Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:34, 25 mar 2017

Do góry
ola12 napisał(a)
Dobry wieczór, już jestem. Kamila przypominam sobie połączenie kul z różami ale teraz nie mogę znaleźć. Jutro wieczorem przeanalizuję linki które podałaś, bo dzisiaj już wysiadam. Tak jak obiecałam mój WIELKI ogródek. Ciężko mi jest zagospodarowac te dwie rabaty, myśli i plany zmieniają się kiedy wchodzę na ogrodowisko. Spacerując po Waszych ogrodach plany idą w siną dal no i stoję w miejscu i to bardzo długo. Potrzebuje Waszej pomocy, bo nie stać mnie na kupowanie roślin, a potem zastanawiam się, co z nimi zrobić. Dlatego wolę dopytać doświadczonych formułowiczów , bo za takich Was uważam. Dodam, że nie mam nawodnienia, odwodnienia moim roślinom musi wystarczyć konewka z odżywką. i dobra ziemia w dołku 1-berberys kolumnowy 2-jałowiec 3-żurawki sweet tea, 4-berberys admiration lub bogatelle nie wiem który, 5- trzmielina na 2pniach, 6- modrzew na pniu, 7-tawuła golden Princess, 8- sosna na pniu 9-źurawki georgia peach, 10-trawy ML, 11- śliwa wiśniowa szczepiona, 12-hortensje limielith, 13- szmaragd, 14- świerk nidiformis .Przepraszam za mało czytelny opis ale dopiero się uczę. Na tym zakończę idę lulu.

Ola ja nie pomogę za bardzo, bo jestem także na początku drogi. Osobiście lubię jak jest gęsto na rabatach i to bardzo, tak jak u Marzenki https://www.ogrodowisko.pl/watek/2583-wizytowka-kiedys-bedzie-tumadzenie-ogrodnika Ona przy pniach trzmieliny ma rośliny "średniego rzędu" (wygląda na turzycę buchanana)takie zestawienie ze stopniowaniem wysokości rośli bardzo dobrze wygląda. U Ciebie tego nie ma. Zmieniłabym na pewno środek "świerk -modrzew -świerk" Pospaceruj jeszcze po tym cudzie polskiej ziemi jest tu kilka pięknych zestawień z roślinami na pniu https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=214
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:30, 25 mar 2017

Do góry
wisienka na torcie

w planach malutkie domki dla owadów i ptaszków od środka na kratkach W przyszłości - bo przecież plany trzeba mieć
Zanim zupełnie zepsuję to, czego jeszcze nie zaczęłam... 21:29, 25 mar 2017

Do góry
Witaj MirelkoTwój ogród znam bardzo dobrze
A to moje ostatnie wypociny. Teraz zastanawiam się nad uzupełnieniem tej strony

Oczywiście muszę jeszcze poprawić linię rabaty.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:29, 25 mar 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziękuję Bogusiu Na dworze zimnica a serduszku ciepło,

maluszek już w domu
Cieszę się razem z Tobą,pozdrów synową.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:29, 25 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Jakie cuuuudo Te krokusy! A u mnie tylko jakaś jedna znajda buuu...

Podobno krokusy mają tendencję do "znikania" Często też przy przeróbkach rabat zostają cebulki zniszczone, pewnie i Twoje spotkał taki los
Musisz dokupić na jesieni

Dla Ciebie moja cebulica syberyjska

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 25 mar 2017

Do góry
po tych kratkach będzie się wspinał groch Jasiek Koniec z przewracającymi się tyczkami

od strony kompostowników zostawione miejsce na wjazd , a na drugim końcu na wyjazd, w planach mam tam bramki, ale takie jak w westernach do saloonukolejne marzenie A może dojdzie jeszcze nad wejściem łuczek zobaczy sięclematisa bym po nim puściła No i jeszcze ten domek dla owadów.....chyba wcześniej bo baba się chyli ku upadkowi

no i rabatka dostała tło, a georginie i dalie będą się miały o co opierać
Moja bajka 21:28, 25 mar 2017

Do góry
Myślę, więc jestem
Moja działka na Dębowym Lesie 21:26, 25 mar 2017

Do góry
alinaSz napisał(a)
Witaj Aniu widzę że miałaś udaną wycieczkę byłam kiedyś na takiej wycieczce była wspaniała ..Aniu wiosna przyjdzie jak się podleczy bo teraz choruje widzisz ze co dzień się leje z nosa...

Witaj w moich progach
O tak, bardzo .jeszcze wspominam to ciepełko, kolory , zabytki i wspaniałą kuchnie włoską
masz racje nasz wiosna choruje, i zimna i deszczowa
Ale dzisiaj lecące nad działką dwa bociany widziałam
Zapraszam częściej .

powojniki nie śpią
Kosaciec żyłkowany - Iris reticulata 21:25, 25 mar 2017

Do góry
Purple Gem

Żywopłotki cisowe. 21:24, 25 mar 2017

Do góry
coś pokićkałam, dubelek się zrobił.
Ostrokszew ruszył po kilku latach.

Odrodzone cebulki lilii dziś zauważyłam siedzą na wierzchu, nie zmarzły wcześniej wygrabiałam rabatę i nie widziałam.

Tu też ciekawe, zawsze przy obwódce z bukszpanu sadziłam pomarańczowe krokusy,dosadzałam przez cztery lata, wcześniej były pomarańczowe, skąd się wzięły w tym roku fiołkowe?

Śniadek sadzę we wszystkie wolne miejsca, wiosną nie widać gołej ziemi.

Żywopłotki cisowe. 21:24, 25 mar 2017

Do góry
To też krwawa praca, w tygodniu przycinałam hortensję pnącą b. ostro, samą górę nie dokładnie bo potrzebne rusztowanie, z ławeczki nie sięgałam.
Jeszcze b. nie wygodnie było, kokornak wszedł długimi pędami na hortensję.

Splot łodyg kokornaka, w 2013 roku był zwalony z całych podpór, malowałam przęsła, a teraz ponownie zarósł.
Beczka straszy widokiem ale pod jest beton a na nim trawnik.
Coś wymyślić muszę przyjaznego dla oka. Obudować drewnem?

Łodygi hortensji jak przybetonowane do muru

Za to kwiatuszki cieszą, wyciapałam wszystkie liście ciemiernikom

Białe krokuski Joanna D.
Ptasi gaj 21:24, 25 mar 2017

Do góry
Dziesiaj pogoda zawiodla. Mozna bylo cos tam robic, ale wiatr szalal.
Moze jutro bedzie lepiej. Wygrabilam smieci ogrodowe, jeszcze przycinalam berberysy i irgi. Berberys ladny krzew, ale kolce niech to.... teraz to trzeba przerobic.

W tym roku trawa ma dziwny kolor. Zima mokra a nastepnie mrozna pewnke to jest powod.

Zagladałam dzisiaj do moich pnacych roz, jestem zawiedziona, roźa "laguna" znowu zmarzły pedy mimo solidnego zawiniecia. Musze ja przesadzic w inne miejsce.

Ponizej trzy trojaczki.

bold text

Ogród z widokiem na jezioro 21:21, 25 mar 2017

Do góry
yolka napisał(a)

niech rosną szybko i kwitną ładnie, pod spodem widać jeszcze drobniutkie siewki

Piękny ciemiernik,ja nigdy u siebie nie zauwazalam siewek,musze sprawdzic
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:20, 25 mar 2017

Do góry
Niby skończone, ale będzie coś jeszcze Po to mi były potrzebne te wysokie słupki

chciałam szersze, ale były dużo droższe i zdecydowaliśmy się na węższe

szkoda tylko, że nie maja ściętych boków u góry
Mój zielony świat 21:18, 25 mar 2017

Do góry
Ewo, towarzystwo reżyserowane. Z JdA zrobiłam obwódkę na białej rabacie, w tym roku pojedyncza, czekam aż się rozrośnie.

Iza, tak jest wieeelka!

Alu - warta
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:15, 25 mar 2017

Do góry
Pacz. Poznajesz ??

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:12, 25 mar 2017

Do góry
i na dobranoc

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:12, 25 mar 2017

Do góry
dla mnie wygląda to super i może parę lat postoi

męczę eMa jeszcze o ten domek dla owadów , ale oczko będzie pierwsze w kolejności bo już się chłopaki doczekać nie mogą ja też
Rzut oka z dalsza jak się prezentuje i dalej do pracy

i przerwa obiadowa
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:09, 25 mar 2017

Do góry
dzis bylo nam tez troche smutno, bo musielismy jakiemus ptakowi odebrac uwite gniazdko. W zeszla sobote R ulozyl na przyczepie stos galezi, by je przewiezc w inne miejsce i zrobic z nich zrebki. Zrebki mialy byc robione w poniedzialek ale zeszlo do czwarku i piatku. No i D na tych galeziach znalazl takie piekne gniazdko, ze az mi sie serce lamie. No ale musielismy tych galezi z przyczepy sie pozbyc, bo nie mozemy czekac az pisklaki z gniazde wyfruna. Na szczescie nie bylo jeszcze jajeczek. Polozylismy gniazdko na swierk. Nie wierze, ze ptaszek je zasiedli ale moze, albo jakis inny

i jeszcze kopciuszek, co mi sie dzis przygladal z drzewa jak po ogrodzie biegam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:08, 25 mar 2017

Do góry
Coraz lepiej to wygląda doniczki zawisły na specjalnie zostawionych wyższych słupkach

od środka
chwastów pełno, jak za tydzień nie będzie padać uprawimy ziemię

a póki co walka trwa dalej my kontra sprzęt kręcący

będzie tylna ścianka, bo materiału okazało się więcej niż było konieczne eM się pomylił w obliczeniach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies