Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Milka 16:06, 18 kwi 2017

Ale żal grujecznika, psoci pogoda, całego ogrodu przeciez się nie okryje; ja tylko drzewiaste będę motac, u nas na -5 sa zapowiedzi.
Pszczelarnia 16:22, 18 kwi 2017

Hm, pogoda wystawia nas na próbę ... . Ale storczyki ładne i tak!
Bogdzia 19:38, 18 kwi 2017

Te nowe piwonie co kupiłysmy szybko urosły ale teraz moze byc problem bo juz pąki maja , mogą nie przetrzymac jak bedzie mróz a szkoda by było bo piękne sa. Ja mam taką tylko jedna ale tez szkoda. Groszek wiosenny tez zaczął kwitnąc i tez sie o niego boję, a juz najbardziej o martagony.
abiko 19:47, 18 kwi 2017

Możliwe żeby mi teraz bergenię zmroziło? Jakoś źle wygląda.
Madzenka 20:00, 18 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)
Koniec świętowania, pora na jutro do pracy się przygotować.. wiec uciekam by mnie rano nie zastało...
Nic nie okrywam, z przyrodą nie będę się kopać jak koniem. Co ma być to będzie.. żal, ale oby takie tylko kłopoty były jak kilka niekwitnących kwiatków.. Za rok zakwitną A co słabe to nastąpi naturalna selekcja.. już dawno wyleczyłaś się z kapryśnych roślin.. ze szmatami biegać nie będę. I tak mi czasu brakuje na wszytko..
Storczyki wyjątkowo kiepskie w tym roku..ale podlewam je co 3 tygodnie, a czasami i rzadziej.. dziw, że wogle żyją. Ale chcą to nie mają innego wyjścia...

Lubię Twoje podejście do życia i ogrodu. Obyśmy się tylko zmrożonymi roślinami martwiły. Cmokam i życzę ocieplenia.

Wczoraj tesciowa wpadła w lament, że rośliny mi pomrozi. Odparłam, ze muszą być twarde , nie miętkie, co zmarznie i nie będzie ładne w sezonie wyleci z ogrodu. Nie zamierzam biegac z agrowłoknina po ogrodzie, nie cierpie tego a poza tym ńie mam czasu.
Obyśmy tylko takie zmartwienia miały Mała Mi. Muminki śliczne!
Bogdzia 20:30, 18 kwi 2017

Madzenka napisał(a)

Lubię Twoje podejście do życia i ogrodu. Obyśmy się tylko zmrożonymi roślinami martwiły. Cmokam i życzę ocieplenia.

Wczoraj tesciowa wpadła w lament, że rośliny mi pomrozi. Odparłam, ze muszą być twarde , nie miętkie, co zmarznie i nie będzie ładne w sezonie wyleci z ogrodu. Nie zamierzam biegac z agrowłoknina po ogrodzie, nie cierpie tego a poza tym ńie mam czasu.
Obyśmy tylko takie zmartwienia miały Mała Mi. Muminki śliczne!

Łatwo bogatemu o biedzie rozmawiac. Jak sie mieszka w najcieplejszym rejonie Polski to mozna takie madrosci pisac a potem pokazywac cudnie kwitnące rosliny
Mala_Mi 22:10, 18 kwi 2017

Mój dylemat został rozwiązany.. w radiu wypowiadali się sadownicy.. powiedzieli, że to nie był przymrozek, to był mróz, bo na wysokosci 2 metrów było -5. I niestety 90% strat jest w sadach.
Na magnolie nie patrzę, bo całe brązowe, wczoraj jeszcze jakoś niektóre pąki wyglądały, dziś wyglądają paskudnie. Natomiast ciągle pada deszcz... tylko do południa sypało śniegiem z deszczem..

Bogdzia.. Muminki do odróżnienia, jeden chudy, a młodszy bardziej pucuś .. oj Muminka mi przysłoniło logo.. Lewy Muminek, a prawy Duduś.

FOTO W AUCIE ... kluczyki włożone, biegi zmieniają.. czekać aż odpalą i pojadą..
katel 23:31, 18 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)
Mój dylemat został rozwiązany.. w radiu wypowiadali się sadownicy.. powiedzieli, że to nie był przymrozek, to był mróz, bo na wysokosci 2 metrów było -5. I niestety 90% strat jest w sadach.
Na magnolie nie patrzę, bo całe brązowe, wczoraj jeszcze jakoś niektóre pąki wyglądały, dziś wyglądają paskudnie. Natomiast ciągle pada deszcz... tylko do południa sypało śniegiem z deszczem..

Bogdzia.. Muminki do odróżnienia, jeden chudy, a młodszy bardziej pucuś .. oj Muminka mi przysłoniło logo.. Lewy Muminek, a prawy Duduś.

FOTO W AUCIE ... kluczyki włożone, biegi zmieniają.. czekać aż odpalą i pojadą..

Słodziaki! Ale lepiej uważać, Marga mi opowiadała jak jej chłopcy zatankowali do pełna wężem ogrodowym a niewinnie się zaczęło od mycia samochodu
Mala_Mi 23:45, 18 kwi 2017

katel napisał(a)

Słodziaki! Ale lepiej uważać, Marga mi opowiadała jak jej chłopcy zatankowali do pełna wężem ogrodowym a niewinnie się zaczęło od mycia samochodu

Ha, ha, ha.. już widzę minę mojego synusia... a co mówi to wolę nie słyszeć...
elka_ 01:02, 19 kwi 2017

Ufff, przeczytałam wątek i zaznaczam

Przykro, że mróz szkód narobił. U mnie dzisiaj ma być bardzo zimna noc, troszkę okryłam, ale wszystkiego się nie da

Wiosnę i tak masz piękną, rzeki krokusów, teraz szafirków, wszystko buja i kwitnie, a ryby - olbrzymy!jak długo je hodujesz?

Pozdrawiam cieplutko