Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 16:47, 05 kwi 2017

Kasya
jak już Kasiu masz oznaki życia w trawach, to teraz tylko czekać, ruszą migiem; mnie molinie zaskoczyły w tym roku, zawsze były szybciej..
To truskawki później kwitną??? tulipany wczesne, botaniczne i bukietowe już są
Wilcat cudo ciekawa jestem za rok, ile urośnie

eda
dzięki Edytko ja się cieszę, że tamaryszek pięknie buja, będzie kwitł, choć maluch, ale już formę widać

eee_tam
bardzo dziękuję
jak rośliny bujna kwieciem, jeszcze lepiej cieszy
siewka ciemiernika- 2 lata, zaraz 2 kwiat stanie na baczność, dobre i to

frezja 17:09, 05 kwi 2017

U mnie też zimnica Irenko. Ale są plusy takiej pogody dla mnie, właśnie skończyłam rozmrażanie zamrażarki
Milka 17:11, 05 kwi 2017

AniMa
u mnie rosną one, jak chwast, szybko i zdrowo, ziemia im chyba pasuje, innych przyczyn nie znam

Abiko
niebieskie brunery i hiacynty na tę porę

basilikum
dawno hortkowej rabaty nie pokazywałaś sadź

Gosia
deszcz potrzebny, u mnie po deszczu wystartowały, dosłownie 1-2 dni

jazzy
masz rację, nasze miejsce rozpieszcza nas

Sebciu
śmiga, tylko czasu mało do nacieszenia się

wilczomlecze niebawem, mam w sumie 3 odmiany, w tym 1 ekspansywną, ale i tak lubię, dobra na trudne do zagospodarowania miejsca i cały sezon ładna

ziarnopłon wiosenny, sam do mnie się wprowadził, lubi okolice hortek i rodków, ale rozsiewa się i dalej, potem ginie, aby znowu świecić tymi kwiatkami wiosną, ciut z rannikami mi się kojarzy

an_tre 17:15, 05 kwi 2017

Niby wiosna wszędzie ale miejscami taaaka wypasiona
Irenko stworzyłaś cudowne miejsce
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 17:15, 05 kwi 2017

frezja napisał(a)
U mnie też zimnica Irenko. Ale są plusy takiej pogody dla mnie, właśnie skończyłam rozmrażanie zamrażarki

Ewa, super podejście, widzieć plusy
Miałam zamiar siać, ale poczekam, choc jak deszcz, to dobry moment; może z azofoską polatam, część już się udało
Milka 17:22, 05 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Niby wiosna wszędzie ale miejscami taaaka wypasiona
Irenko stworzyłaś cudowne miejsce

Dziękuję Aniu bardzo się u nas zmieniło, wpływ Danusi, wiedza zdobyta na forum i własne poczucie estetyki, czas, cierpliwość...
Znajomi, co dawno ogrodu nie widzieli, nie mogą go poznać, bardzo się podoba; mam dużo nieznanych osób, które chcą ogród obejrzeć, np znajomi syna czy córki
A jak jeszcze skończą się akcje remontowe, to ja odetchnę
Aniu absolutnie na swoją wiosnę nie możesz narzekać!!

bardzo lubię ten powojnik, zakochałam się w nim u Ani Monteverde
Stoljik Gold
Mam 2 sztuki, być może kiedyś powiększę stan posiadania
17:33, 05 kwi 2017
przesadzałaś siewki ciemierników? ...moje nie kwitna jeszcze ...ale sa skotłowane w wielkiej kupie ..i mysle je przesadzić ...czy to sie uda bez szkody dla nich? nie wiem.
Milka 17:41, 05 kwi 2017

Rok temu roczne przesadzałam, szybko nie będąc w kupie nabrały masy i zakwitły, teraz co rok tylko większe, kolejne siewki w tym roku rozparceluje.
Pikownikiem sobie pomóż
17:46, 05 kwi 2017
Milka napisał(a)
Rok temu roczne przesadzałam, szybko nie będąc w kupie nabrały masy i zakwitły, teraz co rok tylko większe, kolejne siewki w tym roku rozparceluje.
Pikownikiem sobie pomóż

pikowałam pomidory w sobote dałam radę....mam wprawę ...ale pikownika nie uzywam bo jakoś nie umiem ale mam takie patyczki co nimi łatwo idzie

czyli kolejna pozycja na liste prac lista zamiast ubywac to mi ciegle sie wydłuża
Milka 17:51, 05 kwi 2017

Faktycznie, zapomniałam, że masz wprawę,w końcu warzywka hodujesz no to pójdzie, jak z płatka u mnie tez lista długa....sianie jeszcze nie zaczęłam, rośliny kupione nie posadzone do końca, weekend podciągnę..mam nadzieję, jeśli nie, trudno
A juz info na maila przyszło, że wysłali mi jaśmin gwiazdkowy, z Austrii,ciekawe w jakiej kondycji i jaki okaz