Violau 1,5 metra to normalna rabata. Można tam bardzo wiele roślin posadzić.
Berberysy kolumnowe jak najbardziej. Nie rób tak bardzo pofalowanej liniI rabaty
Berberysy kolumnowe nie potrzebują dużo miejsca, gdyby jednak rosły zbyt intensywnie to można je przycinać
W tym ogrodzie są duże egzemplarze http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem
stipę u Ciebie widziałem zieloną więc moja chyba nie dała rady..
na trawy czekam...
z wiosny u mnie to tylko wisienki kwiatki pokazują i trzmielina ruszyła
coś widu i słychu nie widać u mojej magnolii..pąki niby ma ale jakoś sięnie otwierają..
Rano wyskoczylam do tunelu. Zimno okolo 1,5 stopnia !
Lekko zestresowana jestem czy noe odbije sie to na roslinach... Dzis wieczorem zaczne palic znicze...
Z porannych wiesci:
- tulipany: pierwszy ten co wczoraj i drugi ktory sie dzis rozwinie:
I wczorajszy zakup:
Gdybym byla sama zgarnelabym ich wiecej a tak bede sie czaic i moze jeszcze dwa gdzies przygarne mam je w chciejstwach od dwoch lat
Posadze pomiedzy wrzosami
U mnie zwykłe krokusy też przekwitły, a botaniczne teraz cieszą Nie wiem jeszcze co zrobię z listkami - one są pierwszy rok Muszę się przyjrzeć jak sie zachowują i czy będą przeszkadzać w kompozycji.
Szafirki też posadziłam - ale jeszcze ich nie widać
W sprawie rozplenicy zadzwonię
Jesienią poszalałam z czosnkami Czekam na efekt
Kasiu moja Colorata to już pokaźne drzewko, kwitnie jak szalona co roku. Jest piękna. Amerykańska jest najmniej okazała.
Mnie oczarowała ta pospolita biała. W zeszłym roku jechaliśmy wiosną w góry i gdzieś na nieużytkach rósł "las" czeremchy. Zakochałam się w niej
Białą mam rok , zapowiada się niezły pokaz
U mnie biało kwitnące rośliny lepiej się sprawdzają, bo zwyczajne je widać i rozjaśniają cieniste zakątki.
Ta różnica pewnie z tego się bierze, że mieszkam na wzgórzu, to jednak trochę chłodniej jest, częściej wieje. U Ciebie pewnie zacisznie
To są krokusy botaniczne, podobno kwitną najwcześniej, a u mnie zakwitły później niż zwykłe. Może dlatego, że one pierwszy rok są u mnie