Witaj Danusiu
Kompostu naprodukowałam ogromne ilości.
Jest bardzo wartościowy, bo zaprawiony i gnojówką z pokrzyw i z kurzaka. Podsypany mocznikiem na jesieni. Mam nadzieję , że rośliny się ucieszą.
Będziemy przesiewać i ściółkować. Bardzo mi się podobają tak ściółkowane rabaty i ten zapach
Witam Cię Moniko i wpadam z rewizytą.
Polecam wątki z takimi wąskimi działkami - pobiegaj po Ogrodowisku. Znajdziesz fajne pomysły. Taki ogród można podzielić na tzw. pokoje i może to być jego atutem. Masz gdzie poszaleć, bo masz dużą działkę.
I tak jak dziewczyny piszą - zdejmij szmatę.
Ja też kupuję małe krzaczki i drzewka, są dużo tańsze i łatwiej się przyjmują i aklimatyzują w nowym ogrodzie . A, że trzeba poczekać. Ogrodnik musi być cierpliwy . Doczekamy się i my, nowi ogrodnicy i inni nam będą zazdroscić
Od cięcia nie boli używam sekatora kowadełkowego.
Mój ulubiony miskant to stary niekwitnący ML.Miskanty nie stwarzają mi problemów wszystkie moje lubię i przez to mam powielanie te same w kilku miejscach
Ignaś macha
Nie, niedobry, bo ogród i nawierzchnia prowadzą się niesymetrycznie, falami, z boku jest ścieżka. Lewa strona powinna mieć większą rabatę, a prawa od garażu mniejszą.
Iwonko bardzo ładnie urządzony masz już ogród. Ja nie mogę już doczekać się takich efektów.
Życie nauczyło mnie pokory, ale nie cierpliwości .
Prawda jak wybornie kawka smakuje w ogrodzie?
Idzie wiosna ...... zapraszam na poranną zawsze .