O, to tego, że mogą zgnić to nie wiedziałam. Pozaglądam dzisiaj.
Co do stipy - kupiłam nasionka i posiałam tydzień temu, ale nie widzę żeby wschodziła. Może jeszcze ma czas...
A tu Kochana stipa z zeszłego roku TWOJA stipa Jeszcze raz dziękuję
Tylko się zastanawiałam jak ona rozsiewa nasiona skoro nie zawiązała u mnie nawet kwiatostanów?
oj tam oj tam kilka traw już mam
-gracillimus (na pierwszej stronie wątku przy morwie widać)
-rozplentnica
-proso rózgowate
-stipa pony tails
- red baron
- i jeszcze jedna której nazwy zapomniałem
ale lece podpatrzyć Malkul
super dzięki za podpowiedzi, w sumie najbardziej byłem przekonany do mini żywopłocika z czerwonego buka, ale macie rację że byłoby to za ciężkie i chyba opcja z rozplentnicą hammeln będzie najlepszą opcją, mam tylko obawy czy nie będzie jej za dużo, bo już mam 8 szt. w innej części ogrodu a tu doszłoby przy buku dwa rzędy po 5 m (tak myślę, że trzeba by je posadzić) no i około 15 m przed hortensjami no ale podobno powinno się powtarzać motywy, chyba że na jednym odcinku mdz. dwoma platanami rozpentnica a mdz. kolejnymi dwoma np. stipa (mam już ją przed domem) lub inna trawa. Co myślicie?
W każdym bądź razie bardzo dziękuje za pomoc.
Na samym tyle cały szpaler odętki, przed nią kulki z bukszpana, pomiędzy bukszpanem stipa, i jeszcze coś jako najniższe piętro z samego przodu - ale co?
Wiosenny avatarek, wiosennie w ogrodzie i wiosennie w domu
Jakoś nie trafiłam w B na żonkile, a uwielbiam je mieć w takiej ilości jak u Ciebie w wazonie
Inspiracja też mi się podoba, ale u mnie nie do wykonania. Stipa siano już ścięta