Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Anna i Ogród 21:10, 30 sie 2017

Do góry
O matulu ale się u Ciebie dzieje... burza mózgów

Danici na 100% za gęsto masz - moje mają co metr a na przyszły rok na pewno do cięcia, bo będą się stykać... i jak piszą dziewczyny trzymała bym się jednego rodzaju na obrzeżu (+ beatlesy) ale to ja, wiem że Ty nie lubisz monotonnie

Aniu naszła mnie szaleńcza myśl a propo trawnika na tej rabacie skoro ona taka problematyczna względem wielkości... jakby połowę z 7m szerokości na całej długości dać trawnik? A rabatę na "tyłach"? Hmmm....

....

Nudno będzie i monotonnie dla Ciebie co?
Na zielonej... trawce :) 21:00, 30 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

jak to jak w garnku

Eeeee... to za proste - znając Asię, a konkretnie jej głowę z tysiącem pomysłow na minutę, zaraz nam tu zapoda wynalazek, że szczeny pogubimy
Na zielonej... trawce :) 20:58, 30 sie 2017

Do góry
Kami też nie znam - inna nazwa z necie co znalazłam to lepniczka

Pierwszy sezon w B. kupuje cebule, więc nie wiem jaka kolejność jest
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:49, 30 sie 2017

Do góry
Wracaj! Smutam się bez Ciebie

ps. Mam nadzieję, że zostawiłaś tych grzybków trochę ja uwielbiam i jeść i zbierać... obierać nie lubię
Wzgórze chaosu 20:40, 30 sie 2017

Do góry
Iwonko wpadam z informacją u mnie dobre 1,80m jest od tui między brzozami mam 2-2,5m

ps. Wszystko zależy jakie pnie będą miały wysokie Twoje ( na jakiej wysokości zacznie się korona) i jak wysoko poprowadzisz żywopłot z tui
Na zielonej... trawce :) 20:36, 30 sie 2017

Do góry
Ja też nie zauważyłam, eM chyba bardziej wrażliwy

Choć ze mnie żadna "kawiara"
Na zielonej... trawce :) 20:34, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Zgadza się, eM na początku nie mógł się przestawić z kawą... marudził że nie smakuje mu

Ja sobie mówię, że mam namiastkę wody górskiej - pamiętam jako dziecko jak jeżdziłam na obozy sportowe w góry to co mi utkwiło między innymi to kąpiel z wodą miękką że szampon dłużej się spłukiwał

Hehe Szampon ciężko spłukać? Hmm ale pewnie łatwiej rozczesać

Sąsiedzi mają taki filtr i ja akurat nie zauważyłam różnicy w smaku kawy ale wiem że oni na początku narzekali.

Do góry
Makao_J napisał(a)

A jak podgrzewasz wodę na kawę lub herbatę?

No właśnie?

Do góry
kami napisał(a)
Są już czosnki olbrzymie gladiatory itp., po za mt.evetestem?
Streść co w tej paczuszce jest po za zawilcami

A i gladiatorów u mnie w B. nie widziałam
Na zielonej... trawce :) 20:33, 30 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Prysznic mam bez drzwi, czajnika nie używam, soli do zmywarki tez nie... e chyba zmiękczacze mi nie potrzebny o i pewnie kranówki nie można z nim pic-odpada

Kranówki "surowej" nie pijemy - choć nie wiem czy nie można... dlaczego nie można?

Kamień masz w rurkach w podłogówce

ps. Wszystko zalezy jaka woda - u nas wg testów bardzo twarda
Na zielonej... trawce :) 20:31, 30 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Fajne urządzenie. Ponoć na początku herbata i kawa inaczej smakują z takiej miękkiej wody

Zgadza się, eM na początku nie mógł się przestawić z kawą... marudził że nie smakuje mu

Ja sobie mówię, że mam namiastkę wody górskiej - pamiętam jako dziecko jak jeżdziłam na obozy sportowe w góry to co mi utkwiło między innymi to kąpiel z wodą miękką że szampon dłużej się spłukiwał
Na zielonej... trawce :) 20:29, 30 sie 2017

Do góry
kami napisał(a)
Są już czosnki olbrzymie gladiatory itp., po za mt.evetestem?
Streść co w tej paczuszce jest po za zawilcami

w paczce jest:
3 cebule tulipanów van eijk
15 zawilców różowych
25 czosnków główkowatych
10 iksja
22 czosnki ostrowskiego

Na zielonej... trawce :) 20:29, 30 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
U nas zmiękczacz usytuowany jest przy liczniku od wody, jest to dość duże urządzenie (wysokość ok 1,30m).
W sumie to eM bardzo nalegał przy budowie aby taki zamontować i dzięki mu za to Przez 8 lat nigdy nie czyściłam baterii z kamienia czy czajnika... poza tym na względzie mieliśmy tez inne urządzenia takie jak pralka, zmywarka (tu nie muszę używać już soli) czy chociaż by instalację grzewczą (głównie rurki w ogrzewaniu podłogowym)

Pamiętać trzeba tylko aby poziom tabletek soli był w zmiękczaczu na odpowiednim poziomie (kupujemy średnio raz roku duży worek)

Jedynym minusem jest osad z miękkiej wody na kabinie prysznicowej, ale to lepsze niż czyszczenie kamienia

Fajne urządzenie. Ponoć na początku herbata i kawa inaczej smakują z takiej miękkiej wody
Kiedyś o nim myśleliśmy ale zawsze jest coś ważniejszego
Na zielonej... trawce :) 20:22, 30 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Mam nadzieje zevTwój trudny dzień dobrze się skoczyl))

Karchera myjke mam . Ja jestem nią rozczarowana ale każda z nas ma inne potrzeby. Parownicy nie mam

Joluś spoko córa dała radę, syn się nie przejmuje specjalnie Dzięki za zainteresowanie - cmokam

ps. ja z firmy Raypath express i ściereczka - jestem bardzo zadowolona
Na zielonej... trawce :) 20:17, 30 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ja przeszperałam B....w sumie trzy-nigdzie nie ma;-(

Hmmm... u mnie kolejna dostawa była, choć i tak dość mocno okrojona - pierwsza jak się pojawiły były 3 spore kartony, teraz jeden i taki dośc biedny zapas nawet po dostawie
Na zielonej... trawce :) 20:15, 30 sie 2017

Do góry
U nas zmiękczacz usytuowany jest przy liczniku od wody, jest to dość duże urządzenie (wysokość ok 1,30m).
W sumie to eM bardzo nalegał przy budowie aby taki zamontować i dzięki mu za to Przez 8 lat nigdy nie czyściłam baterii z kamienia czy czajnika... poza tym na względzie mieliśmy tez inne urządzenia takie jak pralka, zmywarka (tu nie muszę używać już soli) czy chociaż by instalację grzewczą (głównie rurki w ogrzewaniu podłogowym)

Pamiętać trzeba tylko aby poziom tabletek soli był w zmiękczaczu na odpowiednim poziomie (kupujemy średnio raz roku duży worek)

Jedynym minusem jest osad z miękkiej wody na kabinie prysznicowej, ale to lepsze niż czyszczenie kamienia
Na zielonej... trawce :) 10:28, 30 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Dzięki za link. Nie znałam tej inspiracji, ale oczami wyobraźni tak właśnie myślałam, że będzie wyglądało plus hortensje

Widzę to tak jak Ty

Czyli wizję mamy taką samą
Na zielonej... trawce :) 10:27, 30 sie 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Dzięki za odpowiedź Jutro jadę do B.moze gdzieś znajdę jeszcze taki komplet

Dziś z rana dorwałam większe paczuszki po 75 szt za 9,99 czyli te bardziej opłaca się - dodatkowo są tam zawilce
Na zielonej... trawce :) 10:26, 30 sie 2017

Do góry
Iwonko zerknę wieczorkiem ok?

Ostatnie dni wakacji dzieciom organizuję - zaraz zabieram je na plażing

Na zielonej... trawce :) 21:23, 29 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Tak w zestawach były. W paczce jest 14 szt głowkowatych, 3 szt tulipanów van eijk i 5 czosnków ostrowskiego) po 6,99zł w B.

Dzięki za odpowiedź Jutro jadę do B.moze gdzieś znajdę jeszcze taki komplet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies