Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

kasja83 10:51, 30 sie 2017

paulina_ns napisał(a)

Dzięki za odpowiedź Jutro jadę do B.moze gdzieś znajdę jeszcze taki komplet

Ja przeszperałam B....w sumie trzy-nigdzie nie ma;-(
Borbetka 13:01, 30 sie 2017

Zainteresował mnie ten centralny zmiękczacz do wody. Czy masz to zainstalowane w jakimś miejscu instalacji wod-kan? Ja mam tylko filtr sznurkowy w ujęciu wody, z kamieniem już nie mam siły walczyć. Wodę mamy okropną.
Makao_J 15:16, 30 sie 2017

Och mój bosze, tak zajęłam się swoim planowaniem że mijają mnie takie ciekawostki jak centralny zmiękczacz wody
Muszę cię cofnąć troszkę
AngelikaX 20:15, 30 sie 2017

U nas zmiękczacz usytuowany jest przy liczniku od wody, jest to dość duże urządzenie (wysokość ok 1,30m).
W sumie to eM bardzo nalegał przy budowie aby taki zamontować i dzięki mu za to Przez 8 lat nigdy nie czyściłam baterii z kamienia czy czajnika... poza tym na względzie mieliśmy tez inne urządzenia takie jak pralka, zmywarka (tu nie muszę używać już soli) czy chociaż by instalację grzewczą (głównie rurki w ogrzewaniu podłogowym)

Pamiętać trzeba tylko aby poziom tabletek soli był w zmiękczaczu na odpowiednim poziomie (kupujemy średnio raz roku duży worek)

Jedynym minusem jest osad z miękkiej wody na kabinie prysznicowej, ale to lepsze niż czyszczenie kamienia
AngelikaX 20:17, 30 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Ja przeszperałam B....w sumie trzy-nigdzie nie ma;-(

Hmmm... u mnie kolejna dostawa była, choć i tak dość mocno okrojona - pierwsza jak się pojawiły były 3 spore kartony, teraz jeden i taki dośc biedny zapas nawet po dostawie
AngelikaX 20:22, 30 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Mam nadzieje zevTwój trudny dzień dobrze się skoczyl))

Karchera myjke mam . Ja jestem nią rozczarowana ale każda z nas ma inne potrzeby. Parownicy nie mam

Joluś spoko córa dała radę, syn się nie przejmuje specjalnie Dzięki za zainteresowanie - cmokam

ps. ja z firmy Raypath express i ściereczka - jestem bardzo zadowolona
Makao_J 20:29, 30 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
U nas zmiękczacz usytuowany jest przy liczniku od wody, jest to dość duże urządzenie (wysokość ok 1,30m).
W sumie to eM bardzo nalegał przy budowie aby taki zamontować i dzięki mu za to Przez 8 lat nigdy nie czyściłam baterii z kamienia czy czajnika... poza tym na względzie mieliśmy tez inne urządzenia takie jak pralka, zmywarka (tu nie muszę używać już soli) czy chociaż by instalację grzewczą (głównie rurki w ogrzewaniu podłogowym)

Pamiętać trzeba tylko aby poziom tabletek soli był w zmiękczaczu na odpowiednim poziomie (kupujemy średnio raz roku duży worek)

Jedynym minusem jest osad z miękkiej wody na kabinie prysznicowej, ale to lepsze niż czyszczenie kamienia

Fajne urządzenie. Ponoć na początku herbata i kawa inaczej smakują z takiej miękkiej wody
Kiedyś o nim myśleliśmy ale zawsze jest coś ważniejszego
AngelikaX 20:29, 30 sie 2017

kami napisał(a)
Są już czosnki olbrzymie gladiatory itp., po za mt.evetestem?
Streść co w tej paczuszce jest po za zawilcami

w paczce jest:
3 cebule tulipanów van eijk
15 zawilców różowych
25 czosnków główkowatych
10 iksja
22 czosnki ostrowskiego

nawigatorka 20:29, 30 sie 2017

Prysznic mam bez drzwi, czajnika nie używam, soli do zmywarki tez nie... e chyba zmiękczacze mi nie potrzebny o i pewnie kranówki nie można z nim pic-odpada
AngelikaX 20:31, 30 sie 2017

Makao_J napisał(a)

Fajne urządzenie. Ponoć na początku herbata i kawa inaczej smakują z takiej miękkiej wody

Zgadza się, eM na początku nie mógł się przestawić z kawą... marudził że nie smakuje mu

Ja sobie mówię, że mam namiastkę wody górskiej - pamiętam jako dziecko jak jeżdziłam na obozy sportowe w góry to co mi utkwiło między innymi to kąpiel z wodą miękką że szampon dłużej się spłukiwał