Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 09:40, 28 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Kindziu,jesienia w ogrodniczym Pani mi poleciła nawóz do Tulipków,dzis go patrze jaki to a to Yara haha taki co polecałaś na Hortki,pytanie tylko czy ten też bedzie dobry czy dokupić yara tylko do Hortek ?

Teraz, wiosną, takim sypię. Potem daję ten specjalny do hortek.

Ciekawe jaki będzie ten, który teraz do trawnika zamówiłam, jakaś inna Yara, 50 kg...
W zielonej aptece 09:39, 28 mar 2017

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy.

Śledztwo w sprawie dobrania koloru furtki trwa. Chciałabym "zabłysnąć" zainstalowanym gotowcem więc pozwólcie mi, proszę, na granie na czas

Jolu - nie wiem naprawdę czym zasłużyłam na tyle ciepłych słów.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:30, 28 mar 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Nowa rabata została wyznaczona (piaskiem) i nawet zaczęłam ściągać darń, ale później moje plecy już odmówiły współpracy, a M. nie poczuwał się do pomocy, więc cóż, czekam aż znajdą się siły u mnie, czy chęć u niego

Na razie pierwsze róze wsadziłam wprost do trawnika. Kolejna dostawa bedzie prawie w całosci pod tę rabatę, więc nie ma wyjścia i trzeba będzie w końću ją przekopać:

Aha, miałą być elipsa, ale jest ostatecznie koło Elipsa byłą zdecydowanie za duża...

Ciekawa jestem tego zakątka
Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:29, 28 mar 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
tutaj mozesz porównac odcienie MW i Soul , choc fotka nie najlepsza , na przodzie mw, w tyle za olą jest soul.

Ewa nie wiem czy ja się już u Ciebie witałam, jeżeli nie to niniejszym czynię.

Mam u siebie dylematy różane, szukam dosyć wysokiej rózy w odcieniach purpury, miałam wybraną Falstaf, ale dziewczyny piszą, że niezbyt z jej zdrowotnością.

Znalazłam informację, że Soul ma ADR i widzę, że masz tę różę.
Jakbyś mogła podzielić się opinią i coś podpowiedzieć u mnie to byłabym wdzięczna.

Ps. A co to za róża, która rośnie wysoko za Olą?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:20, 28 mar 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Sebku, Ando

Soul rzeczywiście bardzo podobna do MW... Niestety nie pachnie aż tak mocno. Za to ma sztywne łodygi, nie zwiesza kwiatów jak MW, będzie od niej wyższa i sztywniejsza (tak mniemam). Obie zrzuciły kwiaty po nocnym deszczu.

To ich pierwszy sezon, ale widać różnicę w pokroju krzaka

Soul

Reniu widzę, że masz różę soul. U mnie dylematy rabatowe, jakbyś mogła wyrazić opinie byłabym wdzięczna. Myślałam o róży Falstaff, ale różne są opinie o jej zdrowotności, że się zwiesza.
Ogród do odnowy 09:19, 28 mar 2017

Do góry
na zaś w doniczkach czekają

miss kim - trudne tło więc na razie tylko taka fota

Ogród do odnowy 09:14, 28 mar 2017

Do góry
okazało się, że opisany jako japoński na szczęście okazał się zawilcem greckim – Anemone blanda, szukałam takiego od ubiegłego roku

Kojou-no-mai

Pokazały nowe dziuple na klonie, mam nadzieję, że to pozbawione innych zadrzewień ptaki powiększyły sobie domki, na samym dole wychowały się najpierw dzięcioły, w ubiegłym roku modraszki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:08, 28 mar 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
zaczynaja te wcześniejsze, śle jest tak pochmurnie ze trudno złapać moment

Czy ta turzyca ID nie wchodzi rozlogami na cisy?
Typografia ogrodu 07:43, 28 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mury odmalowane. Gdyby ktoś się zastanawiał jak bardzo brudzą się białe murki... a dodam ze były myte myjka cisnieniowa tydzień temu. teraz za to aż raza

Różnica masakra...Tak się zastanawiałam co u Ciebie zastanę, jak zajrzę...no tak-malowanie murków
Nasz przydomowy ogródek 07:36, 28 mar 2017

Do góry
Aniu dzięki - za podziw i życzenia.

Haniu mnie tez to sianko ne wadi. Przykrywają je pachysandra i hortensje.
Wydaje mi się że drzewiasta ma się dobrze a okrycie na posterunku. O zobacz

Jak zaczną wyłazić pąki kwiatowe to wtedy największy alert jest co do przymrozków.

Irenko no to pewnie ze taką chęć Waligóry nie wolno zmarnować. Ale będzie cudnie - 2 kg!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:34, 28 mar 2017

Do góry
nicol21 napisał(a)
też się cieszę, też się cieszę z tej wiosny!!

Pozdrawiam wiosennie

Sezon 2017 u Hanusi 07:10, 28 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A pod innymi pokrywkami co?

I metoda ta się sprawdza, u mnie tez
Gratki, będą nowe róże
Teraz zetne inna i potestuje z tym ziemniakiem, choc jakos mnie nie przekonuje...
Tradycyjnie inne patyki do ziemi dalam i czekam
Milego dzionka, dziś pogoda nas rozpieszczac ma, u mnie dach robia, a ja do pracy
...uDany ogród 06:48, 28 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Cegła na pewno dopełni i dosmaczy.

Niebo Moskwy - piękny lilak, też mam smaka na niego.

I zdrowia życzę dla Taty i sił.

Ewciu też tak uważam, już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy coś "budować"

Lilak ma piękny kolorek, istne niebo

Dziękuję serdecznie za życzenia!

...uDany ogród 06:46, 28 mar 2017

Do góry
Basiu, Izuś, Jolu jesteście kochane
Dziękuję Wam bardzo za komplementy. Wiem, że grubo na wyrost ale jak cieszą

Anulajda w raju 06:42, 28 mar 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Aniu dziękuję Ci bardzo za posta u mnie. Czyli u Ciebie ten Falstaff w mia zdrowo rośnie? A w jaki sposób go przywracasz do pionu?

Piszesz, żeby dołozyć niższą purpurę, fajnie to u Ciebie wygląda, ta plama purpury robi się na róznych poziomach. Nie wiem, jakie tam Łukasz przewidzi nasadzenia.

Mam te choiny posadzone, bo wiadomo jak zakładałam ogród, chciałam, żeby coś rosło na rabatach i nie miałam szczegółowego planu.

Widzę, że u Ciebie też w pobliżu róż choiny rosną, co tam jeszcze rosnie koło tych choin. Pszczółka pisze, że to bez sensu, i nosze się z zamiarem przesadzenia tych choin. Co sądzisz?

Podsumowując ten mój długi wywód, widziałbyś tam plamę purpury, masz obraz różnej kolorystyki róz u siebie. Jeszcze też nad Artemis się zastanawiałam, ale nie wiem, czy nie za blado by było?
Sezon 2017 u Hanusi 06:07, 28 mar 2017

Do góry

Dziś kolejny dzień ogródkowy. Pije kawę i do dzieła! Miłego słonecznego!
Choroby i szkodniki jabłoni, jabłoń - Malus 05:20, 28 mar 2017

Do góry
Proszę o pomoc w stwierdzeniu, czy to korniki i czy jedynym ratunkiem jest ściąć drzewo? zaatakowały starą piapierówkę, piękne drzewo... już połowa uschła, ale część jeszcze żyje, natomiast kora wygląda jak na zdjęciu.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:42, 28 mar 2017

Do góry
Powiedzcie czym mogę zasilić magnolię, mogę użyć nawozu do hortensji ?

Paki coraz bardziej nabrzmiałe, jedne juz pokazuje kolorek >

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:38, 28 mar 2017

Do góry
Robiłam dzis przymiarki z kulkami. Którą wersję popieracie ?

Żurawki będą przerzedzone i posadzone z lekkim przesunięciem do przodu względem kulek lub po prostu po ich bokach. Za żurawkami są hortensje

Blaski i cienie nowego życia 00:30, 28 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)

A co planujesz? czytam, że orka na całego

Tak Irenko, orka która mi życie ratuje.
Przekopalam jedno miejsce i zrobiłam dziś tymczasowke. Wsadzilam tardivy i hortensje ogrodową Kindzi która się w zeszłym roku uratowała. Nie mogę na razie zrobić tak jak planowałam ale to kwestia czasu.
Poza tym ogarniam swoją letnią rabate. Ciągle na niej coś nowego. A dziś ostatnim rzutem wykopalam ogromną Ich Dance bo mi zaatakowała bukszpana. Pod koniec tygodnia wrzucę zdjęcia. Nigdy więcej tej rośliny wewnątrz rabaty! Ona potrzebuje dużo miejsca. Chyba zacznę nią handlowac

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies