Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 16:30, 02 kwi 2017

gobasia napisał(a)

Znaczy co...sok z brzozy?

Nie, ma fioła na ich punkcie. Podejrzewam, że ma fioła na punkcie różnych drzew z ciekawą korą, ale brzozy to jego numer 1
AgataP 18:26, 02 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Nie mogło się obyć bez zdobyczy...

Było pełno ludzi, co mnie zaskoczyło, Maćka niekoniecznie... Raczej drogo, ale lubię to, że mogę kupić w większych doniczkach i rozsadzić sobie

Co to za trawa. Nie było nazwy, ale spodobała mi się po prostu (na bylinową).

Turzyca rzędowa variegata
AgataP 18:28, 02 kwi 2017

Zazdroszczę wypadu My mięliśmy dwa dni bez dzieci więc też weekend udany.
Praca w warzywniku i pomiary pod ogrodzenie - będzie ciężko i intensywnie
Wendy79 19:42, 02 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Turzyca rzędowa variegata

No i super. Masz może? Zresztą wszystko jest super po 3 godzinach pikowania i siania...
Gruszka_na_w... 22:02, 02 kwi 2017

Dla porzeczki krwistej znajdź zaciszne, ciepłe miejsce. W Polsce czasem podmarza, ale na wiosnę kwitnie zjawiskowo.
Bardzo ładnie jest w tym arboretum. Wyjątkowo szybko zakwitły tam tulipany i sasanki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 08:43, 07 kwi 2017

Cynie i kapustne wysiewane w niedzielę

Różne "kwiotki" pikowane pojedynczo w niedzielę

I zbiorowo, pikowane wczoraj...

Wendy79 08:47, 07 kwi 2017

Paprykowo- ogórecznikowo-pomidorowa szkółka

I wczesne kapustne od kilku dni już na dworze

Wendy79 08:51, 07 kwi 2017

Do przepikowania czekają pysznogłówki: zwykła i cytrynowa, kolejny kłosowiec i lobelia (?)

Wendy79 08:55, 07 kwi 2017

Z wysiewanych w poniedziałek wschodzi suchokwiat, gilia główkowa, hyzop lekarski, niezawodna kolejna szławia (trójkolorowa) i lawenda (!)

Makusia 09:03, 07 kwi 2017

Rany! Ależ Ty masz rękę do wysiewów! Zapytam Cię zatem jako specjalistkę i poproszę o łopatologiczną odpowiedź- naprawdę łopatologiczną
Wysiałam pomidory- Koralik. Stan obecny przypomina nieco Twoje "Cynie i kapustne", z tym, że moje mają "dłuższą łodyżkę". Zanim powiesz, że je wyciąga, bo mają mało światła- więcej nie mam tego światła - stoją na parapecie od zachodniej strony.
Generalnie nie są złe, ale wschodzą dość gęsto i moje pytanie- na jakim etapie się je pikuje? Bo w tej chwili, to mam wrażenie, że gdybym pociągnęła, to się urwie, a nie wyrwie, bo to jeszcze takie "byle co"