Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 05 paź 2012

Do góry
Hosty odczuły zmiany temperatur

Limelighty coraz bardziej różowe

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:27, 05 paź 2012

Do góry
Werbeny patagońskie w lawendzie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:27, 05 paź 2012

Do góry
Trzmielina na pniu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:22, 05 paź 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:21, 05 paź 2012

Do góry
Mam zdjęcia - ale wczorajsze - bo dziś tylko cebule zasadziłem i mnie wwiało do domu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:19, 05 paź 2012

Do góry
Słoneczko....ciekawe z czego ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:08, 05 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

na jutro nadaja u WAs ładną pogodę to posadzisz czosnki, dużo ich masz? Ja swoje cebule pewnię będę sadzila w przyszłym tygodniu w strugach deszczu, a dużo mi jeszcze zostało ...

Aniu ja widzialam w prognozach deszcz
Mam 11 czosnków nowych i chyba ok 10 do przesadzenia w inne miejsce. No i 50 krokusów i jeszcze z 20 worków kory do wysypania w celu calkowitego zaslonięcia linii kroplującej

Jak Ci mogę doradzić to wysyp ją na wiosnę - wtedy po zimie rabaty zrobią się takie świeże Wszyscy wiemy jak kora po zimie wygląda....

Sebciu wiosną będzie replay a teraz muszę wysypać aby chroniła korzenie zimą i jeszcze będzie akcja przysypywani torfem i korą w listopadzie

Do zimy torchę czasu.. niech bedzie ładnie.. też sypie korę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:58, 05 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

na jutro nadaja u WAs ładną pogodę to posadzisz czosnki, dużo ich masz? Ja swoje cebule pewnię będę sadzila w przyszłym tygodniu w strugach deszczu, a dużo mi jeszcze zostało ...

Mam 11 czosnków nowych i chyba ok 10 do przesadzenia w inne miejsce. No i 50 krokusów i jeszcze z 20 worków kory do wysypania w celu calkowitego zaslonięcia linii kroplującej

Jak Ci mogę doradzić to wysyp ją na wiosnę - wtedy po zimie rabaty zrobią się takie świeże Wszyscy wiemy jak kora po zimie wygląda....

Sebciu wiosną będzie replay a teraz muszę wysypać aby chroniła korzenie zimą i jeszcze będzie akcja przysypywani torfem i korą w listopadzie
Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 22:56, 05 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Często widuję posadzony winobluszcz na balkonach i zazwyczaj pnie się od parteru. Pojemnik na pewno potrzebujesz duży - a chcesz go na barierki czy na ścianę? Jeśli na ścianę to raczej wystarczy coś takiego. Jak na ścianę to bardziej polecam bluszcz - jest zimozielony i nie będziesz miała problemu z liśćmi - no i nie jest tak ekspansywny

Jezeli bluszcz /do pojemnika /to własciwie tylko odmianę Hedera helix '"Arborescens",pozostale to naprawdę ryzko szczególnie w pojemnikach /a zwłaszcza pamietajac ostatnią zimę ../Aroborscens wyszedł bez szwanku w przeciwieństwie do innych ,zwłaszcza z żóltymi , czy białymi przebarwieniami...
Odmiana ta nie wtywarza korzeni czepnych , dlatego trzeba jej trochę " pomóc" w wspinaczce ,ale z mojego doswiadczenia najbardziej wytrzymała.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:47, 05 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:42, 05 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Była tylko jedna a potem były same zające, ale mi się trafiła

A mam jeszcze jeden wianek ale zdjęcie rozmazane bo po ciemku Kiedy będę miała wreszcie chwilkę na spokojnie porobić fotki?

Może zimą znajdziesz chwilkę?
Zielony galimatias 22:41, 05 paź 2012

Do góry
Mi też się bardzo spodobała No i te żurawki - myślę, myślę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:37, 05 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu - usprawiedliwienie masz - przecież te cebule nie są tylko dla Ciebie! Kupiłaś je z konieczności, ciągle myśląc o pracy, która Cię czeka przy pisaniu artykułu o galanthusach! Nawet na chwilę nie zapomniałaś o ogrodowisku Także ten zakup jest w pełni uzasadniony

A przynajmniej sobie wmawiaj tą wersję

Ależ świetne to jest, z konieczności hehehe

No i te inne zakupy w Holandii to też była konieczność - skoro tak wiele osób kopiuje ( inspiruje się ) nasadzenia nie tylko bukszpanowe to chociaż akcenty masz jedyne i oryginalne

No i te dwa szare wianki - też holenderskie ? Bo są przecudne!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:34, 05 paź 2012

Do góry
Anetko - zobaczę co będzie dalej....A swoje czosnki dzisiaj posadziłem - jak i resztę cebulek

Alinko - nie ma za co Jakby Ci nie pasowały to są jeszcze w Tinie na Kościuszki - ale chyba droższe - ale za to jakie urocze mają wiadereczka i skrzyneczki

Ewuś - no nie zaszkodzi. Jednak myślę, że to przez pogodę....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:33, 05 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - usprawiedliwienie masz - przecież te cebule nie są tylko dla Ciebie! Kupiłaś je z konieczności, ciągle myśląc o pracy, która Cię czeka przy pisaniu artykułu o galanthusach! Nawet na chwilę nie zapomniałaś o ogrodowisku Także ten zakup jest w pełni uzasadniony

Ależ świetne to jest, z konieczności hehehe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:29, 05 paź 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:22, 05 paź 2012

Do góry
Oj Sebek galopujesz, cofnełam się kilkanascie stron, pooglądalam wianki, poczytałam o Tadku ufff tez mi się go ciężko czytało... o egzaminie... nietety tak jest że na jeżdzie raz idzie dobrze a raz do kitu swój egzamin zdałam za dtugim razem bo instruktor na pacu chodził z linijką
no i te czosnki miodzio.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:20, 05 paź 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek wróciłam do wianka - odlotowy i oryginalny. chyba tez sobie zrobię - choć raz

Koniecznie - wystarczy kupić podkład - reszta się znajdzie Jakbyś nie mogła znaleźć podkładu to zawsze są jakieś w Kameleonie w Wadowicach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:07, 05 paź 2012

Do góry
Sebek wróciłam do wianka - odlotowy i oryginalny. chyba tez sobie zrobię - choć raz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 05 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Życzę Wam słoneczka na jutro - potwora w końcu trzeba wykopać

Sebku kopanie potwora na następny weekend przeniesione

Aż się ciśnie na usta: Zostawcie Titanica...tzn. potwora....
Ale wiem, że on wymarza i nie przeżyje zimy...(na forum można się wiele nauczyć). Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies