Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 19:19, 23 kwi 2017

AnetaBer napisał(a)
Witaj Milko, właśnie z kawką przeglądnęłam Twój ogród. Jest naprawdę piękny, dopracowany i taki zadbany
Z przyjemnością będę tu zaglądać

Aneto dziękuję i zapraszam
Przez te paskudna wiosnę na razie w tym sezonie zaniedbany. ..ale bedzie poprawa, jak ciepełko nastanie, pozdrawiam.
Milka 19:25, 23 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Milus. Przegladalam kilka ostatnich stron twojego watku.
Twoje rododendrony jak zwykle zachwycaja. Juz nie pytam co ty im dajesz do,jedzenia, bo widocznie masz reke do nich tzw reke i tyle. One poprostu ciebie kochaja ze wzajemnoscia.

Jak nazywa się ten biały rododendron na zdjęciach który już zakwita i ile ma lat u ciebie.

Milka chce zrobic w polcieniu rabate z rododendronami i azaliami.
Co bys mi polecila jakie rodendrony bezproblemowe, zeby zaczac je uprawiac, najmniej klopotliwe. Z azaliami nie mam klopotu, z rododendronami tak a je bardzo lubie.
Chce kupic ok 10 szt.

Daje nawoz w marcu, po zimie robie oprysk liści, teraz stale leje i nie ma jak, a juz widze, ze niektórym bardzo tego trzeba.
Ten bialy to Cuningham White.
Polecam ci Calsap, cudowne kwiaty i szybko rosnie, potem Alfred, Catawbience, Blue Peter, w pracy mam spis wszystkich, to jutro jeszcze Tobie podam nazwy, ale Calsap kup koniecznie.
Milka 19:26, 23 kwi 2017

Kasya napisał(a)

Kasiu, jest śliczna, dzieki ze mi ja zalatwilas, wielkie buziaki
Milka 19:28, 23 kwi 2017

Urszulla napisał(a)

Trawy u Ciebie zachwycają, a hakonki to wogole.o jednej azalii też myślałam ale nie umiałam nigdy wybrać. Tyle razy byłam w Pisarzowicach.

U ciebie Ula tez juz bujaja
Azalie koniecznie kup, polecam Klondyke, cudowne kwiaty, zabojczo pachnie, wytrzymala, a na jesien cudonie czerwone liscie, kocha słońce
Milka 19:30, 23 kwi 2017

Urszulla napisał(a)

Mój Garnet też miał wczoraj zawieszone listki.

Mój nadal ma, trzeba obserwowac, co bedzie dalej, inne klony ok.
Milka 19:31, 23 kwi 2017

Basilikum napisał(a)

fajna banda

Tak
Leos wyskubal z korzeniami trawy z donicy, wyklada sie na trzmielinach, wydeptal sciezke w bluszczu
Justyna 19:37, 23 kwi 2017

Dzięki To teraz już wiem co i jak. Wybiorę WC. Można ją dostać w naszej okolicy? Czy będę musiała ściągać.
Tak dopytuję o szczegóły, bo wiesz, że mam już ciasnotę, pozwolić sobie mogę na jeszcze jedną magnolkę i chcę dobrze wybrać. Dobrze, że Cie mam i mogę porównać obie
Od jutra ponoć idzie ocieplenie. Nareszcie
jolanka 19:49, 23 kwi 2017

Ale się dzieję Nie wyrabiam u Ciebie na zakrętach
Kasya 19:53, 23 kwi 2017

Milka napisał(a)

Kasiu, jest śliczna, dzieki ze mi ja zalatwilas, wielkie buziaki

trzymam kciuki zeby dobrze dotarla, maja wyslac w poniedzialek, zostawilam rowniez twoj tel
Milka 19:58, 23 kwi 2017

Justyna napisał(a)
Dzięki To teraz już wiem co i jak. Wybiorę WC. Można ją dostać w naszej okolicy? Czy będę musiała ściągać.
Tak dopytuję o szczegóły, bo wiesz, że mam już ciasnotę, pozwolić sobie mogę na jeszcze jedną magnolkę i chcę dobrze wybrać. Dobrze, że Cie mam i mogę porównać obie
Od jutra ponoć idzie ocieplenie. Nareszcie

To dobry wybor, ma ona niesamowita witalnosc i jest piekna nawet jeśli jest bez kwiatow, mam 2 sztuki u siebie. Kupilam w Kwiatnie, zerkne czy sa i dam tobie znac.
I ostatnio u nich kupiłam Leonard Messel, no i Kasia mi zakupiła magnolie Sunsation
https://www.google.pl/search?q=magnolia+sunsation&client=tablet-android-samsung&prmd=imsvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjOlOK-k7vTAhXkApoKHR8DAS4Q_AUIBygB&biw=1280&bih=800
Oby to cieplo bylo, bo nie ma jak wiosna sie cieszyć