Ustal więc sobie linie rabat po całym ogrodzie i zgodnie z decyzją o ich kształcie, wykonuj murki, Mały fundamencik jest zalecany i łączenie kamieni na zaprawę.
Miałam do czynienia i polecam irgę błyszczącą i grab. Dereń raczej na swobodnie rosnący bo proste patyki wiosną wytwarza, ale jak się uprzesz to zrobisz i z niego, Karagany nie lubię, kojarzy mi się ze szkołą podstawową, to "komunistyczna" roślina haha, przedpotopowa, kto ją teraz sadzi? skoro jest tyle lepszych roślin? Ma specyficzny nieprzyjemny zapach, nie lubię go
No to oczywiście sadź . Chodzi o to, że śnieg przygina go do ziemi, jak posadzisz Hilli to z czasem nie cięty położy się. Nie będzie wyglądał dobrze, to typowa odmiana do cięcia. Jak chcesz mieć ładny pokrój posadź Taxus baccata czyli cis pospolity, ale on już będzie miał owoce.
W cisie wszystkie części są trujące oprócz czerwonych osnówek.
Ja bym cisa nie mieszała z tym co wymieniłaś poprzednio, to ogromnie wielkie i rozłożyste drzewo. Zależy też jak szerokie masz rabaty i jak duży ogród?
Mam świerki nie tuje. Tam w jednym miejscu nie wiem czemu wpisałem Tuje - chochlik. Już wszystko rozumiem. Pielenie jest bez sensu, lepiej wydać na korę
Pani Danusiu, po czasie ale ze skutkiem znalazłam wątek Piękne wrzosowisko, szczególnie, że pokazane rok po roku co świetnie obrazuje ich zagęszczanie się. Super
Posadziłeś tuje, teraz piszesz że świerki będą przełazić hmm
Nic nie rób między płotem a tujami, nie syp kory i nie rób trawnika, przekop glebę i piel. Narzekałeś że majątek wydasz na korę, to napisałam nie syp
Jak sobie wyobrażasz koszenie trawnika między płotem a tujami, to bezsensowne i niedorzeczne
Moja rada: nasyp kory, wydaj tyle ile trzeba, nie rób trawnika. Jeśli są tam tylko tuje zwęź rabatę. 2 metry na same tuje to za szeroko.
Dla osób nietelewizyjnych mam link do artykułu i odcinka w internecie, proszę o komentarze ktoś napisał że za gęsto, a wcale tak nie jest Okrywowe trzeba sadzić gęsto. Reszta strzyżona więc też ok.