Czuję w kręgosłupie bardziej dźwiganie worów niż czołganie. Jakbyś Madżenko mnie na fotkach zobaczyła ze stojącymi włosami to byś pękła ze śmiechu Normalnie igła w stogu siana
Ja co prawda nie byłam na "kilerach" ale tak jak Madżenkę wszystko mnie boli. Wytachałam z 15 worów śmieci spod świerków i różnych zakamarków ciemnych i głębokich, w których z 8 lat nie byłam. Czołgałam się normalnie, a czołgania i czochrania włosów nie lubię;P
Ale wory już za domem, nie jest źle. I to była moja dzisiejsza praca od rana. Pociachalam trawy w donicach no i powyrzucałam zimowe dekoracje, zamiotłam po sobie. Podlałam ciemierniki.
Przycięłam hortensje bukietowe w nowym zakątku i za domem.
A różaneczniki podlewam dlatego bo one zmarznięte bryły mają, bardzo zmarznięte, więc to przyspieszy odmarzanie.
Co jest napisane na opakowaniu tym do iglaków? Są wyszczególnione iglaki i wszystkie wymienione? A może to specjalny nawóz do cisów?
Potrzeba mi więcej informacji od Ciebie
Większość iglaków wymaga pH lekko kwaśnego, skoro nawóz wyprodukowano do iglaków, to zakładam żę takie pH bierzemy pod uwagę i nawóz jest dostosowany.
Jednak są wyjątki, cis i świerk serbski rośnie najlepiej w podłożu obojętnym a na pewno nie kwaśnym. więc do tych dwóch gatunków nawóz uniwersalny jak do roślin liściastych, nie kawaśnolubnych.
Jest różnica w cięciu traw i turzyc. Bo turzyce to nie trawy.
Trawy (np. miskanty, Hakonechloa czy Molinia) trzeba ścinać na wiosnę bo są suche i z tej kępy potem wyrastają nowe źdźbła.
Spośród turzyc większość jest zimozielonych i niektóre znakomicie wyglądają na wiosnę, więc tylko przycinamy końcówki albo wyrywamy całe liście które zmroził mróz.
Ta brązowa trawa to normalny objaw i nic jej nie dolega. Ona się tak przebarwia jesienią.
Jak mówi szefowa, z tymi ruchami trzeba poczekać.
Przyszłam się przywitać i zapraszam na chwile relaksu w moim pierwszym wątku na sekatory przyjdzie
jeszcze czas, moi mili wpadnijcie bo pomyślę że nikt mnie nie lubiNad wątkiem ogrodowym dopiero pracuję.Jak niepoprawnie Ogrodowiskowo to proszę mnie skarcić