mnie hałas, ciasnota, żona krzyczy, dzieci płaczą, co mam robić? Rabin poradził mu: - Mosze, ty kup sobie kozę. Mosze posłuchał rady i zrobił to, co radził mu rabin. Po kilku dniach jednak Mosze znów przyszedł do rabina na skargę: - Rebe, coś ty mi doradził? Teraz jest jeszcze gorzej, niż było, jest jeszcze większa ciasnota i hałas, żona krzyczy, dzieci płaczą, koza beczy. Na to rabin odparł: - Mosze, ty teraz sprzedaj tę kozę. Żyd znów posłuchał rady i po kilku dniach powrócił do rabina, mówiąc: - Dzięki ci, rebe, za radę, sprzedałem kozę. Jaki ja mam teraz spokój!"

Mam nadzieję,że to chwilowy nastrój spowodowany brakiem większych problemów... Życzę więc Danusiu codziennych radości z małych rzeczy...!
Dzięki Ci Panie,że nie mam kozy! Ściskam mocno!!!Ania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies