Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 19:50, 16 lut 2017

Do góry
z masy solnej wyczynianie świetlicowe

Mój mały ogródeczek :) 19:50, 16 lut 2017

Do góry
Na dobranoc wiosna w domu
...uDany ogród 19:42, 16 lut 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja cały dzień w pracy i po poradniach przyjechałam do domu po ciemku , za to jutro mam nadzieję zacząć ciut ogarniać
Marzę już o takiej wiośnie jak pokazałaś

Sylwuś zdążysz z wszystkim , mnie tak jakoś naszło. Ptaki śpiewały słonko grzało nie mogłam się oprzeć
Do takich widoków jeszcze trochę, ale będą na pewno

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:40, 16 lut 2017
Do góry
Danusiu z drugiej strony wejścia dam podobnie, żeby było spójnie. Dobry pomysł?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:39, 16 lut 2017

Do góry
Izabelka dla Ciebie świetlicowe z masy solnej

Winorośl japońska - Vitis coignetiae 19:37, 16 lut 2017

Do góry

Witam! Chciałam zapytać czy obsadzenie tego brzydkiego muru winoroślą japońską to dobry pomysł? Czy drzewa za murem nie są przeszkodą? Winorośl japońską nie ma trujących owoców z tego co czytałam, są niejadalne i niesmaczne. To decydujący czynnik, bo mam małe dzieci,które ciągle coś mielą w buziaczkach. Na początku myślałam o winobluszcz no pięciolistkowym, ale owoce które pojawiają się na nim są trujące. W jakich odstępach sądzić,robić jakieś konstrukcje podporowe- naprowadzające na mur?

Ukojenie 19:35, 16 lut 2017

Do góry
Zobaczcie jakie cudo wypatrzylam w ler... :

Wyglada na to, ze sa takie jak te biale w zeszlym roku, a kolorek ladniejszy.

Sezon 2017 u Hanusi 19:35, 16 lut 2017

Do góry
Może przekupię pilnującego ? takie pyszności mmmm

Ranczo Edy 19:34, 16 lut 2017

Do góry

Dla Laurki! Na Dobranoc!
...uDany ogród 19:31, 16 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja dzis tez dzialalam ogrodowo slonko tak grzalo, ze az musze do lusterka zajrzec czy opalenizny nie mam. U mnie w ruchu byla haczka

U mnie też piekło ładnie, nie obrażę się jak mnie przyrumieni
Na rabatach jeszcze śnieg, więc do używania takich sprzętów jeszcze trochę.
Na jesień wszystko wyplewiłam, nie widzę chwastów, ale takie wzruszenie by się przydało.
Na wiosnę chcę rozwieść kompost mamy wielgachną kupę już cudnie przerobionego. Będzie co robić

Sezon 2017 u Hanusi 19:29, 16 lut 2017

Do góry
Radziu, nie bądź zbyt dosłowny, zmarli niech sobie śpią spokojnie, a Izabelka na teściową na zdjęciu popatrzy. A na cmentarzu porządek zrobi.
Ogrody pamięci różnie po zimie wyglądają, na niektórych jeszcze suche badyle po 1 listopadzie stoją.

Zmieniam temat, bo za chwile ogoniastego muszę zwieźć na dół. JUż tu koło mnie tam i z powrotem maszeruje.

Zostawiam psa do pilnowania!

Ogród wśród pól i wiatrów 19:28, 16 lut 2017

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Świetne budki dla ptaków. Zamówiłabym takie same, ale w sumie po co skoro od lat ptaki różnej maści mają swoje "budki" u mnie na poddaszu...wrrr...potem jak są małe to spać rano nie idzie, bo drą pyski a i kuna wtedy lubi przyjść po ich jajka...zwariować można! Ale poważnie - część tych otworów (a uwierz mi te skubańce są mega sprytne i w takie szczeliny wchodzą, że szok) dekarz nam załatał, ale wiem że jeszcze 3 są. Więc może faktycznie zrobię im te budki to się wyniosą na swoje Albo jeszcze więcej ich ściągnę..... :/

Joluś - pytanie o hortki - masz gdzieś zdjęcie poglądowe na jakiej wysokości ścinasz je na wiosnę?

Hehe, widzę że nerwa masz na ptaszki
A zdjęcie pogladowe - proszę bardzo:

[fotki z 12.04.2016 - wspomnienie wiosny]
Z ogródka na wsi 19:28, 16 lut 2017

Do góry
"Wiosna cieplejszy wieje wiatr..."

Sezon 2017 u Hanusi 19:25, 16 lut 2017

Do góry
świetlicowe

...uDany ogród 19:17, 16 lut 2017

Do góry
Hej dziewczynki
Ja dochodzę do siebie, dzisiejsza pogoda wyrwała mnie z domu co poskutkowało machaniem sekatora
Przycięłam wszystkie wierzby, derenie, suche pozostałości po marcinkach, rozchodnikach i innych bylinach.
Jutro ciąg dalszy, bo po godzinie w ogrodzie byłam mokrusieńka. Nie mam ani kondycji, ani jeszcze nie wróciłam po chorobie do pełni sił.
Jutro planuję wszystko wygrabić i wywieźć część badyli na ognisko, część na kompost.
Wzięłam aparat, ale nie użyłam go wcale, tak mnie wciągnęły prace ogrodowe.
W słońcu było prawie 15 stopni i to słońce cudowne...marzenie
Mam nadzieję , że tak już zostanie!
Wiosno przybywaj

Działeczka Asi :) 19:15, 16 lut 2017

Do góry
Dziewczynki kochane i chłopaki też

Po drugiej stronie alejki wzdłuż chcę posadzić 3 miłorzęby pienne. Muszę je mieć i wymyśliłam dla nich tutaj miejsce. Kostka granitowa przy bukszpanie do usunięcia.
W oddali po prawej stronie, świerk do usunięcia, wierzba pienna przy świerku do usunięcia i perukowiec pienny (jasnozielony) z lewej strony od tej dużej tui do usunięcia.
I teraz pytanie... Co posadzić razem z miłorzębami na tej rabacie? Ja myślałam, żeby między nimi posadzić berberys Admiration, tylko nie wiem, czy będzie pasował
Żeby bardziej zobrazować... to ta rabata, na której w tej chwili rośnie lawenda

Czy podsadzać czymś kulę bukszpanową?
Przypominam, że roślinek na kiju widocznych na zdjęciu nie będzie, co by za dużo tych piennych nie było
Czy mądre głowy coś mi podpowiedzą
Sezon 2017 u Hanusi 18:56, 16 lut 2017

Do góry
Izabelko, Twoim ptaszkom wierzę! Pierwsze bociany ponoć już przyleciały, a następne sukcesywnie pomykają ku nam!

No i Ty już pierwsze grabienie masz za sobą!
Ja właściwie już też, ale w "parku sztywnych", to raczej się nie liczy ogrodowo.
Ogród Oliwkowy :-) 18:54, 16 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Też popieram
Wiele rzeczy i tak wyjdzie w praktyce, lepiej na starcie unikac inwazyjnych roslin.
Hortensje mogą byc z trawami, no. tak
,,zdjęcie cytowane"

Masz rację Irenko wszystko wyjdzie w praniu :0) tylko wiesz nie chce się denerwować od początku hihihihi
Ogród Hrabiego 18:50, 16 lut 2017

Do góry
Kilka zimowych fotek :
Ranczo Edy 18:46, 16 lut 2017

Do góry
Wiem wiem jeszcze śnieg może w każdej chwili przykryć śniegu bym się nie bała gorsze mocne mrozy jeszcze

Dziewczyny i chłopaki super że jesteście wyczytaliśmy z tatusiem moim że tulipanowca jeśli się chce lub trzeba to ciąć tylko w lutym ,złamał się wczesną zimą były mocne wiatry i jest jeszcze pokiereszowany zastanawiamy się nad mocniejszym jeszcze cięciem ale jeszcze zobaczymy było jeszcze tak że gałąź wchodziła w drugą szarpiąc korę musieliśmy powycinać część oczywiście rączkami tatusia asekuracja synuś a ja wiadomo pstryk

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies