Sebciu 2 miesiące już w tej skrzynce siedzi. Posadziłam do ziemi kompostowej, to chyba dobre ma warunki. Żurawki mało podrosły, ale łodygi są takie grube i mięsiste. A wrzosy zbrzydły
Zamierzam zabrać na zimę tą skrzynkę do domu i podpędzić w cieple, może wczesną wiosną juz będą wielkie kępy żurawek i podzielę
Kombinujesz A jak wielka ma być ta żwirowa rabata, bo z góry twierdzisz, że sobie z nią nie poradzisz i musisz mieć matę? Jeśli chcesz odżywić rośliny rosnące na takiej rabacie to po prostu zastosuj płynny nawóz.
Niee Ewuś - to bylina - strasznie szybko rośnie. Jednak ma jeden minus - łatwo łapie mączniaka - i nawet jak ślicznie kwitnie to liście ma porażone i nie wygląda to dobrze....Jednak mam na to sposób - ukryłem je w innych roślinach Dobrze sprawdzają się trzykrotki, bo są tej samej wysokości
Nadrabiam zaległosci i dobrze, że tu wpadłam. Sebek piękne te Twoje oszronione zdjęcia. Za 02.11 trzymam kciuki i wierzę, że Ci się uda. Innej obcji nie ma, bo za dużo nas będzie trzymałao za Ciebie kciuki.