Dopiero dziś próbuję większego soil-blockera.
Wzięłam piny w kształcie tych malutkich kosteczek. Mała kosteczka ląduje w dziurze większej. Jedynie co, to zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby im gdyby były głębiej?
Sporo ciekawostek u Ciebie Grzebiuszko O marchewkach filmik pooglądałam, O księżycu poczytałam. Liski urocze, krasnal też
U mnie trawnik cały podziurkowany. W niektórych miejscach wygląda jak sito. Zastanawiałam się czy to ptaki tak go zdziobały? Ale to są malutkie kopczyki z dziurką, czyli to pewnie to robactwo wylazło do księżyca w pełni, tylko czy wlazło z powrotem, czy rano trochę ptaszki ograniczyły ich populację? Ciekawe ? Czy rozlazły się po całym ogrodzie?
Fotki usunąć?
Dziś przerwa bo padało cały weekend I dziś z przerwami też... fundamenty częściowo zalane wodą z błotem... jak obeschnie trzeba będzie pomyśleć o odprowadzeniu tej wody...
To prawda, szkoda wielka, ale ogrom wiedzy w wirtualnym świecie pozostał, duża kultura osobista i poczucie humoru Pana Grzegorza
a to paskudniki, mam nadzieję, że Twoje zabiegi pomogą i rozwinie tą masę pąków, daj potem znać jak się krzew sprawuje, bo ta informacja nie jednej osobie się przyda.
Justyśka sekatoręka dobra xywka
śliczne te delikatnie różowe hiacynciki masz
Ciekawa jestem jak się będą sprawdzać bo cenę mają konkurencyjną w porównaniu do innych marek. Ja mam te mniejsze z wymiennym nożycami ale przy grubszej trawce już nie dają rady.
Klaudia zdrowia życzę, tak jak Lidzia pisze, wszystko zdążysz zrobić, dopiero koniec marca. Ogród to proces nie wyścigi! Buziaki!
Po pracującej sobocie niedziela była dniem relaksu, pogoda już nie współpracowała, cały dzień na zmianę było słońce i deszczem i krupą śnieżną, iście marcowa pogoda. Ogród się budzi, ten tydzień ma być cieplutki i święta też się pięknie zapowiadają, pewni wszystko strzeli z kopyta.
Wjazdowa się zieleni, sesleria to jest świetna trawa. Mam dużo siewek penstemonów, gdyby ktoś chciał to mogę wysłać.
Tyle mi zostało jeszcze do zagospodarowania, oplewię i wykartonuję i się zastanowię co dalej.
Trzcinniki już zielone.
I takie tam obrazki