A to niespodziankę zgotowała mi pogoda
Kasiu ja mam kilka ciemierników posadzonych w różnych częściach ogródu. Około 8. I wszystkie tak samo kiepsko rosną. W ubiegłym roku w kwietniu były takie:
Witam serdecznie,w najbliższą sobotę chciałbym ciąć cisy,nie wiem jednak na jakiej wysokości czy jak zaznaczyłem zieloną linią czy czarną cisy były sadzone na jesień w tamtym roku i nie były przycięte trochę wybujały w górę docelowo ma to być gęsty żywopłot wysoki na około 150-180 cm poniżej zdjęcia podglądowe
Moje cisy już lekko straszyły. A ponieważ prawdziwy ogrodnik cięcia się nie boi to spróbowałam je lekko ogarnąć. Może nie jest idealnie ale jak dla mnie o niebo lepiej .
Tak było
ì
Cudne kolorowe krokusy. Pięknie wyglądają w większej ilości razem.
Fajnie,że idziesz na taki kurs.Sama też myślałam o fachowym teraz podszkoleniu.Ty już się nauczysz suuper foty robić. A ja będę sama próbować.
Włochy I tej pirze za gorące nie są.Ale powinno być dużo cieplej niż I nas.I z tego też się cieszę.Mąż zrobił pięknej, radianej żonie świetny portrecik. Brawo
Czy słońce czy deszcz M. szykuje dla mnie po pracy piwoniową. Jeszcze tylko kawałeczek został i zagrabienie, ale dzisiaj pogoda wygoniła go już do domu. Przy okazji uda nam się dosadzić kilka metrów grabu, których nie udało nam się posadzić na jesień.
I żeby przybliżyć plan...
Na zdjęciu też widać o ile będę jeszcze powiększać różankę. To kolejne działanie do wykonania.
Leżak wystawiony, stolik też a więc sezon rozpoczęty
Kordylina poszła na swoje stałe miejsce
moje ukochane gaury chyba nie wymarzły
czosnki wreszcie pokazują kiełki
śliczna, radosna dziewczyna
a zdjęcie wymarzone na awatarek .
Wiesz co Irenko, zostaw ten aparat. Nie wiem ile masz lat, ale wyglądasz na trzydzieści parę .
Violu, wiosna wie co robi, za bardzo byśmy się po zimie zmachały przy tej ogrodowej pracy, każe nam stopniować wysiłek, żeby na dłużej starczyło.
Wszystkim pozostałym donoszę, że kataru nie mam, w łóżku nie leżę, grypa mnie ominęła i dobrze, czyli wszystko w normie! Za troskę i duchowe wsparcie dziękuję.
Pozytywna energia od Was działa cuda! Dziękuję!
Czekam na ocieplenie, żeby pobrykać w ogrodzie na wzór koników!