Paweł ja mam też piaszczystą ziemię kl.5 i naparstnicy ma wielkie i długo kwitną nawet im dołków nie zaprawiam.Garstka nawozu na wiosnę i jakoś sobie radzą a rosną na patelni.Pięknie mi się wysiały i liczę na taki efekt jak u Sylwi.Pozdrawiam Noworocznie ☺Sylwia fotkę usunę jak Paweł zobaczy.
Poniżej zdjęcia moich ulubionych host. Zdjęcia poniżej przedstawiają rośliny jednoroczne. Uwielbiam je, bo rewelacyjnie rosną w miejscach zacienionych no i są bardzo dekoracyjne.
Wszyscy robią porównania zrobię i jak.Od kiedy weszłam do tej naszej ogrodniczej rodzinki mój ogród się zmienił w sumie dopiero teraz mogę powiedzieć,że mam ogród może jeszcze nie skończony,ale już cieszy
widok z tarasu
Przywiało do mnie trochę bieli, ale na razie nie tyle żeby bałwana lepić, co najwyżej wojna na śnieżki może być.
Roślinki okryte....część dostała agro, a część gałązki świerkowe, na laurowiśnie nie wystarczyło i musiałam się ratować tekturą i workami ...może się uda, bo mrozisko dziś szczypało w nos.
Wyszłam na chwilę z aparatem, bo słoneczko świeciło i tak wyglądało to co się nie schowało - czyli głównie zimozielone.
Luknij do mnie bo właśnie wrzuciłam fotki wiosenno wczesno letnie i prawie wszystkie byliny są z siewu wprost do gruntu, żadne sianie w doniczki mnie się nie udaje, a jak sypnę w ziemie to mam takie cudne łany
tak pozyskałam naparstnice, orliki, łubiny, ostróżki , goździki i wiele wiele innych W sprawie wysiewania w doniczkach jest wątek "Ogród od nasionka z widokiem na Lanckoronę", Gosi - nie znam nikogo kto by cały ogród zbudował z nasion, a Gosia to zrobiła
Witajcie, wyszło dziś słoneczko zza chmur i uruchomiło ciąg przyczynowo-skutkowy. Przypomniałam sobie o aparacie i podwórku
Różanka i płotek wyglądają fajnie pod pierzynką.
A tak mechanik pomaga w otulaniu róż na pniu.
Miałam możliwość wyboru koloru otuliny ale już o taśmie nie pomyślałam.
Faszetki całe szczęście białe