Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Moniq 11:07, 08 mar 2017

Jolu cudowne kwiaty radujace oko. Po prostu pieknie. Pozdrawiam.
AniMa 11:31, 08 mar 2017

Fajne masz i stokrotny i koszyk i te "wiadereczko"
Zostawiałs stokrotki w kupnych doniczkach czy przesadzałaś?????

Wszystkiego naj w Najważniejszym dniu w roku
amelia_b 11:35, 08 mar 2017

Ale tu u Ciebie dziś gwarno idę poszukać coś wstawiła
Kindzia 11:47, 08 mar 2017

Jolcia buziaczki dla Ciebie dzisiaj szczególne My balujemy od rana
AnnaCh 11:48, 08 mar 2017

Jolciu, śliczna wiosna
Buziaki
iwka 11:55, 08 mar 2017

lojalna_ napisał(a)

Jola jak nazywa się ta roślinka, rozmawiałam o niej z Amelką i zapomniałam

a kosz na stokrotki bezczelnie zrzynam do siebie śliczny jest
12:07, 08 mar 2017
Zana napisał(a)
Joluś jakie śliczne wiosenne małe co nieco. Od razu weselej się robi.

Ewa, ja perowskię ścięłam lecąc ze wszystkimi innymi co ciachałam, ale może jeszcze poczekaj. Zawilce jeszcze zostawiłam, nawet im kopczyków nie rozgarnęłam.

nie rozumiem o czym piszesz ...jakie zawilce kopczykujesz?

moje zawilce japońskie co zaczynaja kwitnac póxnym latem nigdy nie kopczykowałam ....a juz puszczaja wiec je wysprzatałam ...suche wyciełam do gołej ziemi prawie.

moim zdaniem kopczyki doprowadza do tego ze zawilce wygnija ....jedyne co kopczykuje to róze )
Zana 12:29, 08 mar 2017

eee_taam napisał(a)

nie rozumiem o czym piszesz ...jakie zawilce kopczykujesz?

moje zawilce japońskie co zaczynaja kwitnac póxnym latem nigdy nie kopczykowałam ....a juz puszczaja wiec je wysprzatałam ...suche wyciełam do gołej ziemi prawie.

moim zdaniem kopczyki doprowadza do tego ze zawilce wygnija ....jedyne co kopczykuje to róze )

A bo widzisz, ja mam te zawilce pierwszy rok i w ubiegłym roku kilka dziewczyn pisało, że im nie wyszły na wiosnę. Ktoś napisał (ale nie pamiętam kto), że dobrze im zrobić na zimę małe kopczyki i nie spieszyć się ze ścinaniem. To ja muszę te moje może jednak rozgrzebać.
Zana 12:34, 08 mar 2017

malgol napisał(a)
Dziewczyny, co wy robicie z zawilcami? czytam ,że "na razie" zostawiacie...jak na razie? a potem co?
Przeciez one same rosną , jak już z ziemi wylezą...

Gosia, no tak jak już wylezą, to same rosną. Chodzi o to, żeby się nie spieszyć ze ścinaniem. Tak jak wyżej napisałam, zwróciłam uwagę w ubiegłym roku jak dziewczyny pisały, że im te japońskie długo nie wychodzą.

Jenyyyyy, mam nadzieję, że nie namotałam. Jakby co, to niech mnie tu prostują, ale pamiętam, że o japońskich była mowa.
12:34, 08 mar 2017
Zana napisał(a)

A bo widzisz, ja mam te zawilce pierwszy rok i w ubiegłym roku kilka dziewczyn pisało, że im nie wyszły na wiosnę. Ktoś napisał (ale nie pamiętam kto), że dobrze im zrobić na zimę małe kopczyki i nie spieszyć się ze ścinaniem. To ja muszę te moje może jednak rozgrzebać.

zeszła zima była wilgotna ...wiec jak pierwszy rok .....to zwyczajnie zgniły ...mam kilka lat zawilce i one sie szybko rozrastaja ...a przeniesienie ich w inne miejsce jest o tyle trudne ....że juz niby wydaje sie ze wszystko wykopane ...a one i tak odbijaja

mnie tez w zeszłym roku Honorine Jobert zgniła ...ale pozostałe wszystkie rosna nadal
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies