Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Milka 14:59, 07 mar 2017

Haniu, zmarzłaś chyba, nie łaź kochana teraz. U nas dziś była ulewa, teraz ciemno, a prognozy mówiły o słońcu, z tego powodu nie polazłam popatrzec rano na ranniki, zresztą one chyba, jak krokusy, jak nie ma słońca, zamykają kielich
gobasia 16:09, 07 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
Wyszłam z psem i mnie trochę poszczypało, teraz odpijam gorącą herbatę z prądem! I do łóżka!

widzę Ktoś tu spać nie może to przez ten prąd pewnie

ale z was nocne marki...albo ja kura co o zmroku już patrzy na grzędę
hanka_andrus 16:34, 07 mar 2017

Wszystkim dziękuję za przedobiednie wejścia do mnie. Rano szron, potem śnieg, dobrze, że gradu i deszczu nie było, ale tylko 3 w plusie. Cały dzień pochmurny, ale dzięki Wam już się rozjaśniło!

GoBasiu, czasami tak mam, że w dzień się zdrzemnę, to potem siedzę długo w noc, albo zasnę normalnie, a budzę się o 4 rano. Tylko po ogrodzie, zasypiam jak niemowlę i śpię do rana,tak jak powinnam.

Irenko, byłam u Ciebie, obejrzałam Twój portret i jestem zachwycona! Pogoda jaka jest, każdy widzi, a jak trzeba wyjść to się wychodzi i już.
hanka_andrus 16:37, 07 mar 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Tylko herbaty z prądem nie pij w łóżku bo to niebezpieczne.

Zbyszku, ja stara szkoła jestem, najpierw prąd, a potem herbata! I to zanim do łóżka trafię!
hanka_andrus 16:40, 07 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Z tym pieleniem Haniu to masz zupełną rację. Nieraz było tak że najpierw coś tam mi się wysiało a potem o tym zapominałam i sama sobie skasowałam roślinki zbyt gorliwym pieleniem. W tym roku muszę uważać bo na nowej rabacie wysiewałam wszystko jak leci

Przypominam tylko, bo przeważnie liczę na to, że pamiętać będę co gdzie posiałam, ale niestety pamięć zawodna, a w jak człowiek z pazurami się rozpędzi, to wszystko leci precz, co na drodze i przeszkadza.W tym sezonie etykietki przygotowałam, będą informacje nie tylko dla mnie ale i dla pomocników!
hanka_andrus 16:50, 07 mar 2017

Karolinek napisał(a)
Haniu, melduję się wiosennie, mimo niewiosennej aury u nas dzisiaj i serdecznie pozdrawiam. Cieszę się, że kolejny sezon otworzyłaś i już planujesz

Otworzyłam, ale plany w łeb biorą - pogoda nas nie rozpieszcza, a wręcz dołuje!
Ale nic to, kiedyś i u nas słońce będzie, zaglądaj czasami w wolnej chwili.
hanka_andrus 16:57, 07 mar 2017

Violu, wiosna wie co robi, za bardzo byśmy się po zimie zmachały przy tej ogrodowej pracy, każe nam stopniować wysiłek, żeby na dłużej starczyło.

Wszystkim pozostałym donoszę, że kataru nie mam, w łóżku nie leżę, grypa mnie ominęła i dobrze, czyli wszystko w normie! Za troskę i duchowe wsparcie dziękuję.
Pozytywna energia od Was działa cuda! Dziękuję!

Czekam na ocieplenie, żeby pobrykać w ogrodzie na wzór koników!

hanka_andrus 16:58, 07 mar 2017

Jutro jeszcze wiatry zimowe, więc domowe prace będą w planie. Takie tam: sprzątanie, pranie, kwiatów podlewanie.

Miłego wieczoru!

17:23, 07 mar 2017
Do tych "pozostałych" się zaliczam, więc pozytywne wieści mnie ucieszyły ☺
i, że brykania w ogrodzie nie mozesz się doczekać. Na razie, rzeczywiscie, na pracach domowych lepiej się skupić, to zimne powietrze zdradliwe jest.
U mnie pogodna zmienna, zrobiłam zdjęcie niskich ciemnych chmur, popadło, a za chwilę słońce wyszło, jednak zimno jest.

Całusy,Haniu ☺
bogumila 17:27, 07 mar 2017

U nas też śnieg...Haniu,przy okazji podeślij adres na priv.,pod koniec miesiąca wyślę...trudno rozczytać z koperty,nie chcę się pomylić.Pozdrawiam.