Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Margo 10:45, 07 mar 2017

Hmm, Morning Light są raczej suche na razie, ale na nie jeszcze czas. Ale Gracilimusy w środku kępy są zielone. Nie widać nowych źdźbeł, ale te podstawy starych liści są zielone. Moje kępy duże i może w środku miały ciepłej to przetrwały... nie wiem.
Zastanawiam się nad ich podziałem. Teraz będzie ich 4 sezon. Gdzieś czytałam, ze powinno się dzielić co 3 lata, a nie pamiętam dokładnie. Może coś pokręciłam. Masz może jakąś wiedzę na ten temat ?
U mnie też dziś biało ...
ogrodula 15:53, 07 mar 2017

Wpadłam przypadkiem gdyż zwróciły moją uwagę te bloki w oddali,które mijam jadąc do córki.Zostałam na dłużej i podziwiam hortensje , łan przetaczników pięknie u Ciebie.Będę zaglądać.
Moniq 16:13, 07 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Dzisiejszy poranek

Ewa u mnie tez był dzisiaj przymrozek, ale u Ciebie jakby zima wróciła, brrr
asiak 16:53, 07 mar 2017

Ewuniu, u mnie podobnie z pogodą
Ewa777 18:12, 07 mar 2017

agnieszka_m napisał(a)
OO zima
a u mnie słoneczko

Wczoraj wieczorem zaczęło prószyć. Myślałam , że rano zniknie, a tu zdziwienie Teraz nie mam po nim śladu
Ewa777 18:31, 07 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Ewcia...śnieg??? U nas lepiej...trochę

Dostałam dwa ciemierniki . Jeden ma czwarty rok (drugi zdechł w zeszłym roku) i niewiele się różni wielkością...

A to niespodziankę zgotowała mi pogoda
Kasiu ja mam kilka ciemierników posadzonych w różnych częściach ogródu. Około 8. I wszystkie tak samo kiepsko rosną. W ubiegłym roku w kwietniu były takie:

Ewa777 18:34, 07 mar 2017

Margo napisał(a)
Hmm, Morning Light są raczej suche na razie, ale na nie jeszcze czas. Ale Gracilimusy w środku kępy są zielone. Nie widać nowych źdźbeł, ale te podstawy starych liści są zielone. Moje kępy duże i może w środku miały ciepłej to przetrwały... nie wiem.
Zastanawiam się nad ich podziałem. Teraz będzie ich 4 sezon. Gdzieś czytałam, ze powinno się dzielić co 3 lata, a nie pamiętam dokładnie. Może coś pokręciłam. Masz może jakąś wiedzę na ten temat ?
U mnie też dziś biało ...

Niestety Gosiu, nic nie wiem o trawkach Ale może ktoś z wpadających do mnie będzie umiał Ci podpowiedzieć W tym roku będzie moje pierwsze cięcie trawek. Czekam na znaki
Anda 18:34, 07 mar 2017

Ewuś, u Ciebie dobrze rosną hortki, masz glebę pewnie raczej kwaśną, a ciemierniki lubią glebę bardziej zasadową.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 18:35, 07 mar 2017

ogrodula napisał(a)
Wpadłam przypadkiem gdyż zwróciły moją uwagę te bloki w oddali,które mijam jadąc do córki.Zostałam na dłużej i podziwiam hortensje , łan przetaczników pięknie u Ciebie.Będę zaglądać.

Ula, to miłe co piszesz. Może kiedyś się zgadamy i zobaczysz ogród na żywo? Zapraszam
Ewa777 18:37, 07 mar 2017

Moniq napisał(a)

Ewa u mnie tez był dzisiaj przymrozek, ale u Ciebie jakby zima wróciła, brrr

Zima wróciła, ale tylko na chwilę i sobie poszła do morza Tym się pocieszam