to jest super pomysł my też swego czasu mieliśmy telewizor na tarasie ...najlepiej się sprawdzał na weekendy oglądanie skeczy kabaretonu Macham Joluś
piękny ogród
Ja osobiście bym poczekał na rozwinięcie się wszystkich listków, bo to jest jeszcze wcześnie a na tych zdjęciach widać że te drobne listki są dość jasne jak na odmianę o zielonych listkach, bardziej pomocne by były zdjęcia jak już listki się wszystkie rozwiną.
Dzisiaj uprzątnęłam narożną, nakryłąm włókniną i myślę, jak ją zagospodarować. Nie mam koncepcji.
Takie miałam koncepcje jeszcze tok temu, a dziś nie mam koncepcji...
Znaczy się nie wiem, jakie bym tam rośliny chciała. Nie wiem kompletnie...
Zdjęcie narożnika z jesieni i jakieśtam derywacje na temat:
Kolumnowe berberysy fajnie by wyglądały przed szmaragdami ja osobiście widział bym w tym miejscu tylko takie z jasnym przebarwieniem np.
Berberis thunbergii 'Orange Sunrise' PBR
Berberys Thunberga 'Maria'
przed nimi możesz posadzić mniejsze berberysy takie jak np.
Berberys Thunberga 'Aurea'
To jest tylko przykład kolorów które by tam według mnie pasowały oraz rozświetliły rabatę na tle tych szmaragdów. Oczywiście że trzeba by było dodać jeszcze inne rośliny np. trawy, byliny itp. Pozdrawiam
Lubię Twoje podejście do życia i ogrodu. Obyśmy się tylko zmrożonymi roślinami martwiły. Cmokam i życzę ocieplenia.
Wczoraj tesciowa wpadła w lament, że rośliny mi pomrozi. Odparłam, ze muszą być twarde , nie miętkie, co zmarznie i nie będzie ładne w sezonie wyleci z ogrodu. Nie zamierzam biegac z agrowłoknina po ogrodzie, nie cierpie tego a poza tym ńie mam czasu.
Obyśmy tylko takie zmartwienia miały Mała Mi. Muminki śliczne!
Tulipanowy raj u Ciebie Aniu zwłaszcza na tej fotce widać - tylko usiąść na placyku na krzesełku obrotowym, aby żadnej rabaty nie przeoczyć i podziwiać