Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

asiak 09:50, 27 mar 2017

Dokładnie, tak jak pisze Kasia... szaro i buro jest u kazdego, gdzie wiosna jeszcze nie ruszyła U mnie też szaro i buro
barbara_kraj... 23:06, 28 mar 2017

Ewo, hej! Witam wiosennie i od razu pytam - jak przezimowały Ci róże? Dlaczego zamierzasz je przesadzać?

Bardzo ciekawy plan ogrodu. Niewiele roboty w nim będziesz miała. A to się liczy.
ewsyg 15:36, 29 mar 2017

Asiu, tak to jest jak ogród jest raczej bylinowy. Bliżej domu, w części reprezentacyjnej muszę posadzić więcej zimozielonych. Na szczęście wegetacja ruszyła i jest to widoczne. Jak pogoda utrzyma się na podobnym poziomie to za niedługo zakwitną drzewa owocowe i już będzie cudnie.

Witaj Basieńko. Wszystkie róże przezimowały. Bałam się o jedną, ale wczoraj zajrzałam pod kopczyk i jest zielona. Z cięciem i odkryciem kopczyków czekam na kwitnięcie forsycji. Ja kopczyki robię z kory to mogą być długo. Mam w tej kwestii dzielnych pomocników, ptaki chcą przyspieszyć odkrywanie róż, rozgrzebują kopce. Mam kilka pnących i tymi jestem zaskoczona bo chyba nie przemarzły aż tak bardzo. Resztę i tak zawsze cięłam krótko. Róże przesadzam bo koncepcja nasadzeń mi się zmieniła. Oczywiście nie wszystkie przesadzam. Piszesz, że mało pracy będę miała. Chyba tak nie będzie. U mnie większość bylin, więc dużo czyszczenia. Czas pokaże, obyś była dobrym prorokiem
Kindzia 14:13, 06 kwi 2017

90 cm to sporo...muszę pomyśleć co za nimi posadzić, bo one prawie na obwódce rabaty. Na pewno dwie hortki przesadzę tam do tyłu, muszę poczekać.

Diabli wiedzą jak długo te kopce będę teraz na nich trzymać, jak będzie bardzo zimno, to pewnie ze 3 tygodnie. Nie lubię kopców wiosną
ewsyg 08:29, 07 kwi 2017

Kasiu, wydaje mi się, że wiosenne sadzenie jest lepsze. Róże sadzone jesienią zmarzły do samych kopczyków. Jesienią też jest mniej wilgoci.

No cóż mamy kwiecień i przeplata trochę zimy i trochę lata. Właśnie dzisiaj pada śnieg. Trochę lata też już było. U mnie w ziemi była wilgoć, a teraz to na pewno jej nie zabraknie. To dobrze bo róże moczą nóżki i czekają na sprzyjające warunki. Pisałam, że pnące nieźle przezimowały i okazuje się, ze nie bo też przemarzły.

Troszkę wiosennych widoków

Jabłoń tuż tuż

ewsyg 08:44, 07 kwi 2017

ewsyg 08:50, 07 kwi 2017

Przyjechały pierwsze róże, część już posadzona

Bardzo lubię formy szczepione i ostatnio zakupiłam wierzbę z takimi dużymi kotkami. Fajnie rozświetliła otoczenie i będzie materiał na ozdoby świąteczne

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

malgorzata_s... 15:07, 07 kwi 2017

Też kupiłam falbaniaste prymule Ciekawe czy nam przezimują
iwonadm 17:00, 07 kwi 2017

Ewa co to piękności wsadziłaś witam wiosennie.
ewsyg 18:29, 07 kwi 2017

Małgosiu, też jestem ciekawa jak sobie poradzą te prymulki.

Iwonko, póki co udało mi się posadzić

Reszta w wiaderku moczy nóżki i chyba to potrwa bo okropna pogoda, cały czas pada. Liczę, że jutro będzie ładniej i dosadzę resztę.