Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 08:34, 25 mar 2017

Do góry
Aniu z podziękowaniami przyleciałam, tak oficjalnie

Jarząbek już posadzony, za późno. I dobrze, że wywleczonego nie zostawiłam. U nas trawniki białe po nocy.

I iryski dla Ciebie, które u mnie rosną dzięki Twoim zdjęciom

Kwiaty we włosach 08:20, 25 mar 2017

Do góry
Witam Iwonkę i Mirellę.
Iwonko zamówiłam takie róże: Alexandrę- Princessę de Luxemburgę -pnącą,Rosannę -pnącą, ,Pomponellę,Andre le Notre,Valencię.
Nie znałam tych róż oprócz Pomponelli. Te już mam.
Czekam jeszcze za Beaute,Camelot,Coronado, Josephine Bruce.
Co do dereni to zamierzam kupić jeszcze 2 sztuki.Jak pojadę do szkółki to się rozeznam i coś na pewno wybiorę. Zaraz obejrzę Iwonka u Ciebie derenie.

Mirelko dziś dam trochę nawozu-humusu n jedną rabatę-właśnie tą, muszę ją odnowić, coś dosadzić, obciąć magnolię, lawendę i clematisy.
Tutaj zawsze u mnie kolorowo.

Ogród z łezką II 08:03, 25 mar 2017

Do góry
Kostka na obrzeżach przymierzona, starczy. Dziura po azalii na trawniku zaklejona.
W nocy był przymrozek, roślinki ocukrzone...dobrze, że zdążyliśmy wczoraj posadzić. Tylko firletka i kawałek złocienia czekają. Ciekawe czy przeżyły.

Zdjęcie z wczorajszego wieczora...i rannego zamglonego słoneczka.

i jeszcze kwiatuch w podzięce za już

Ogród z łezką II 07:58, 25 mar 2017

Do góry
To, że R. grzebał "siłowo" przy tej rabacie nie znaczy, że ja się obijałam Zdążyłam sobie ogarnąć ogród po zimie, nie mylić proszę z plewieniem. Na skarpę nie da się wejść, mokro...
Wczoraj przesadziliśmy jeszcze azalię i jarząbka, posadziłam powojniki. Jeden był poplątany ze złocieniem...i ścięłam go przez przypadek na 20 cm...ciekawe czy da radę. Bo zostały tylko suchutkie kikutki...

Trójniki w ziemi doprowadzające wodę do azalii, jarząbka i świerka już przerobione

Kwiaty we włosach 07:54, 25 mar 2017

Do góry
Krzesła takie drewniane ale solidna robota, odnowię je i dam Paulinie do pokoju.
Chyba muszę się rozerwać albo sklonować bo kotłownia jeszcze do sprzątania.
Robię sobie kawusię , dzień będzie ładny, słoneczko wyszło.Co prawda tylko 5 stopni ale to dopiero poranek.

Krzesła z odzysku

jeszcze od rana zawitała do mnie wiosna

rodki mają pąki

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:38, 25 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Miło czyta się takie słowa wiesz? dziękuję
Dzisiaj krokusiki nieśmiało otworzyły się do słońca

Przepiękne!
Spadam sprzątać i ruszam do ogrodu
Działka wkoło Lubczyka :) 07:28, 25 mar 2017

Do góry
Zakupki, o których chwaliłam się wczoraj
Kwiaty we włosach 07:26, 25 mar 2017

Do góry
Witam dziś postarałam się wcześnie wstać. Znajomy rano przywiózł mi zdobyczne drewniane krzesła, będę je malować na biało, kupię poduszki i będą jak nowe.

Kasiek-Bawarko różyczka specjalnie dla Ciebie, zdjęcia z ub.r.

Co by tu posadzic.....? 07:21, 25 mar 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Pewnie niektórym się narażę, ale odradzam Pinky Winky. Jak dla mnie jedyny plus tej hortki to sztywny, nienaganny pokrój. Żadnego wykładania się po deszczu. Jednak w moim, subiektywnym odczuciu jestem nią zawiedziona... wcale nie jest biało-czerwona jak w wielu reklamach. Większośc sezonu wygląda tak, czyli brudny róż

Zaschnięte kwiaty są ponure - ciemnobrązowe...prawie czarne.
Moim zdaniem Pinky jedynie dobrze może wyglądać na tle zółtych tuj. Wtedy nabierze wyrazu.

Jak czytam o twoim kopaniu, to powracają wspomnienia z mojego kopania... bywały dni zwątpienia i mysli, że to chyba nie ma końca. Teraz nie żałuję i juz zanikły negatywne wspomnienia z rycia ziemi... Jacenty, jest i dla ciebie nadzieja, że wkrótce skończysz

Witaj Toszko,

Faktycznie ta pinky winky ma nieciekawy kolor. Polecali mi ja w jednej ze szkółek, ale sobie ja odpusciłem.
Dziękuję za zdjecie.

To kopanie w tej glinie nie należy do przyjemnych. Niekiedy była tak ciężka że nic tylko garnki lepić masakra
Została jeszcze druga strona i powoli systematycznie będę ja przekopywał. Już od samego myślenia o kopaniu mnie wszystko boli.

Pozdrawiam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 07:02, 25 mar 2017

Do góry
U mnie było -3 w nocy, ale już zdążyłam przywyknąć że u mnie zawsze najchłodniej.
Czytam że nowe różyczki zakupiłaś i cieszę się bo Maria... jak dla mnie jest wyjątkowa. Jako pierwsza u mnie zakwita, zdrowa i obficie kwitnąca.
Zostawiam Ci Marie Curie na miły poranek
Sezon 2017 u Hanusi 06:36, 25 mar 2017

Do góry
Wczoraj po imprezowo z prawnukiem padłam! A dzisiaj skoro świt już na nogach.

Miłego weekendu.

LeŚnicZaNka 04:50, 25 mar 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Posadzilam dzisiaj bukszpany co do sadzonek jestem mile zaskoczona bede musiala jeszcze dokupic

Pięknie posadziłaś buksy i równiutko już przycięłaś
Róże od Hyżego widzę że też warto kupować
Ogród Małej Mi 2017 01:58, 25 mar 2017

Do góry
Z powodu deszczu nie ma co fotografować.. dziś byłam w ekskluzywnym miejscu, prawie jak na wczasach i niestety jak w dowcipie..
"-Gdzie Pan pracuje?
- Na Uniwersytecie wykładam.
-A co?
- Płytki."

Obsługa po namyśle pozwoliła umyć ręce... ale na poziomie minus jeden
Ale widoki miałam takie same jak Ci co korzystają z wyższych poziomów

I dobranoc, bo jutro też pasuje powykładać na uniwersytecie
Ogród Małej Mi 2017 01:54, 25 mar 2017

Do góry
Połowa ID padła To znaczy odbije, ale wygląda beznadziejnie . Druga połowa ( ten sam rząd) jakby zimy nie było.

Kalina Eskimo z wiekiem zahartowana... i nawet tegoroczne mrozy jej nie zniszczyły.. ma wszystkie liście, nawet poprzedniej zimy coś tam ubyło. A po tej w doskonałej formie.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 01:51, 25 mar 2017

Do góry
Dobry wieczór, już jestem. Kamila przypominam sobie połączenie kul z różami ale teraz nie mogę znaleźć. Jutro wieczorem przeanalizuję linki które podałaś, bo dzisiaj już wysiadam. Tak jak obiecałam mój WIELKI ogródek. Ciężko mi jest zagospodarowac te dwie rabaty, myśli i plany zmieniają się kiedy wchodzę na ogrodowisko. Spacerując po Waszych ogrodach plany idą w siną dal no i stoję w miejscu i to bardzo długo. Potrzebuje Waszej pomocy, bo nie stać mnie na kupowanie roślin, a potem zastanawiam się, co z nimi zrobić. Dlatego wolę dopytać doświadczonych formułowiczów , bo za takich Was uważam. Dodam, że nie mam nawodnienia, odwodnienia moim roślinom musi wystarczyć konewka z odżywką. i dobra ziemia w dołku 1-berberys kolumnowy 2-jałowiec 3-żurawki sweet tea, 4-berberys admiration lub bogatelle nie wiem który, 5- trzmielina na 2pniach, 6- modrzew na pniu, 7-tawuła golden Princess, 8- sosna na pniu 9-źurawki georgia peach, 10-trawy ML, 11- śliwa wiśniowa szczepiona, 12-hortensje limielith, 13- szmaragd, 14- świerk nidiformis .Przepraszam za mało czytelny opis ale dopiero się uczę. Na tym zakończę idę lulu.
Ogród Małej Mi 2017 01:51, 25 mar 2017

Do góry
Kota goni intruzów z ogrodu... siedzi i pilnuje by nie wszedł... a większy od niej ze 2 razy Co próbował wejść to się jeżyła i prychała.. Widziałam też jak się tłukły i gryzły, musiałam bronić malutkiej, bo odwaga wielka, a gabaryty małe Koty też upodabniają się do właścicieli

Asystentka

Ogród Małej Mi 2017 01:46, 25 mar 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mimo że zamknięte to piękne , duze wyrosły.

Bo to wielkokwiatowe Nazwa zobowiązuje..
Twoje'

I z wymiany forumowej... dobrze, że posadziłam w 2 miejscach.. w jednym nie przetrwały

Ogród Małej Mi 2017 01:44, 25 mar 2017

Do góry
Na dobranoc Miałam obawy jak dadzą sobie radę na pełnym słoneczku.. i na słoneczku rosną najlepiej i najszybciej. Muszę tu przeprowadzić pozostałe z cienia...

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:33, 25 mar 2017

Do góry
Dzisiaj dostałam przesyłkę od Yolki. Przesyłka zapakowana super pomysłowo Siewki superaśne, wyglądają jakby w ogóle zimy nie widziały

Jola dzięki wielkie . Będę o nie dbała
Ogród z widokiem na jezioro 00:24, 25 mar 2017

Do góry
Jola ogrooomnie dziękuję za przesyłkę. Dzisiaj doszła - w idealnym stanie. Roślinki piękne Mam nadzieję, że będę mogła się zrewanżować. Wielkie buziaki zostawiam i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies