Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 14:06, 14 lut 2017

Do góry
Jeszcze Asiu myślę,że pierwsza wersja chyba jest lepsza. Tylko tu w okolicy brzóz dodałabym jeszcze okrągły trawnik. Tak jakoś mi to kółko pasuje w tym miejscu
Ogród w remoncie 13:56, 14 lut 2017

Do góry
Asiu-Makadamio
Muszę posypać głowę popiołem i przyznać się,najwyżej łeb mi urwiesz
Strzeliłam gdzieś byka w czasie pomiarów do planu i teraz dopiero to zauważyłam. Chodzi o tego nieszczęsnego derenia. Dziś sprawdzając jak się Twoje plany mają do realiów nie zgadzał mi się widok z okna z pokoju. Ja tego uderzenia praktycznie nie widzę. Wyszłam zmierzyć co i jak,trochę to trudne zadanie bo moje punkty odniesienia głęboko pod śniegiem,ale coś tam zmierzyłam. Naniosłam póki co na Twój plan. Nie wiem,czy to coś zmienia.
Asiu,tak sobie myślę,przyjmijmy że derenia tam nie ma. Właściwie nie jestem do niego jakoś bardzo przywiązana i co będzie to będzie..

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:45, 14 lut 2017

Do góry
Dla Was na Walentynki od moich przedszkolakow

ja dzis nie swietuje, bo M w pracy a jak wroci to juz bedzie po

Z ogródka na wsi 13:31, 14 lut 2017

Do góry
W sobotę wysiewałem pierwsze nasionka
Sąsiad z naprzeciwka również ogrodnik był tak miły i kupił mi dwa worki ziemi. Niestety worki w sklepie były przechowywane nie wewnątrz budynku a na zewnątrz - ziemia była tak zamarznięta że nawet po kilku godzinach stania przy kaloryferze nie dało się jej rozbić młotkiem
No i tak główkowałem co by tu zrobić żeby móc wysiać pierwszą partię już dzisiaj ( na poniedziałek były zaplanowane porządki generalne w głównej kuchni ) ...
W końcu mnie olśniło ...
Mamy przecież nieużywany już ale wciąż jeszcze działający stary piekarnik. Szybko poszukałem jakiejś blaszki i ...

Prawdziwe ciasto kopiec kreta
Wilgotne, kruchutkie mmmm a jak pięknie pachnie
Polecam
Sezon 2017 u Hanusi 13:26, 14 lut 2017

Do góry
Dziękuję za odwiedziny Edytce od lilii, działkowej Bogusi, i Gobasi!
U mnie dziś źno ale juz słoneczko operuje i chyba temperatura idzie w góre. Z -5 C jest już jeden w plusie! Dobra nasza!

Sezon 2017 u Hanusi 13:19, 14 lut 2017

Do góry
Nie było mnie kilka dni a tu proszę, OGRODOWE REWOLUCJE!!!
Przyszedłem się przywitać w nowym rozdziale i ja - lepiej późno niż wcale

ps.
Haniu ogromne dzięki za paczuszkę. Babcia przy odbiorze uśmiała się do łez, jak przeczytała Radosław Radek . Większość nasionek została już nawet wysiana. Czekam teraz tylko aż zaczną roooosnąć :
Typografia ogrodu 13:12, 14 lut 2017

Do góry
I was też dziś tak pięknie? I nie mam na myśli walentynek.
Miałam robotę w ogródzie bo musiałam trochę drewna poszlifowac i jest cudnie.slonko grzeje aż żyć się chce.
Dlatego spalilam Marzanne
Scielam trzcinnika i rozchodnikach.ten pierwszy w środku całkiem zielony... Drugi zresztą też. Spaliły się w trzy minuty a górka z suszu była spora.w takich chwilach dziękuję że mamy jednak takie duże palenisko.
Ptasi gaj 13:09, 14 lut 2017

Do góry
Oj mam do zagopodarowania jeszcze jedno zwirowisko suche oczko musze poszukac trawe w razie podtopienia czy da sobie rade to jeszcze przede mna. Mam tam ppsadzone krzewuszki ktore zostaly przekopane z innego miejsca gdzie kazdej zimy pedy wymarsaly i odbijaly od korzenia a nowo.
Wszystko bedzie zalezalo od ich stanu na wiosne. Jezeli wymarzna posadze nkezawodne trawy lub trzcine australijska, ale ona musi byc posadzona w donicach bo jest bardzo ekspansywna. Pedy podzirmne potrafia wyrosnac nawet 2 m od źrodla ale jest ladna zielona z źoltymi paskami. A moze bambusy.
Wiesz tak prawde mowiac ja nigdy nic nke planuje somo mi sie rodzi jak wchodze do szkolek - choroba na rosliny.

To jest wlasnie ta trzcina wysoka trawa w srodku wiosna i jesien zdj z 2015 r.

Ponizej oczko o ktorym mowa powyzej tam rosna 4 daglezje.

A to moj wiciokrzew znalazlam fotke 2015 r.
Pszczelarnia 13:04, 14 lut 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Ewo nasionka dostałam tak oznaczone .Jedna to rudbekia a to drugie co to nie znam.

Jak zwykle poplątałam naklejki: Mirko, otrzymałaś rudbekię 'Cherry Brandy' i jeżówkę palidę ale nie pytaj co jest co? Pokażesz, co było w kopercie arcydzięgla? Mam nadzieję, że jednak jezówka/rudbekia.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:03, 14 lut 2017

Do góry
Byłam w realu nie mogłam się powstrzymać

dynie dla moich chłopaków
zielenina i parę kwiatuszków

Rozpoznawanie traw 13:02, 14 lut 2017

Do góry
Trawka, wykopana jesienią z ogrodu, przechowana w Ogrodzie zimowym.
Stan na dzień dzisiejszy jest taki;

Pytanie: jaka to trawa i co z nią teraz robić, przyciąć czy tylko wyskubać, zacząć mocniej podlewać, zasilić?
ładna jest i chciałabym ją na wiosnę przenieść do ogrodu.
Skoro ona nie zimuje (tak mi podpowiedział w ub . roku Mariusz, niestety nie zapisałam nazwy no i wyleciało z pamięci )
to może lepiej posadzić ją w donicy i na zimę z powrotem do ogrodu zimowego.
Mirkowy ogród (początki) 13:01, 14 lut 2017

Do góry
Walentynkowe tulipanki zostawiłam Miłego świętowania
Typografia ogrodu 12:49, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja na klatce też mam ale inne.i już od paru lat.to znaczy nie mam galeria a jedynie dwa plakaty bo klatka cała w szkle więc ścian niewiele
Na pewno coś fajnego znjdziesz.tyle teraz tego...A jak nie to rodzinnie odcisniete łapki pomalowane farbą i też jest super plakat

Takie odciśnięte łapki też mam. Całej naszej piątki. Tylko kolorowe farby i na płótnie. Do rączek dzieciaki jeszcze nóżki odcisnęły. Po pięciu latach nie raz podchodzą i sprawdzają wielkość odcisków. To na prawdę wspaniała pamiątka.
Typografia ogrodu 12:48, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Trudno zrobić fotkę w pomieszczeniu które ma 2m2 dodam że to WC

Polska, Zadupie, Bałtyk, Kurpie i Tatry .

Fajna galeria.

Ogrodowe kreacje 12:40, 14 lut 2017

Do góry

Ogrodowe kreacje 12:39, 14 lut 2017

Do góry
Z okazji walentynek - serduszkowy skalniak, który przypadkiem taki wyszedł dopiero jak został utworzony i mu się przyjrzałam, to z niektórych stron pzypomina serduszko

Pogubiłam się po drodze... 12:38, 14 lut 2017

Do góry
Pozdrowienia Walentynkowe z za moich krat przesyłam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:34, 14 lut 2017
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Skąd Ci się biorę takie pomysły? Jesteś bardzo kreatywna i wierna charakterowi ogrodu Lubię do Ciebie zaglądać
Gdzie Ty wynajdujesz te wszystkie wozy,taczki i wiele innych dawnych sprzętów.Ogród jedyny w swoim rodzaju.
Sylwia i masz fajnie bo możesz sadzić drzewa,które będą dużymi drzewami

Maślanka pomaga w rozrastaniu mchu
Typografia ogrodu 12:31, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja na klatce też mam ale inne.i już od paru lat.to znaczy nie mam galeria a jedynie dwa plakaty bo klatka cała w szkle więc ścian niewiele
Na pewno coś fajnego znjdziesz.tyle teraz tego...A jak nie to rodzinnie odcisniete łapki pomalowane farbą i też jest super plakat

Siostrze muszę zapodać pomysł.

A ja w Walentynki przychodzę do Ciebie .... . Jakieś serducho?

Idzie wiosna i żadne mrozy tego nie zmienią.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:28, 14 lut 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

kolejne wyzwanie do obsadzenia, a dojdzie jeszcze rabata z oczkiem koło gunnerki

Fajny układ. Idziesz jak burza z budową ogrodu, nie wiem, jak to robisz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies