Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AnnaCh 22:55, 05 kwi 2017

Jak pięknie
Wiosna na całego, kolor tylipanków prześliczny
bdan 06:41, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)
Na koniec widoczek na drzewa owocowe sąsiada

Oj, szkoda że foteczki takie małe, tracą na jakości.

Zazdroszczę tych kwitnących tulipanów, zieleni u sąsiadów. Mam nadzieję, że u nas już wkrótce też się tak ładnie zazieleni
Kasia_CS 07:40, 06 kwi 2017

Ewciu, a ja drążę temat cięcia louis odier.. czy nie przejmować się tym, ze ona ma juz całkiem spore pęczki liści i ciachnąć je bez żalu? Tyle, ze ponizej na gałązkach do cięcia, to ona jakaś taka bezlista jest i to mnie boli, ze ją ogoloce moze cyknelabym jej fotkę i bys mi podpowiedziała, proszę proszę.. Ale to dopiero po południu, gdy wrócę z pracy to się przypomnę, dobrze?
MAD 07:45, 06 kwi 2017

Patrząc na te Twoje tulipany dochodzę do wniosku, że chyba jednak będę musiała u siebie trochę dosadzić. Zwłaszcza tych amarantowych.
Zazdroszczę Ci tej wcześniejszej wiosny. Ale u mnie też się już rozkręca. Jeszcze tydzień i będzie zieloniutko.
Kawa 08:14, 06 kwi 2017

Ewunia jak masz już ślicznie tulipany ekstra
już tak pawdziwie wiosennie
Makao_J 08:31, 06 kwi 2017

Pięknie, po prostu pięknie. Tulipany mają cudny kolor. Też taki kupiłam ale kiedy je zobaczę?? Nie wiadomo...

Ten hibiskus co masz to jak duży będzie? Te krzewy stale za mną chodzą i pewnie w końcu się skuszę bo słyszę jak wołają kup mnie, kup mnie za każdym razem jak je spotkam.
Anda 08:56, 06 kwi 2017

Juzia napisał(a)

Jasne!
Dzięki

Juziek, prosze bardzo, fota komórkowa, sama naga prawda. Szczepiona jest na 1,20m.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:02, 06 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)

Ewo masz śliczny ogród,prawdziwa bombonierka
Nie sposób obejrzeć całość ale pospacerowałam sobie w tę i z powrotem.
Rabaty pełne kwiecia,wylewające się ze wszystkich stron,zrobione ze smakiem a do tego wszędzie piękne róże.
Szklarenka bardzo wpadła mi w oko,kącik gospodarczy.
Wszystko u Ciebie przemyślane i ma swoje miejsce
Twoja biblioteczką jestem zauroczona.
A zdjęcia jakie robisz to mistrzostwo
I bardzo spodobało mi się to,że Twój ogród żyje w zgodzie z naturą.

A zdjęcie musiałam zacytować bo nie mogę się mu oprzeć..niczym owoce granatu

Serdeczności przesyłam
Będę zaglądać i podziwiać

Aniu, dziękuję Ci bardzo serdecznie Bardzo się cieszę, że mój ogródek przypadł Ci do gustu. Ta moja doświadczalnia jeszcze wiele pracy wymaga, ale właśnie to daje mi dużo radości. Staram się działać zgodnie z naturą, bo to łatwiejsze i lepsze, niż przeciw niej. Biblioteczka się przez zimę powiększyła. Jeszcze parę zim i cały duży regał mi zajmie Zapraszam do odwiedzin a wieczorem zobaczę co tam u Ciebie w ogrodzie widać i słychać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:05, 06 kwi 2017

oliwka napisał(a)
Dacia te różowe tulipany na zdjęciach kajak z bajki, kolory nierealne na telefonie wyglądają jakby były malowanie farbami

Kolory nic nie podkręcane. Też mi się podobają. Moje pierwsze tulipany Siedzą w tym miejscu już pięć lat i boję się ich ruszać, bo a nuż zepsuję. Tylko że kiedyś będę musiała je w końcu podzielić

Anda 09:08, 06 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka u mnie hibiskus jeszcze nie ruszył, boje się,że zmarzł, czekam cierpliwe.U Ciebie już tulipany rozwinięte, u mnie pąki to i może hibiskus się obudzi później.Na różach są listki, jedna może mi wypadnie, ale czekam, może puści.Pozdrawiam.

Wiesz, ja normalnie to zawsze myślałam, że moje hibiskusy się już pożegnały, bo normalnie pierwsze oznaki życia dawały w dugiej połowie kwietnia, czasem początkiem maja. Tak więc poczekaj jeszcze miesiąc W tym roku u mnie jest wszystko o wiele wcześniej. Pozdrawiam również
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies